שתף קטע נבחר
 

יוצאים לחופשה? כך תטפלו בכלב

אם אתם מתכננים לצאת לטיול וחופשה בלי הכלב ודואגים לו בהיעדרכם, ד"ר גלית רובין מארגון הרופאים הווטרינרים לחיות הבית בישראל עם טיפים לבחירת פנסיון, טיפולים וחיסונים הנחוצים לשמירה על בריאות הכלב

 

צילום: shutterstock עריכה: ארז ארליכמן

צילום: shutterstock עריכה: ארז ארליכמן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מה לעשות עם בעלי חיים בחופשה? החופש הגיע ועימו שמחה מהולה בדאגה לחברים על ארבע שלנו. מי שמתכנן לצאת, לנפוש ולטייל עומדות מספר אפשרויות על מנת להוריד את סף הדאגה לחיית המחמד.

 

אם אתם יוצאים לחופשה עם הכלב, ישנם מקומות רבים המאפשרים הכנסת בעלי חיים לבית מלון, צימר, מסעדות ומקומות בילוי. מומלץ להתעדכן מראש באם הם ידידותיים לכלבים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

במידה ואתם מתכננים לטוס לחו"ל, כדאי לבדוק באתר השגרירות של המדינה לגבי דרישות ההגעה של חיות המחמד, החל מחיסון ובדיקת נוגדנים לכלבת המצריכים זמן התארגנות עם הווטרינר המטפל. חשוב לבדוק עם חברות התעופה את הדרישות לגבי הטסת כלב.

 

אם החלטתם על חופשה נטולת כלבים אם הכלב שלכם טריטוריאלי או שאינו מסוגל לצאת לטיולי בשטח עקב מגבלות בריאות וסיבות נוספות, נסו למצוא חבר, שכן או מטפל מקצועי בכלבים שיגיעו לטפל בכלב בביתו, לדאוג לו למזון ומים טריים בכל יום, להוציאו לטיולים ולארח לו לחברה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ניתן לשלוח את הכלב לפנסיון וחשוב למצוא את הפנסיון המתאים לכם ולכלב. ישנם פנסיונים הבנויים מחללים ניפרדים עבור כל כלב וישנה חצר גדולה משותפת, ישנם פנסיונים ביתים בהם הכלב מצטרף לחיי המשפחה השומרת עליו וישנה קשת רחבה של פנסיונים באמצע מסוגים שונים.

 

חשוב לבחור פנסיון המתאים לאופיו של הכלב הפרטי שלכם, אם מדובר בכלב אשר לא מסתדר עם כלבים אחרים או אם מדובר בכלב הרגיל לישון במיטה עם הילד. מומלץ לבקר בפנסיון כפי שהייתם הולכים לבדוק את איכות גן הילדים לפני ההרשמה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

כדאי לבדוק את האווירה במקום, את איכות הניקיון, אמצעי בטיחות נגד בריחת כלבים, מיגון מפני פגיעות וצוות העובדים. ישנם פנסיונים המאפשרים שליחת תמונות ועדכונים במהלך החופשה לגבי מצב הכלב.

 

מומלץ לבדוק את הכשרת בעלי הפנסיון - ישנם פנסיונים המנוהלים על ידי רופאים וטרינרים או שהם בעלי השגחה וטרינרית במקום. הדבר חיוני לכלבים שזקוקים לטיפול תרופות יומי. באם אין וטרינר במקום, ודאו עם בעלי הפנסיון, כיצד הם ערוכים לטיפול במקרה של פציעה או בעיה רפואית של הכלב.

 

ישנם פנסיונים המנוהלים ע“י מאלפים מקצועיים, אפשרות זו מאפשרת לכם לנצל את זמן השהיהה בפנסיון לאילוף במידה ויש בכך צורך. באם מדובר בכלב בעל בעיות התנהגות או קשה לשליטה, סביר שמאלף מקצועי יתמודד בצורה מיטבית עם מצב שכזה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

בררו עם חברים, מכרים ובעלי כלבים שנעזרו בפנסיונים ויוכלו להמליץ לכם המלצה כנה על המקום.

 

במידה ומצאתם פנסיון מתאים, חשוב להגן על הכלב מבחינה רפואית: הכלבים יפגשו בפנסיון כלבים חדשים וכדאי לוודא כי הפנסיון בו ישהה כלבכם דורש רמה גבוהה של חיסונים וטיפולים נגד טפילים שונים ובעל סכנת הדבקה קטנה יותר. יש לבצע טיפולים מונעים בנוסף לחיסון הכלבת המחוייב בחוק כיום - טיפול מונע נגד קרציות ופרעושים בהתאם למשך תקופת החופשה שלכם, טיפול מונע נגד תולעי מעיים וחיסון נגד שעלת מכלאות.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

החיסון נגד השעלת יסייע לכלב להיות מוגן מסינדרום המערב מספר וירוסים וחיידק מדבק מאוד התוקפים את מערכת הנשימה ומתבטאים לרוב בשיעולים חזקים וטורדניים. החיסון צריך להינתן לפחות מספר ימים לפני הכניסה לפנסיון וכדאי להתייעץ עם הווטרינר המטפל בנושא.

 

חזרתם מהחופשה? כדאי לשים לב אם הכלב מגלה סימני עייפות או שינה מוגברת הנמשכת יותר מיום יומיים, סימני ירידה בתיאבון או סימני מחלה אחרים. באם יופיעו, מומלץ כמובן להגיע לבדיקה אצל הווטרינר המטפל.

ד"ר גלית רובין, ארגון הרופאים הווטרינרים לחיות הבית בישראל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כלב כלבים פנסיון
צילום: shutterstock
מומלצים