שתף קטע נבחר

וול סטריט נעלה את היום הטוב ביותר מאז 2015

דיווחים על משא ומתן בין ארה"ב לסין בנוגע להסכמי סחר חדשים ציננו את הדאגות בוול סטריט בנוגע למלחמת סחר. נציבות הסחר הפדראלית בארה"ב החלה בחקירת פייסבוק

מסחר בבורסות ניו יורק ננעל הערב (ב') בעליות שערים חדות, כשברקע דעיכת החשש ממלחמת סחר עולמית כשברקע דיווחים על מו"מ בין סין וארה"ב בנוגע לתנאי הסחר. מדד דאו ג'ונס עלה ב-2.9%, מדד S&P 500 טיפס ב-2.7% ומדד נאסד"ק הוסיף לערכו 3.3%.

 

ברקע למסחר

החוזים העתידיים על הנפט מסוג WTI ירדו היום (ב') מהשיא של 8 שבועות שקבעו ביום שישי האחרון. ברקע, דאגות לגבי מלחמת סחר אפשרית בין סין לארה"ב, ויציאתה של סין בחוזים עתידיים על הנפט הנקובים ביואן, כפי שדווח כאן מוקדם יותר. החוזים למסירה בחודש מאי ירדו ב-0.5% למחיר של 65.55 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק.

  

הזהב עלה זה היום הרביעי ברציפות ורשם את רצף העליות הארוך מאז חודש ינואר. מחיר המתכת הזהובה נקבע ברמה הגבוהה ביותר זה חמישה שבועות, כשהמשקיעים נושאים את עיניהם למשבר הסחר בין ארה"ב וסין והשפעתו על הדולר האמריקני ושוק המניות. הזהב למסירה בחודש אפריל עלה היום ב-0.4% ומחירו נקבע על 1,355 דולר לאונקיה - המחיר הגבוה מאז ה-16 בפברואר.

  

סין השיקה היום חוזים עתידיים על נפט הנקובים ביואן, בשאיפה להגדיל את כוח התמחור שלה מול אירופה וארה"ב - על כך דיווח ה"סאות' צ'יינה מורנינג פוסט". בשנה שעברה עקפה סין את ארה"ב כיבואנית הנפט הגדולה בעולם, מה שמעניק עתה לממשלה הסינית סיבה נוספת להרחיב את השפעתה בשליטה על התמחור של המשאב בעולם. במקביל, היא מקווה לקדם את השימוש ביואן בסחר הגלובלי.

  

סין יבאה 420 טונות נפט ב־2017, זינוק של 10.7% לעומת שנה קודם לכן. היבוא סיפק יותר משני שלישים מהצריכה. התוכנית להשיק חוזים עתידיים ביואן נהגתה עוד ב־2012, כאשר מחירי הנפט חצו את ה־100 דולר לחבית.

 

הואנג ליי, אנליסט בשוק החוזים העתידיים, סבור כי המהלך הוא "צעד ראשון עבור סין בדרכה לקבל השפעה בתמחור". היעד הסופי הוא לייצר בנצ'מרק לנפט גולמי בשנגחאי שיוכל לסייע לבייג'ינג להסיט חלק מההשפעה על התמחור ממתחרות בינלאומיות. החוזים העתידיים נסחרים בבורסת האנרגיה הבינלאומית בשנגחאי, חברה־בת של בורסת שנגחאי שהוקמה באזור הסחר החופשי של העיר ב־2013.

 

אירופה ננעלה באדום: המדדים המובילים ירדו בעד 0.8%.

 

"התגובה העיקרית של השוק לאיום הגובר של מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין נרשמה ביום שישי. החוזים על המדדים בניו יורק עולים הבוקר, לאחר ששר האוצר האמריקאי סטיב מנושין אמר כי הוא רוצה להאמין שהצדדים יגיעו להסכמות שיוכלו למנוע את מכסי המגן", אמר מרשל גיטלר (Marshall Gittler), האסטרטג הראשי ב- ACLS Global (הדברים מובאים במרקטווטש).

