שתף קטע נבחר
 

מסכמות את 2017: רווחים של עשרות מיליונים לתעשיות הביטחוניות

דוחות טובים לתעשיות הביטחוניות הגדולות: התעשייה האווירית סיימה את 2017 ברווח של 81 מיליון דולר וגידול בפעילות האזרחית. תעש מערכות הרוויחה רק 12 מיליון שקל, אבל מציגה שורה תחתונה חיובית לראשונה מזה שנים, ואולי בפעם האחרונה

שתיים מהתעשיות הביטחוניות הגדולות בישראל הציגו היום (ב') דוחות כספיים משופרים לסיכום שנת 2017. יום אחרי שספגה מכה בהודעתה של חברת חלל תקשורת שתרכוש את לוויין התקשורת הבא שלה מלוריאל האמריקנית ולא ממנה, הציגה התעשייה האווירית עלייה חדה ברווחיות, עם רווח נקי בהיקף של 81 מליון דולר, לעומת הפסד של 105 מיליון דולר ב־2016.

 

במקביל נרשם שיא של כל הזמנים בהיקף של התקשרויות חדשות עם לקוחות: חוזים בסך כ־5.8 מיליארד דולר, שהעלו את צבר ההזמנות של החברה לסך של 11.2 מיליארד דולר. המכירות השנתיות הגיעו ל־3.5 מיליארד דולר, ירידה של 1.6%.

 

צפו בהדגמה לכלי רכב חדש נגד מטעני חבלה    (כתב: יואב זיתון, צילום: רועי עידן, עריכה: דפי מקל)

צפו בהדגמה לכלי רכב חדש נגד מטעני חבלה    (כתב: יואב זיתון, צילום: רועי עידן, עריכה: דפי מקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"העלייה הגדולה בצבר ההזמנות בשנה האחרונה, בהיקף של כ־2.2 מיליארד דולר, צפויה להתבטא בעלייה משמעותית במכירות בשנים הקרובות", אמר מנכ"ל התע"א יוסי וייס, שיפרוש בשנה הקרובה לגמלאות. "הרווח הנקי אותו מציגה החברה הינו הגבוה ביותר בשנים האחרונות, והוא מגובה בשורה של מהלכים והישגים שעתידים לבוא לידי ביטוי בתוצאות העסקיות גם בשנים הקרובות".

 

לדבריו, "היקף העסקאות החדשות שנחתמו בשנה החולפת הינו הגבוה ביותר בתולדות התעשייה האווירית, ומחזק את מקומה בשורה הראשונה של חברות הדיפנס והאירוספייס בעולם". התעשייה האווירית מייצרת את טיל החץ והברק־8, לווייני תצפית, מטוסים ללא טייס, מטוסי מודיעין ומכ"מים מסוגים שונים באמצעות חברת הבת אלתא.

 

חדשות טובות נוספות הן העלייה בהיקף הפעילות האזרחית של החברה, שתפסה 30% מהמכירות לעומת 27% שנה לפני כן. הגידול מגיע מחוזים חדשים לחטיבת בדק, שהייתה במשך שנים מקור להפסדים, להסבת מטוסי נוסעים למטען. מנגד, פעילות ייצור מטוסי המנהלים עדיין מדשדשת, התקווה שמהלך הקמת חטיבת התעופה עליו החליטה החברה לפני מספר חודשים, תוך איחוד פעילותן של שלוש חטיבות קיימות לחטיבה אחת, סייע בהרחבה נוספת של הפעילות האזרחית.

 

משגר של טילי ברק 8 (צילום: התעשייה האווירית) (צילום: התעשייה האווירית)
משגר של טילי ברק 8(צילום: התעשייה האווירית)

במקביל ירד מעט נתח הייצוא בפעילות, מ־77% ל־76% בשנה החולפת. עד לסוף 2017 פרשו מהחברה 753 עובדים, כאשר עלות הפרישה הופרשה עוד בשנה שעברה, והביאה למעבר החברה להפסד.

 

וייס בונה על המשך הצמיחה גם בשוק הצבאי, ובעיקר על השוק האמריקני: "אנחנו מזהים פוטנציאל גדול בשווקים השונים בעולם בהם פועלת התעשייה האווירית בכלל ובשוק האמריקני בו הייתה השנה האחרונה שנת שיא במכירות החברה, בפרט. ישנה דרישה הולכת וגוברת לפתרונות מתקדמים למול מפת האיומים המשתנה".

 

מכירות החברה ברבעון הרביעי של שנת 2017 הסתכמו בסך של 984 מיליון דולר, בהשוואה ל־948 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 4%, הנובע ברובו מעלייה במכירות חטיבת בדק מטוסים, חטיבת טילים וחלל וחטיבת אלתא מערכות. הגידול קוזז בחלקו על ידי ירידה במכירות חטיבת כלי טיס צבאיים וחטיבת כלי טייס אזרחיים.

 

רגע לפני המכירה - תע"ש עוברת לרווח

נזכיר שמוקדם יותר החודש הודיע החשב הכללי באוצר על מכירתה של תע"ש מערכות לאלביט מערכות תמורת 1.8 מיליארד שקל. בהמשך לכך, עברה החברה הקטנה לרווח לראשונה מזה יותר משני עשורים. אמנם רק 12 מיליון שקל, אבל שנה ראשונה מזה שנים שבו המדינה לא תצטרך להזרים לחברה סיוע חירום. מכירות החברה בשנת 2017 גדלו ב־5% והסתכמו ב־2.3 מיליארד שקל, בהשוואה ל־2.2 מיליארד שקל בשנת 2016. תע"ש מתמחה בייצור רקטות ארוכות טווח, פגזי טנקים ומוצרי מיגון.

 

רקטה של תע"ש ()
רקטה של תע"ש
 

 

"תע"ש מציגה, זו השנה רביעית ברציפות גידול יציב במכירות", הסביר המנכ"ל אבי פלדר, "מכירות החברה גדלו בממוצע שנתי של 10% בשנים האחרונות. השיפור המתמיד ברווחיות נובע מצעדים מקיפים של התייעלות תפעולית והבשלת מערכות נשק חדשות, בדגש על חימוש חכם, מדויק ופתרונות אינטגרטיביים המותאמים לצרכי צה"ל וצבאות מתקדמים בעולם".

 

"בשנים האחרונות פעלה תע"ש מערכות בחוסר וודאות באשר למבנה הבעלות העתידי של החברה", הוסיף יו"ר תע"ש, יצחק אהרונוביץ. "תחת מגבלה זו, פעלה החברה במטרה ברורה למקסם את הערך של החברה למדינה בתהליך המכירה, תוך התקדמות משמעותית בהכנת התשתית התכנונית למעבר החברה לנגב. השיפור בתוצאות העסקיות והמעבר לרווח תפעולי, מעידים על האמון הגדול של צה"ל ושל צבאות בעולם ביכולות החברה ובמערכות הנשק שפותחו בחברה, ובכלל זה החלטת צה"ל ומערכת הביטחון להקמת חיל טילים שיתבסס על המערכות הרקטיות של תע"ש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים