משדרים ללא הפסקה: 5 קטנות על לוויינים
הם אמורים להימנע ממטרי מטאוריטים, אבל אחד מהם התרסק ב-1993 בדיוק בגלל זה, הראשון היה רוסי ויצא לחלל בשנת 1957 ולאחרונה, בעזרת השימוש בהם, נתגלה אוצר של ממש במצרים - נעמה בן דוד, בוגרת מהנדסות העתיד 2, עם חמישה דברים שלא ידעתם על לוויינים
בשיתוף תעשייה אווירית
לוויין הוא גוש שמימי המקיף גוש שמימי אחר. הוא יכול להיות טבעי או מלאכותי. הירח למשל הוא לוויין טבעי המקיף את כדור הארץ. לוויינים מתוכנתים להימנע ממטרי מטאוריטים. ב-1993 הייתה זו הפעם היחידה בהיסטוריה בה נהרס לוויין על ידי מטאוריט - שמו היה אולימפוס והוא היה שייך לסוכנות החלל האירופית.
ללוויינים יש שימושים רבים, ביניהם ניתור כריתת יערות, זיהוי שטחים לבתי גידול לציפורים ועוד. האגיפטולוגית (מלשון חקר מצרים - Egypt) ד"ר שרה פארק, גילתה בעזרת תמונות לוויין מיקום של 17 פירמידות אבודות, 1000 קברים ויותר מ-3100 התיישבויות מתחת לפני האדמה במצרים. בזכות זה היא קיבלה את הכינוי "אינדיאנה ג'ונס של המאה ה-21".
בשנת 1957 הטיסה ברית המועצות לחלל את ספוטניק, הלוויין המלאכותי הראשון. הוא היה בגודל של כדורסל ושקל כ-82 ק"ג. ספוטניק הקיף את כדור הארץ ב-98 דקות.
בשנת 1988 שוגר לראשונה בהצלחה הלווין הישראלי "אופק 1", לוויין ביון תוצרת התעשייה האווירית ששהה בחלל 118 ימים וביצע 1900 הקפות סביב כדור הארץ. מאז שוגרו עוד עשרות לווינים ישראלים נוספים, כמו ננו-לווין BGU שהוא בגודל של קרטון חלב ונקרא על שם בן גוריון, ראש הממשלה הראשון של ישראל.
בשיתוף תעשייה אווירית