 

ועכשיו פתאום הכל בסדר. לאחר בהלת מלחמת הסחר של סוף השבוע השווקים משנים כיוון. מדד ניקיי עבר מירידה של 0.4% לעלייה של 0.7%, האנג סנג עדיין במינוס, בשיעור קל של 0.1%; כמו כן, בשלב מאד מוקדם זה, לקראת פתיחת השבוע בניו יורק, החוזים על המדדים המובילים עולים בכ-0.9%.

 

מניות מרכזיות

אחרי 202 שנות פעילות, יצרנית הנשק הוותיקה בארצות הברית, רמינגטון, הגישה בקשה להגנה מפני נושים. זאת לאחר שדיווחה על תזרים מזומנים שלילי של 7.4 מיליון דולר, נכון ל־25 במרס. רמינגנטון אאוטדורס, החברה־האם, שבבעלותה גם יצרניות כלי הנשק מרלין ובושמסטר, מסרה כי המכירות ב־2017 הסתכמו ב־600 מיליון דולר, צניחה של 30% לעומת 2016. בדומה ליצרניות כלי נשק אחרות בארה"ב, מכירות רמינגטון רשמו צניחה חדה אחרי בחירת טראמפ לנשיאות ב־2016. זאת משום שלקוחות סברו כי ירדה הדחיפות לאגור כלי נשק, שכן טראמפ לא יאסור את מכירתם.

 

חברת פלוריסטם (PSTI), שמודיעה על הצטרפותו של ד"ר רוג'ר ג'פס (Dr. Roger Jeffs), נשיא ומנכ"ל חברת יונייטד ת'רפיוטיקס לשעבר, לוועדה ליעוץ אסטרטגי שמקימה החברה כחלק מהכנת החברה לקראת התרחבות ומיסחור.

  

נציבות הסחר הפדרלי בארצות-הברית (FTC) הודיעה כי החלה בחקירת נוהלי הפרטיות של פייסבוק. על רקע זה, מניית החברה איבדה מערכה ומשלימה ירידה של 18% מאז התפוצצה הפרשה. ענקית הטכנולוגיה מחקה משוויה 100 מיליארד דולר. "הנציבות מחויבת באופן מלא ומוחלט להשתמש בכל הכלים שברשותה כדי להגן על הפרטיות של הצרכנים", אמרו בכירים בנציבות.

 

חברת התרופות השוויצרית רוש (Roche) הודיעה על הצלחה בניסוי קליני בשלב 3 בתרופה לטיפול מאריך חיים בסרטן ריאות.

 

חברת ספנות התובלה קוסקו (Cosco Shipping Ports) סיימה את 2017 ברווח של 512.5 מיליון דולר, בהשוואה ל-240.7 מיליון דולר בשנה קודמת, ומעל תחזיות האנליסטים שעמדו על 430.7 מיליון דולר. הכנסות החברה מהונג קונג צמחו ב-14% ל-634.7 מיליון דולר.

 

אובר הודיעה הבוקר כי תמכור את פעילותה במדינות דרום מזרח אסיה לחברה המתחרה גראב מסינגפור (Grab), לאחר תקופה של תחרות חריפה בין השתיים. אובר תקבל בתמורה 27.5% ממניות גראב, שזוכה להצלחה גדולה יותר באזור.

 

טושיבה הודיעה כי עדיין לא קיבלה את אישור הרגולטורים למכירת חטיבת השבבים שלה, אף שהדד ליין לביצוע העסקה חלף. החברה מסרה כי היא פועלת לביצוע המכירה בהקדם האפשרי. טושיבה הגיעה בשנה שעברה להסכמה על מכירת החטיבה תמורת 18 מיליארדר דולר לקבוצת משקיעים בהובלת קרן ההשקעות הפרטית Bain Capital מארה"ב - במסגרת העסקה נקבע תנאי לקבלת האישורים עד ה-23 במרס והשלמתה עד ל-31 במרס.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים