יו"ר קק"ל: "המחלוקות הפכו לשנאה אישית שאנו פוגשים בכל מקום - גם במוסדות השלטון"
יו"ר קק"ל, דני עטר, התריע היום בוועידת "ישראל, סיפור הצלחה" של ynet ו"ידיעות אחרונות", כי "אנו מצויים כפסע מקרע בלתי ניתן לאיחוי בין חלקי העם - הדבר שמאיים באמת על קיומנו"
יו"ר קק"ל, דני עטר, בוועידת "ישראל, סיפור הצלחה" של ynet ו"ידיעות אחרונות". צפו:
"אם יש דבר שמאיים באמת על קיומנו בארץ היום זה הקיטוב והאיבה בין חלקי העם והתפוררות הסולדריות החברתית". כך אמר היום (א') דני עטר, יו"ר קרן קיימת לישראל, בוועידת "ישראל, סיפור הצלחה" של ynet ו"ידיעות אחרונות".
עופרה שטראוס: "אני רואה באפליית נשים כישלון של הדור שלנו"
מייסד צ'ק פוינט על פרשת פייסבוק: "זו לא הייתה דליפת מידע"
"מדינת ישראל היא אחד הניסים המדהימים בתולדות האנושות", אמר בין היתר עטר באירוע. "אין תקדים לעם שלאחר 2000 שנים שב לאדמתו ההיסטורית, חידש את שפתו העתיקה, בנה משממה מוחלטת מדינה חזקה, פורחת משגשגת ומתקדמת".
עטר מנה את הישגי המדינה בשנת ה-70 להולדתה. "כלכלת ישראל היא מהיציבות בעולם", ציין. "לישראל תעשיית הייטק פורחת, צה"ל הוא אחד הצבאות החזקים והמוסרים בעולם. הרפואה במדינה היא מהמתקדמות בעולם, החקלאות פורצת דרך... יצרנו כאן משהו מדהים בעשר אצבעות וכנגד כל הסיכויים. יש לנו מה להיות גאים".
לצד ההישגים עטר התריע מפני השלכות המציאות החברתית והפוליטית בישראל: "אנו מצויים כפסע מקרע בלתי ניתן לאיחוי בין חלקי העם. תמיד היו בקרבנו מחלוקות פוליטיות, זה בסדר, זה מותר ולעתים גם מפרה. לכל אחד יש את הדעות שלו. ידענו גם תקופות של שסעים עמוקים שנבעו מחילוקי דעות אידואלוגים ופוליטיים קשים. אבל היום זה משהו אחר, היום כל אחד מאיתנו מרגיש את השנאה המבעבעת והמפלגת, שנאה ממש אישית, אותה אנו פוגשים בכל מקום - ברשתות החברתיות, באולפנים, בטוקבקים, ברחובות, בבתי הקפה ולצערי - גם במוסדות השלטון".
עטר דיבר על חשיבות החוסן החברתי של ישראל, שלדבריו הוא "המפתח לכך שילדינו ונכדינו יוכלו לחגוג את חגיגות ה-140 לישראל".
בהתייחס לשיח במרחב הציבורי אמר כי הוא הפך "אלים ומקטב", והוסיף כי "כבר למדנו על בשרנו עד כמה קצר המרחק בין אלימות מילולית לאלימות פיזית".
עטר מתח ביקורת על השינוי הערכי שעובר על החברה בישראל וקרא להנהגה לפעול לאיחוד חלקי העם.
"במקום קידוש הערכים המשותפים לכולנו הכסף הוא המלך, הרוח הלאומית המשותפת נדחקת הצידה על ידי תאווה בלתי נשלטת להשגים אישיים", אמר. "האדם נבחן בהצלחתו הכלכלית, ולא בתרומה שהוא משיא לחברה כולה. דווקא בעת הזו, אנו זקוקים להנהגה מאחדת וממתנת, המציבה בראש האג'נדה את הסולידריות החברתית, הנהגה שפועלת בכל כוחה לשנות את השיח הפנימי האלים שהולך ומתפתח".