שתף קטע נבחר
 

מוזיקה ומתמטיקה: השילובים הלא שגרתיים באקדמיה

ליעד לומדת מערכות מידע ותיאטרון. סאמר לומדת מתמטיקה ומוזיקה. השתיים מסבירות איך החיבור הזה משתלב

אחת ההחלטות החשובות ביותר שניצבות בפני כל סטודנט לעתיד היא הבחירה מה ללמוד. האם לבחור בתחום לימוד שבו השכר גבוה או דווקא לבחור את התחום שמבטיח עניין רב. מסתבר שיש סטודנטים שבחרו גם וגם.

 

ליעד שטרית, סטודנטית שנה א', בחרה ללמוד מערכות מידע ותיאטרון  באוניברסיטת חיפה. היא מספרת שהיא אוהבת תיאטרון והחלום שלה הוא לשחק על הבמות הגדולות ביותר. "בתיכון השתתפתי במגמת תיאטרון ואני זוכרת שנהניתי מאוד", היא אומרת.

 

ליעד שטרית, סטודנטית באוניברסיטת חיפה (צילום: אלבום פרטי)
ליעד שטרית, סטודנטית באוניברסיטת חיפה(צילום: אלבום פרטי)

 

שטרית מעידה כי לאחר שהתחתנה, בעלה חשף אותה לכל עולם התוכן של מחשבים ומערכות מידע. "כאשר הייתי צריכה להחליט מה ללמוד באוניברסיטה, מצאתי את השילוב המושלם מבחינתי - מערכות מידע שיקנו לי ביטחון מבחינת אופציות לעבודה בעתיד, ותיאטרון שאני מאוד אוהבת - למרות ששאלו אותי 'מה תעשי עם זה' - ואז יכולתי לענות שיש לי את החוג למערכות מידע מהצד השני".

 

והיא לא היחידה. סאמר יעקב, סטודנטית בשנה ג' באוניברסיטת חיפה החליטה ללמוד מתמטיקה ומוזיקה. מבחינתה, ההחלטה לשלב את שני החוגים הללו הייתה טבעית לחלוטין. "מאז ומתמיד אהבתי מתמטיקה, ועם מוזיקה גדלתי כל החיים בתור זמרת", מספרת סאמר. "חשבתי ללכת ללמוד מוזיקה ונתקלתי בחוג במישהו שהחליט לשלב את החוג הזה ביחד עם מתמטיקה. ברגע שהבנתי שזה אפשרי, אמרתי לעצמי למה לא? מתמטיקה תקנה לי אופק תעסוקתי, ואת המוזיקה אוכל ללמוד בעבור הנשמה שלי".

 

ומה בנוגע לאפיקי תעסוקה עתידיים? יעקב משיבה כי כל עולם המוזיקה האלקטרונית מאוד מעניין אותה, והוא יכול להביא לידי ביטוי את שני החוגים אותם בחרה ללמוד. "העולם הולך בכיוון הזה - מספיק לראות כיצד הלופר, שבו משתמשת נטע ברזילי נציגתנו לאירוויזיון, תפס תאוצה וכבש את כל המצעדים".

 

רון רובין, נשיא אוניברסיטת חיפה (צילום: אוניברסיטת חיפה)
פרופ' רון רובין, נשיא אוניברסיטת חיפה(צילום: אוניברסיטת חיפה)

 

התגובות שמקבלת יעקב מהסביבה היו חלוקות ונעו בין חוסר הבנה לבין פרגון על האומץ והשילוב הבלתי שיגרתי. "אנשים לא מבינים כמה מתמטיקה ומוזיקה מתחברים זה לזה - הבסיס של התיאוריה המוזיקלית נשען על יסודות מתמטיים", היא מסבירה. "אני בהחלט ממליצה של השילוב הזה, אבל חשוב לקחת בחשבון שהוא עמוס. אני לוקחת חלק במקהלה ויש לי חזרות והופעות נוסף על ההתחייבויות הלימודיות בשני החוגים". למרות לוח הזמנים הצפוף, מעידה יעקב כי היא מרוצה מאוד מהלימודים ואם הייתה יכולה לחזור אחורה - היא הייתה עושה את אותה בחירה.

 

נשיא אוניברסיטת חיפה, פרופ' רון רובין, שמוביל את תוכנית המולטיברסיטה שבמסגרתה מציעה האוניברסיטה מספר רב מאוד של שילובי חוגים, לצד קורסי מיומנות חישובית וביקורתית, תומך בבחירת חוגים מגוונת ככל הניתן. "האתגר שלנו הוא לאמן את הסטודנטים לאייש תפקידים שעדיין לא קיימים ולפתור בעיות שעדיין לא נוצרו, על-ידי שימוש בטכנולוגיה שעדיין לא הומצאה", הוא אומר. "המטרה שלנו היא לא רק שהסטודנטים שלנו ילמדו תחומים שונים, אלא גם להקנות להם את הכלים כדי לאפשר לכל תחום להפרות את התחום האחר. ליעד, סאמר ועוד סטודנטיות כמוהן מכינות את עצמן למעשה לשוק העבודה העתידי, הדורש ידע רב תחומי וארגז כלים שכולל יכולות רחבות- גמישות מחשבתית, יצירתיות, חשיבה מחוץ לקופסא, יכולת עיבוד נתונים ועוד. אני שמח לשמוע שהן מאושרות מהבחירה שלהן, ואין זה פלא - מדובר בשילוב מנצח בין פרקטיות לבין עניין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
ליעד שטרית
צילום: אלבום פרטי
מומלצים