שתף קטע נבחר
 

היפ הופ על מגילת העצמאות: אירועי פסטיבל ישראל

סיפורו של הלוויין הראשון בחלל, ספוקן וורד בהשראת מגילת העצמאות, 23 רקדנים שלא חוזרים על אותה תנועה וסיפור על רצח מנקודת המבט של הרוצח, הקורבן והחברה. אלו המופעים המרכזיים שתמצאו בפסטיבל ישראל. וכן גם השנה יהיה עירום מלא

פסטיבל ישראל יתקיים השנה בפעם ה-57, ויארח את גדולי היוצרים שפועלים כיום בתחומי המחול, המוזיקה, התיאטרון והפרפורמנס, לצד הפקות מקור מישראל ומופעים במרחב הציבורי. הפסטיבל, שיתקיים בין ה-23 במאי ל-16 ביוני במתחם תיאטרון ירושלים, ייערך השנה בסימן 70 שנה לעצמאותה של מדינת ישראל.

 

מתוך אירוע "רימיני פרוטוקול"

מתוך אירוע "רימיני פרוטוקול"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במקביל למופעים, תתקיים לראשונה בפסטיבל ובשיתוף משרד החוץ הישראלי תוכנית חשיפה בינלאומית להפקות ישראליות, במסגרתה יוזמנו עשרות מנהלי מרכזי תרבות ופסטיבלים מובילים מרחבי העולם. לצד המופעים באולמות ברחבי ירושלים, יארח הפסטיבל אירועים ומופעים במרחב הציבורי, כנסים, סדנאות אומן ומפגשים מקצועיים. הינה כמה מהאירועים המרכזיים הצפויים:

 

אירועי פתיחה

היפהופלנד: אירוע פתיחה חגיגי לציון 70 למדינת ישראל. חגיגת היפ הופ שמגיבה למגילת העצמאות עם חיבורים בין מובילי סצנת ההיפ הופ בארץ. אומני היפ הופ, ברייקדאנס, ספוקן וורד, גרפיטי, פארקור ווידאו מאפינג יפגשו לערב אחד במתחם מוסכים ועסקים באזור התעשייה תלפיות, עם טקסטים מקוריים בהשראת מגילת העצמאות. במופע ישתתפו בין היתר נצ'י נצ', שאנן סטריט, קרולינה, סיסטם עלי, קפה שחור חזק, אקו, ג'ימבו ג'יי ועוד (23 במאי, תלפיות).

 

מירי מסיקה, דיקלה, נסרין קדרי: שלוש היוצרות חוברות לחגיגה של קולות, השראות תרבותיות וחיבורים אומנותיים חד פעמיים. מנהל מוזיקלי: עמית הראל (26 במאי, בריכת הסולטן).

 

מתוך פסטיבל ישראל (צילום: Simon Hallstorm )
King Size. מתוך פסטיבל ישראל(צילום: Simon Hallstorm )

מחול

10000 מחוות – בוריס שרמץ (צרפת): יצירתו האחרונה של בוריס שרמץ, מהכוריאוגרפים הנועזים שפועלים כיום באירופה, מציגה יער כוריאוגרפי שמורכב מ-10000 מחוות ומאוכלס ב-23 רקדנים שלעולם אינם חוזרים על אותה תנועה יותר מפעם אחת. בבסיס היצירה עומד המרכיב הבסיסי של המבע המחולי – התנועה, ודינה הבלתי נמנע להיעלם. לצלילי הרקוויאם של מוצרט, בתלבושות אוונגרדיות ובעבודת תאורה שמשנה את התמונה ממפעל לאגם קסום של השתקפויות, מבצעים הרקדנים מאגר של מחוות ומערערים על האופן בו נתפס המחול, המופע משלב עירום חלקי (9 ביוני, תיאטרון ירושלים).


מתוך פסטיבל ישראל (photo by Ursula Kaufmann)
עבודתו של בוריס שרמץ. מתוך פסטיבל ישראל(photo by Ursula Kaufmann)
(ללא כותרת) (2000) – טינו סגל (צרפת-גרמניה-אנגליה): סולו המחול של האומן טינו סגל חוזר לבמה, 18 שנים לאחר שעלה לראשונה. סגל מקים בגופו של הרקדן היכל מוזיקלי, בו הוא אוצר ציטוטים תנועתיים מעבודות מחול של כוריאוגרפים איקונים במאה ה-20 - מאיזדורה דאנקן, דרך פינה באוש, קורט יוס ועד מרס קנינגהם. זוהי הזדמנות להרהר בערכים תנועתיים שהונחו במאה ה-20 ושינו את פני המחול מקצה לקצה. את היצירה מבצע הרקדן פרנק ווילנס, ששיתף פעולה עם כוריאוגרפים ואומנים רבים בהם מג סטיוארט, איסה מלשימר ובוריס שרמץ (7 ביוני, תיאטרון ירושלים). למרות הסערה שפרצה בשנה שעברה בנוגע להצגת עירום בפסטיבל, פרנץ ווילנס ישלב במופע שלו עירום מלא.

