פותחים דלת להצלחה
עמותת "יסמין" מקדמת נשים יזמיות, יהודיות וערביות, כדי לסייע להן להתקדם בעולם העסקים ולהצליח. עמותת "בעצמי" עוזרת לאנשים שלא עבדו במשך תקופות ארוכות למצוא מקום עבודה ולהפוך לעצמאים מבחינה כלכלית. עמותת "עולים ביחד" מלווה סטודנטים יוצאי העדה האתיופית בדרך להצלחה בעולם התעסוקה ועמותת "פעמונים" הנותנת מענה בתחום התנהלות כלכלית נכונה, מסייעת למשפחות רבות לחסוך אלפי שקלים מדי חודש - כך פועלות העמותות לצמצום הפערים בחברה בעזרת חוסן תעסוקתי וכלכלי
בשיתוף בנק הפועלים
כך יוצאים ממעגל העוני: עד גיל 41 לא הועסקה חיאת שמאלי (43) מעכו בשום עבודה, למעשה, עד לפני שנתיים היא לא עבדה ולו יום אחד בחייה. "היה לי מאוד קשה להישאר כל היום בבית, אבל לא ידעתי איך מחפשים עבודה ואיך מדברים עם מעסיקים. זה היה מאוד מתסכל."
זאת העמותה שלי - בואו להמליץ על אנשים, ארגונים ומיזמים שעושים טוב
השינוי התרחש לאחר שפנתה לעמותת "בעצמי". "שם למדתי איך מתחילים בחיפוש עבודה ואיך אני צריכה להציג את עצמי בטלפון ובראיון פיזי. דרך העמותה למדתי את תחום החינוך לגיל הרך ובשנתיים האחרונות אני סייעת במעון לילדים. אני מאוד מרוצה מהשינוי הזה בחיים שלי, יש לי משכורת חודשית ואני מאוד נהנית בעבודתי."
עמותת בעצמי הוקמה לפני 22 שנים במטרה לשלב אנשים שהתנתקו במשך שנים משוק העבודה מסיבות שונות. בעמותה מעניקים סיוע לכל גווני האוכלוסייה והיא פעילה ביותר מ-140 מוקדי פעילות ברחבי הארץ עם דגש על יישובי הפריפריה בדרום ובצפון.
לפרטים נוספים היכנסו לאתר "בעצמי"
"העמותה מסייעת לכ-9000 איש בשנה המשתתפים בתוכניות שלנו, והיא נוגעת בעקיפין בחייהם של עוד כ-6000 איש", מספר צביקה גולדברג מנכ"ל העמותה. "יש לנו בין 70-80 אחוז הצלחה ברמת השילוב בתעסוקה עם רמת התמדה של 100 אחוז בקרב אלו שכבר נקלטו במקומות העבודה."
העמותה זוכה לתמיכה מכמה גופים, ביניהם בנק הפועלים, המסייע גם לעמותת פעמונים שהוקמה ב-1997 על מנת לתת מענה להתנהלות כלכלית אחראית של משפחות בישראל.
"המשפחות הנעזרות בעמותה לא משלמות לנו דבר, ובסופו של תהליך, אנחנו חוסכים למשפחה בממוצע 2,400 שקלים בחודש", מספר יואל קופלנד מנהל מחוז מרכז, ירושלים והדרום בעמותה. "לשמחתי משפחות רבות יצאו בעזרתנו ממעגלי המינוס והעוני."
שירה ורועי (שמות בדויים) מרחובות, סטודנטים בשנות ה-20 לחייהם העומדים להינשא בסוף השנה, הגיעו לעמותה במטרה ללמוד כיצד להתנהל נכון כלכלית כזוג: "פנינו לעמותה לפני שנה וחצי שם הוצמד לנו יועץ שבשלב הראשון הציב לנו תמונת מראה די קודרת שבה היו לנו הוצאות מצטברות בסך של כ-100 אלף שקלים – על הלוואות, חיובי אשראי וכיו"ב, וכל זאת לפני תכנון החתונה.
" במהלך התהליך הצלחנו לצמצם הוצאות אשראי במידה ניכרת, להוריד ריביות על הלוואות קודמות ואף לקבל מלגות עבור לימודי התואר. נכון להיום המצב הכלכלי שלנו מאוד השתפר סך ההוצאות המצטבר ירד בקרוב ל-80 אחוז ובנוסף הצלחנו לחסוך 40 אלף שקלים."
