מחאת ענק נגד הנשק: "אנחנו הבאים בתור"
התלמידים ששרדו את הטבח בפלורידה מובילים את "הצעדה למען חיינו" ברחבי ארה"ב. מאות אלפים מפגינים נגד הקלות הבלתי נסבלת שבה ניתן לרכוש נשק ודורשים שינוי. יותר מ-800 הפגנות אמורות להתקיים ברחבי העולם: "מפחדים ללכת לבית ספר - אולי נהיה חלק מהסטטיסטיקה"
מאות אלפי אמריקנים משתתפים ברחבי ארה"ב ב"צעדה למען חיינו" ודורשים רפורמה בחוקי הנשק. את ההפגנות מובילים התלמידים ששרדו את הטבח בתיכון בפלורידה, שקראו לאמריקנים לצאת לרחובות.
הטבח בפלורידה החזיר לראש סדר היום בארה"ב את הקלות שבה יכולים אמריקנים לרכוש נשק ואת הכוח הגדול של ה-NRA, איגוד הרובאים. המפגינים בארה"ב מקווים לפרצת דרך במבוי הסתום, שמטרפד שוב ושוב הטלה של הגבלות על רכישות נשק, במדינה שבה אירועי ירי המוניים בבתי ספר אינם דבר נדיר.
יותר מ-800 הפגנות אמורות להתקיים מלוס אנג'לס ועד ניו יורק, ובערים גדולות בעולם. בין השאר יתקיימו הפגנות בפריז, לונדון, אדינבורו, ג'נבה, סידני וטוקיו. המארגנים מקווים שמספר המשתתפים יגיע למימדים של צעדת הנשים בשנה שעברה, אחת ההפגנות הגדולות שידעה וושינגטון מאז מלחמת ווייטנאם.
המארגנים מעריכים שעד חצי מיליון מפגינים יגיעו לעצרת בבירה. המפגינים ליד גבעת הקפיטול הניפו שלטים שעליהם נכתב "אנחנו השינוי", "די לשתיקה" ו"להשאיר את הכסף של ה-NRA מחוץ לפוליטיקה". שתי דרישות מרכזיות שלהם היא הן לאסור על מכירה של רובי תקיפה, ולהרחיב את בדיקות הרקע שנערכות למי שרוצה לרכוש נשק.
קמרון קסקי, אחד התלמידים ששרדו את הטבח בתיכון בעיר פארקלנד בפלורידה, נאם בעצרת בוושינגטון. "פוליטיקאים, או שתייצגו את העם או שתלכו", אמר קסקי, לקראת בחירות האמצע בהמשך השנה. "העם דורש חוק שאוסר על מכירה של רובי תקיפה, איסור על מכירה של מחסנית עם קיבולת גבוהה וחוק לבדיקות רקע אוניברסאליות. תעמדו לצדנו או שתשימו לב שהבוחרים מגיעים".
"אפשר לשמוע את האנשים בשלטון רועדים", אמר דיוויד הוג, תלמיד נוסף ששרד את הטבח. "אנחנו הולכים לוודא שהאנשים הכי טובים ירוצו בבחירות, לא כפוליטיקאים, אלא כאמריקנים", אמר בנאומו בוושינגטון. "אנחנו יכולים לשנות את העולם – ונעשה את זה!", אמר הוג. אחרי הטבח התייחס הוג לציוץ של הנשיא טראמפ, שכתב שהדמוקרטים לא העבירו שום חוק להגבלת נשק כששלטו בקונגרס עם רוב בסנאט. "אתה : "אתה אמור לאחד את האומה, לא לפלג אותנו. איך אתה מעז?", שאל את הנשיא.
ביום שישי חתם טראמפ על אישור תקציב של 1.3 טריליון דולר, שכולל שיפורים קטנים בבדיקות הרקע לרוכשי נשק, והבטחה לסייע לבתי ספר למנוע אירועי ירי. טראמפ לא נמצא בוושינגטון, ויצא בסוף השבוע לאחוזתו בפלורידה. בבית הלבן החמיאו ל"צעירים האמריקנים האמיצים" שמיישמים את הזכות לחופש הביטוי.
קודמו של טראמפ בתפקיד, ברק אובמה, שיבח את הצעירים שצועדים בארה"ב. "תמשיכו. אתם מצעידים אותנו קדימה. שום דבר לא יכול לעמוד בדרכם של מיליוני קולות שקוראים לשינוי", כתב בטוויטר.
בפארקלנד הפגינו 20 אלף איש בעצרת בפארק. "אני הבא בתור?" ו"קונגרס=רוצחים" נכתב על שלטים שנשאו המפגינים. אדם בושוולד, ששרד גם הוא את הטבח, אמר לקהל בפארקלנד שהוא וחבריו חייבים להתמקד ברפורמה בחוקי הנשק. "לצערי זה עלול לקרות גם בעיר שלכם. זה מפסיק עכשיו!", אמר לקול תשואות הקהל.
מקרטני בניו יורק: "חבר טוב שלי נורה לא רחוק מכאן"
בעצרת ליד סנטרל פארק בניו יורק נערכה דקת דומייה לקורבנות הטבח בפארקלנד. המוזיקאי פול מקרטני הגיע להפגין בניו יורק. "אחד החברים הכי טובים שלי נורה לא רחוק מכאן", אמר מקרטני על ג'ון לנון, חברו לביטלס שנרצח בניו יורק ב-1980.
זעקתם של תלמידי התיכון בפלורידה הביאה בני נוער רבים להפגנות בארה"ב. לורן טילי, תלמידה בת 17, הגיעה לוושינגטון ממחוז אל דורדו בקליפורניה, עם שבעה בני נוער אחרים.
"אנחנו האנשים שמפחדים ללכת לבית ספר כל יום, בגלל שאנחנו לא יודעים אם אנחנו הבאים בתור. המסר העיקרי שלנו הוא שאנחנו לא נשתוק, אנחנו נמשיך להילחם. לא אכפת לי כמה כסף יש לכם, הכסף שלכם לא יכול להשתיק את הקולות שלנו. אנחנו נצביע ב-2020. הדור שלנו רוצה שינוי", אמרה.