 

ניב מצהיב 3 – מרלן מונטיירו פריטאס ללהקת בת שבע (פורטוגל-ישראל): בעקבות הופעתה בפסטיבל ישראל 2016, הזמין אוהד נהרין את הכוריאוגרפית מרלן מונטיירו פריטאס ליצור יצירה חדשה לבת שבע. את היצירה היא מגדירה כאתר בנייה ללגו שנשלט בידי פסלונים ומנוהל כמופע קרקס פרוע. בתוך העולם הדמיוני שהיא יוצרת משולבים אלמנטים כמו פיגומים ואבק, משימות שונות, תאונות ועוד. 18 רקדני להקת בת שבע נתונים כמו בטרנס בקיום שמורכב מסתירות: בנייה ופירוק, מלאכה ובטלה, פעלתנות והזדחלות (31 במאי, 1 ביוני, תיאטרון ירושלים).

 

מתוך פסטיבל ישראל (צילום: Lisa Rastl)
המופע של וילי דורנר. מתוך פסטיבל ישראל(צילום: Lisa Rastl)

תיאטרון ופרפורמנס

שירים על מות ילדים – ג'יזל ויאן (צרפת): במופע-מיצב תיאטרוני שהוא מעין טקס הלוויה שמטשטש גבולות בין מציאות לבדיה ומתריס נגד אידיאלים הקשורים למוסר ולמיניות, הקהל מוצא את עצמו צולל למבוך רגשי. סיפור על רצח דרך שלוש פרספקטיבות שונות: של הרוצח, של הקורבן ושל החברה. היצירה, שקרויה על שם מחרוזת שירים מאת המלחין גוסטב מאהלר, משלבת תיאטרון, בובנאות, מחול ומוזיקה ובוחנת את החופש לגעת בפנטזיות, בפחדים ובאובססיות הכמוסות ביותר שלנו, לפרקים בעירום חלקי (7 ביוני, תיאטרון ירושלים).

 

קינג סייז – כריסטוף מרטהאלר (שווייץ): "הילד הרע של התיאטרון השוויצרי" מגיע לישראל. קינג סייז, יצירה פנטסטית ופרועה שמתרחשת בחדר מלון בורגני מצועצע, קורצת למופעי הוודוויל ונעה בין סגנונות מוזיקליים ממוזיקה קלאסית ועד פופ. באמצעים קומיים מוביל היוצר את הדמויות אל המקומות הבודדים, הגרוטסקיים והטראגיים של הקיום האנושי. פרודיה על סטרואידים שבה המוזיקה והחיים משתלבים זה בזה, על כל מורכבויותיהם (8-7 ביוני, תיאטרון ירושלים).

 

By Heart – טייגו רודריגז (פורטוגל): בעבודתו מזמין טייגו רודריגז עשרה אנשים אקראים מהקהל ללמוד בעל פה שיר. בערב אחד, מול קהל לא מוכר, הם הופכים חברים בתנועת התנגדות פואטית שמבריחה מילים ורעיונות באמצעות הזיכרון והרגש. בין שורות השיר שוזר רודריגז חוט שקושר בין חתן פרס נובל בוריס פסטרנק, לבין טבחית מצפון פורטוגל ותוכנית טלוויזיה הולנדית. מופע שמעלה שאלות על שימור של תרבות אפילו בזמנים חשוכים ביותר (5-4 ביוני, תיאטרון ירושלים).

 

מתוך פסטיבל ישראל ()
Tiago Rodrigues-ByHeart Magda. מתוך פסטיבל ישראל

קופים – עמית דרורי (ישראל): יצירה העוסקת בעל-אנושי ומציבה על במה אחת 12 פרפורמרים - שלושה אנשים ותשעה קופים רובוטיים. זהו מבט על נקודת הזמן שבה אנחנו נמצאים, שמעמתת אותנו עם מציאות שבה יצורי כלאיים רובוטיים מתארגנים כחברה ומגלמים תכונות אנושיות כמו חמלה, חיבה ואינטימיות, אך בו-בזמן גם אכזריות ויצריות הרסנית. דרורי משלב ביצירותיו עולם של אובייקטים ובובות עם מוטוריקה רובוטית ייחודית לכל אחת מהן (26-25 במאי, 30 במאי-2 ביוני, סטודיו זיק, בית נקופה).

