שתף קטע נבחר
 

איך תשמרו על הסירים שלכם לשנים רבות? 10 טיפים מנצחים

הסירים הם הלב הפועם של המטבח שלנו - עם השנים הם הפכו לחלק בלתי נפרד מהמתכונים הנפלאים שלנו, והם נותנים טעם וארומה ייחודית לכל ארוחה שיוצאת מהמטבח שלנו. איך נשמור על הסירים שלנו כדי שישרדו במשך שנים רבות, ונוכל להוריש אותם לדור הבא? כל הטיפים לניקוי נכון ואחסון חכם של הסירים האהובים עלינו

עבור חובבי בישול נלהבים, ישנם שני דברים שהם שומרים עליהם מכל משמר - הילדים שלהם, והסירים שלהם. הסיר הוא אחד מכלי העבודה השימושיים ביותר של הבשלן המנוסה. יש כאלו שיגידו לכם שהסיר הוא המרכיב הסודי של המתכון שלהם, אשר נותן לתבשיל ארומה וטעם משלו. עבור כל מי שחשוב לו לשמור על הסירים, או מי שעדיין לא הבין עד כמה חשוב לשמור על הסירים, אספנו 10 טיפים לאחסון וניקוי של סירים, שיעזרו לכם להמשיך ולבשל בסירים שאתם אוהבים במשך שנים.

 

1. טיפול נכון בסירים מחומרים שונים

אחד הטיפים החשובים ביותר הוא להבין שכל חומר דורש טיפול והתייחסות אחרת. סירי נירוסטה (פלדת אל-חלד) עומדים בחום גבוה ועמידים לשריטות, ניתן להכניס אותם למדיח וגם לערום אותם. לעומתם, סירים עם ציפוי Non-stick על יציקת אלומיניום, דורשים טיפול אחר: יש להשתמש איתם רק בכף עץ, ולנקות אותם עם ספוגית שאינה שורטת את פני השטח. סירים אלו מתאימים לבישולים בטמפרטורה נמוכה עד בינונית, ולא ניתן להקפיץ בהם בחום גבוה או לטגן בשמן עמוק, אחרת האיכות שלהם פוחתת.

  (צילום: גל בן זאב)
(צילום: גל בן זאב)

באשר למחבתות וסירים עשויים יציקת ברזל, למשל, מומלץ שלא להשתמש בסבון חזק, משום שהברזל היצוק הוא חומר שסופח אליו כימיקלים. אם מדובר על סיר יציקת ברזל עם ציפוי אמייל, כדאי לנקות בסבון ומים, ולדאוג שלא יהיו סדקים בציפוי, אשר גורמים לחדירת מים ולחלודה.

 

2. חימום "על יבש" או עם מים– מסייע בהסרת כתמים

במקרה של אורז או פסטה שנדבקו לסיר, תוכלו להקל על הניקוי באמצעות חימום קל של הכלי. משום שמדובר במאכלים דביקים, חשוב לחמם ללא מים, כדי לייבש את הלחות שמדביקה את המזון לסיר. לאחר מכן, הסירו בעדינות את שאריות המזון שהתייבש באמצעות כף עץ.

 

אם אתם מתמודדים עם שאריות מזון על סיר עם ציפוי Non-stick, אפשר להוסיף מים לסיר מיד לאחר השימוש ולהמתין 10 דקות לכל הפחות. לאחר מכן הסירו את השאריות באמצעות ספוג עדין וסבון כלים, מבלי לשפשף את פני השטח.

 

3. הסיר כבר קר והמזון נשאר? הקפאה לילית תקל על המשימה

אם הסיר כבר הספיק להתקרר יחד עם הכתמים והשאריות הדבוקות, ניתן להכניס את הכלי למקפיא. אחרי לילה בהקפאה, הוציאו את הסיר, מלאו אותו במים פושרים ונקו באמצעות כף עץ או אמצעי ניקוי שלא שורט את פני השטח של הסיר. ההקפאה עוזרת להסרה קלה יותר של המזון מדפנות הסיר.

 

4. לימון מנקה המון

לימון ידוע בתור חומר ניקוי חזק ויעיל, גם לניקוי סירים - משפשפים את החלק הפנימי של הלימון על האזור המוכתם, ממתינים כ-5 דקות ומנקים עם מטלית יבשה או לחה. יש לשים לב שהסיר יבש לפני הפעולה, כדי להפיק את המרב מהחומציות של הלימון.

 

  (צילום: גל בן זאב)
(צילום: גל בן זאב)

5. ניקוי במי סודה

אם אתם משתמשים בסירים ממתכת יצוקה (ברזל, אלומיניום), אחת הדרכים לניקוי קל ומהיר שלהם היא שפיכת סודה על הסיר לאחר ריקון שאריות המזון, וכאשר המתכת עדיין חמה. השילוב של המים והגזים בסודה מונעים את הידבקות המזון לדפנות, ומקלים על הניקוי.

 

ניתן גם להרתיח בסיר תערובת של מים וסודה לשתייה במשך מספר דקות, ולאחר מכן לנקות אותו היטב באופן ידני, כדי שלא יישארו כתמים לבנים כתוצאה מהאבקה.

 

6. חומץ להורדת סידן שהצטבר בתחתית הסיר

אם הרתחתם מים לזמן ארוך מידי, אתם עלולים להיתקל בשכבת סידן שהצטברה בתחתית הסיר. הבעיה היא שמדובר בכתם שלא ניתן להסיר עם מים וסבון כלים. הפתרון: ערבבו רבע כמות חומץ עם ¾ כמות מים רותחים, הותירו את התערובת בסיר לרבע שעה, ולאחר מכן שטפו ושפשפו עם מים חמימים. אם מדובר על סיר נירוסטה, חשוב שלא להשרות את הסיר יותר מידי זמן עם חומץ, על מנת לא לפגוע בסיר.

 

7. סיר מצופה אמייל? מלח עשוי להיות הפתרון

אם יש לכם סיר או מחבת מצופים אמייל עם שכבת שומן שרופה, מומלץ להשרות את הסיר במים במשך לילה שלם, ולאחר מכן לשטוף את הכלי ולפזר מלח בישול בכמות מכובדת. לאחר כ-10 דקות, המלח יספוג את השמן, ובאמצעות סבון כלים ושפשוף עדין, תקבלו כלי מטבח נקי ומצוחצח.

 

8. לא כל סיר ניתן לניקוי במדיח או עם סבון כלים

חשוב לבדוק היטב את הוראות השימוש של הסיר לפני שמכניסים אותו למדיח – לא כל סיר יכול להיכנס לניקוי בטמפרטורות גבוהות עם חומרי ניקוי של מדיח. בדומה, ישנם סירים וכלים שלא מתנקים היטב עם סבון כלי, כמו ווק או כלי נחושת, שהניקוי הטוב ביותר שלהם הוא השריה במים רותחים. בכלים שכאלו, שימוש בסבון כלים יכול למרוח ולצופף את הכתם, מה שהופך את משימה את הניקוי לקשה יותר.

 

9. אחסון נכון של סירים - הסיר והמכסה בנפרד

אחסון נכון של סירים תורם גם הוא לשמירה ולשימוש של הם למשך שנים רבות. אחד הטיפים לשמירה על מכסי הסירים, ובמיוחד מכסי זכוכית, הוא לאחסון אותם בנפרד מהסיר עצמו. על מנת לאחסן את המכסים בצורה נוחה, תוכלו להשתמש במתקן לאחסון צלחות או מתקן דומה, כדי לשלוף בקלות את המכסה הנכון.

 

10. דאגו לאחסון עם שכבה מבודדת בין הסירים

אם אתם נאלצים להניח מספר סירים בערימה, מומלץ בחום להציב שכבה מבודדת בין הסירים, כמו בד עבה או חומר דומה. ההפרדה נועדה לשמירה על סירים ממכות או שריטות מהסירים הסמוכים, מה שיכול לפגוע בציפוי של הסיר ולהרוס אותו.

 

אם אתם רוצים להימנע מהערמת סירים אחד על השני, אל תפחדו לתלות את הסירים על מתלים חיצוניים. לסירים יש ערך אסתטי, ובשלנים רבים ישמח להציג לראווה את הסירים מהמותגים האיכותיים שהם משתמשים בהם.

 

  (צילום: גל בן זאב)
(צילום: גל בן זאב)
 

הטיפ החשוב ביותר - לבחור סיר של מותג מוביל ואיכותי, עם אחריות

לצד הצעדים שלכם לשמירה על הסירים, חשוב לבחור בסיר שיש מאחוריו חברה מוכרת וותיקה ובעלת מעבדת שירות, כדי שתוכלו לקבל מענה ופתרונות לכל בעיה ותקלה, ולשמור על הסיר שלכם.

סולתם, חברת הסירים המובילה והוותיקה בישראל, מציעה מגוון סדרות של סירים, עם שילוב בין פונקציונליות, עמידות וחדשנות. סטנדרט הייצור של סולתם גבוה במיוחד, העיצוב של הסירים נקי ועדכני, והחברה גאה להציע פתרונות איכותיים בכל רמות המחיר.

 

כל סירי הנירסוטה של סולתם כוללים תחתית בעלת 3 שכבות המוצמדות בעזרת טכנולוגיית Impact Bonding, אשר משפרת את הולכת החום ומעניקה לסיר עמידות למשך שנים. סדרת Unban Matte כוללת עיצוב חדשני, נקי וצעיר, המאפשר לכם להגיש אותו לשולחן בתור כלי הגשה, ולנצל את הסיר לעוד שימוש במהלך הארוחה.

 

סדרת האיכות של סירי הנירוסטה מבית סולתם, Trio, מיוצרת באמצעות הטכנולוגיה 3PLY המתקדמת, אשר מצמידה את 3 השכבות לגוף אחד - בתחתית ובדפנות הסיר. השכבות המשולשות מבטיחות הולכת חום שווה ואחידה, זמן בישול קצר יותר, חיסכון אנרגטי וקבלת תוצאות בישול מדויקות.

 

סירי יציקת האלומיניום של סולתם (סדרות Magma Black, Red Rock, Cocotte ועוד) משתמשים ביציקה רב שכבתית שתפקידה שמירה מרבית על עמידות הכלי. סירים אלו כוללים גם ידיות ארגונומיות, נעימות למגע ומבודדות חום. ציפוי ה-Non Stick של סולתם הוא קל לניקוי ובטוח לשימוש, לאחר שעבר בדיקות ואושר על פי תקינות של מעבדות בינלאומיות.

 

אם אתם רוצים לשמור על הסירים האהובים עליכם ולהמשיך להשתמש בהם במשך שנים רבות, חג הפסח הוא ההזדמנות המושלמת להתחדש בסיר מתוך מגוון סדרות האיכות של סולתם.

 

לפרטים על מגוון הסדרות האיכותיות של הסירים וכלי הבישול מבית סולתם, היכנסו>>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גל בן זאב
סולתם תוכן פרסומי
צילום: גל בן זאב
מומלצים