לפרטים נוספים היכנסו לאתר "פעמונים"
מתווים את הדרך להצלחה
התנהלות כלכלית נכונה היא נדבך אחד בהשגת ביטחון וחוסן כלכלי – דרך נוספת היא תעסוקה. עמותת "עולים ביחד" הוקמה בשנת 2006 במטרה לקדם אקדמאים מצטיינים יוצאי אתיופיה במציאת תעסוקה הולמת.
"לאור הצורך בשילוב אקדמאים אלו בתעסוקה, העמותה הקימה מודל בו מאותרים אקדמאים מצטיינים (או סטודנטים בסוף התואר) שלאחר מיונים
עוברים מסלול בו הם לומדים איך למצוא עבודה ומהן מטרותיהם התעסוקתיות בהווה ובעתיד", מסבירה עו"ד שרונה בואו נגוטה, מנהלת מערך התכניות ופיתוח התוכן בעמותה.
"השלב השני הוא עזרה במציאת עבודה על ידי מנטורים שהם בכירים במשק, באקדמיה ובשירות הציבורי המלווים אותם בחיפוש ופותחים בפניהם את הנטוורקינג שלהם. הצלע השלישית במשולש הזה היא המעסיקים שלוקחים חלק בתוכנית ומקבלים עובדים איכותיים ומצטיינים. לאחר שהם מתקבלים למקומות העבודה אנחנו מפתחים אצלם מודעות חברתית במטרה שהם יסייעו וימשכו איתם את בני העדה האחרים."
טסמה סמואל, מבוגרי העמותה, הגיע לעמותה בזמן שלמד ממשל ודיפלומטיה במרכז הבינתחומי. "גולת הכותרת של התוכנית הייתה תוכנית המנטורינג ובמסגרת זו המנטור שלי היה שגריר ישראל באתונה לשעבר, הוא ליווה אותי ועזר לי לפתוח דלת. כיום אני עובד ב-UBS בפונקציה מקבילה לבנקאי. אני לא חושב שהייתי מגיע למקום בו אני נמצא היום בלי העמותה."
לפרטים נוספים היכנסו לאתר "עולים ביחד"
תמיכה בעסקים הקטנים, בדגש על אוכלוסיות שלעיתים לא מקבלות את החיזוק המתאים, היא דרך נוספת ליצור הזדמנויות. עמותת יסמין שהוקמה בשנת 2004 במטרה לקדם נשים, יהודיות וערביות, יזמיות ובעלות עסקים, בשאיפה לצמצם פערים בין עסקים של נשים במרכז לעומת הפריפריה ולקדם נשים בעלות עסקים ממגזרים שונים.
"נשים יזמיות ובעלות עסקים נתקלות לא אחת בחסמים חיצוניים כמו חוסר ידע, חוסר ניסיון, היעדר הכוונה להגעה לשווקים פוטנציאליים ועוד. סוג נוסף הוא חסמים פנימיים המאפיינים נשים המונעים מתפיסת האישה את הקריירה בעדיפות שנייה אחרי המשפחה או דאגה מרובה לאור מקרי כשל של עסקים אחרים," מסבירה כיראם בלעום, מייסדת ומנכ"לית העמותה.
נג'אח ח'יר בת העדה הדרוזית מפקיעין, היא סיפור הצלחה של העמותה. בעקבות מחלת הצליאק של בתה הקימה עסק מצליח למכירת מאפים ללא גלוטן: "פניתי לעמותת יסמין במטרה לקדם את העסק ובסיוע העמותה הצלחתי לקבל הלוואות לפיתוח העסק והם אף עזרו לי עם בניית תוכנית עסקית. בעוד ארבעה חודשים אני פותחת מפעל באזור התעשייה תפן ומאוד מתרגשת."
לפרטים נוספים היכנסו לאתר "יסמין"
"לעשות מעשה טוב הוא משימתו המהוללת ביותר של האדם", אמר סופוקלס. מאחר ואלו העוסקים במלאכה המבורכת נשארים, לרוב, מאחורי הקלעים, מגיעה להם תודה דרך ההכרה. במסגרת "זאת העמותה שלי", "ידיעות אחרונות", ynet ובנק הפועלים מזמינים אתכם לספר על עמותה, ארגון או מיזם חברתי שהייתם שותפים לו, או כזה שהכרתם והרשים אתכם. ספרו לנו כיצד הוא תורם למדינה וכיצד הוא השפיע עליכם בפרט
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף בנק הפועלים