 

מיקרו-ספוטניק – תיאטרון מיר (צ'כיה): מופע קסום לצופה אחד ולשני שחקנים-מפעילים. דרך חלון קטן ובאמצעות תיאטרון בובות מיניאטורי רוקמת הקבוצה במלאכת מחשבת את סיפורו של ספוטניק, הלוויין הראשון ששוגר ואבד בחלל. אירוע קטן לאנשים עם לב גדול, שמזכיר כי לפעמים גם 15 דקות מספיקות כדי להאיר את אפלת השמיים (31 במאי, 1 ביוני, תיאטרון ירושלים).

 

מתוך המופע "מיקרו-ספוטניק"

מתוך המופע "מיקרו-ספוטניק"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מוזיקה 

לורי אנדרסון - Language Of The Future (ארה"ב): במופע הסולו Language of the Future צוללת האומנית הרב-תחומית לורי אנדרסון אל שורשי התרבות העכשווית, עמוק אל תוך הנרטיב האמריקני. אנדרסון, זוכת פרס וולף, בוחנת באמצעות מוזיקה ומולטימדיה כיצד אנחנו מספרים את הסיפור של הכאן ועכשיו (29 במאי, תיאטרון ירושלים).

 

מאדאם בטרפליי מאת ג'יאקומו פוצ'יני בבריכת הסולטן (ישראל): האופרה האהובה תעלה בהפקת האופרה הישראלית, למרגלות החומה בבריכת הסולטן בירושלים. על התזמורת הסימפונית ירושלים, ינצח ישי שטקלר ואת ההפקה יביים גדי שכטר (7 ביוני, בריכת הסולטן בירושלים).

 

שלומי סרנגה בעקבות סטליוס קזנג'ידיס (ישראל): מופע חגיגי שיפגיש את הזמר שלומי סרנגה עם אביו הרוחני, סטליוס קזנג'ידיס. רבים משיריו של קזנג'ידיס תורגמו לעברית ובוצעו על ידי זמרים ישראלים מובילים - מג'קי מקייטן, דרך זוהר ארגוב ועד ליהודה פוליקר. כשלצדו להקה של שבעה נגנים, סרנגה חולק כבוד לזמר שהכתיר אותו כיורשו ויוצר פסיפס שמשלב בין שיריו הראשונים של קזנג'ידיס, הלהיטים הרבים שהקליט, סצנת מועדוני הלילה היוונית והאהבות הגדולות שעליהן שר קזנג'ידיס את שירי הכאב שלו (31 במאי, תיאטרון ירושלים).

 

נולאב (תורכיה-ישראל): במופע שמשלב מוזיקה חיה והקרנות אינטראקטיביות בטכנולוגיה מתקדמת, הקהל ניצב על הבמה כשאת החלל שמסביבו מקיפות ההקרנות. שעה של צלילה מדיטטיבית-מוזיקלית-טכנולוגית לצלילי יצירות מאת פיליפ גלאס, ג'ון קייג' ומלחינים גדולים נוספים מהמאה ה-20 (7 ביוני, תיאטרון ירושלים).

 

לורי אנדרסון

לורי אנדרסון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סיורים ואירועים מיוחדים במרחב הציבורי

Remote Jerusalem - "רימיני פרוטוקול" (שוויץ-גרמניה): קבוצה של כ-50 אנשים מצוידת באוזניות, מובלת ברחובות ירושלים על ידי קול מלאכותי שמבקש ממנה להתמסר למסע אודיו-ויזואלי מרתק. קולקטיב התיאטרון הוותיק "רימיני פרוטוקול" לוקח אותנו לסיור תלוי-עיר שבו רחובותיה של ירושלים הופכים לסט של תיאטרון, ואנחנו לפרפורמרים שבתוכו. הזמנה להרהר באופן שבו אנו נעים בעיר, באפשרות להפוך אנשים בודדים בן רגע לקבוצה, ובמתח שבין ציות לבחירה חופשית. אורך המסלול כשני קילומטרים בהליכה (29 במאי-8 ביוני, ברחבי ירושלים).

 

גופים במרחבים אורבניים - וילי דורנר (אוסטריה): מופע פתוח לקהל של היוצר האוסטרי וילי דורנר, שיעבוד עם רקדנים ישראליים. מופע תלוי עיר שבו כ-15 רקדנים מוליכים את הקהל ברחבי העיר ומסמנים-משתלבים באמצעות גופם בארכיטקטורה האורבנית. שרשרת של התערבויות פיזיות זמניות בנוף העירוני, שמאפשרת לקהל להביט בו באופן חדש, משחקי וצבעוני (31-30 במאי, ברחבי ירושלים).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר מיוחס ארט סטודיו
"קופים". מתוך פסטיבל ישראל
צילום: יאיר מיוחס ארט סטודיו
לאתר ההטבות
מומלצים