שתף קטע נבחר

מת תינוק כבן שנה ששהה ב"מחסן ילדים" בתל אביב

צוות של מד"א, שהוזעק למבנה שבו שוהים ילדי מבקשי מקלט בדרום העיר, מצא אותו מחוסר הכרה וביצע בו פעולות החייאה. התינוק, בן לאם ישראלית ואב אריתריאי, פונה במצב אנוש לביה"ח וולפסון בחולון, ושם נקבע מותו

 

 

בבית החולים וולפסון בחולון נקבע הערב (יום ד') מותו של תינוק כבן שנה, שנמצא מוקדם יותר מחוסר הכרה ב"מחסן ילדים" בשדרות הר ציון בתל אביב. במקום שוהים ילדי עובדים זרים. התינוק פונה במצב אנוש לבית החולים, אולם שם נאלצו כאמור הרופאים לקבוע את מותו. משטרת מרחב דן עיכבה לחקירה את הגננת.
 
פרטים ראשונים העלו כי התינוק, בן לאם ישראלית ואב אריתריאי, שהה ב"גן של ריטה", שבו מושארים ילדים של מבקשי מקלט מאריתריאה וסודן. משפחתו של התינוק טוענת שבנם היחיד היה פעמיים בבית חולים ושוחרר לאחר קבלת טיפול.
 
הבוקר, כך טוענת המשפחה, שוחרר התינוק בפעם השנייה מבית חולים. בשעה 15:00 לערך הביאה אותו האם לגן וסיפרה כי היא חייבת להגיע לעבודתה.
 

זירת האירוע בו נמצא פעוט כבן שנה מחוסר הכרה ()
סמוך למעון שבו נמצא התינוק מחוסר הכרה

אמו של הפעוט בן שנה שנמצא מחוסר הכרה בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
אמו של התינוק שמת ב"מחסן הילדים"(צילום: מוטי קמחי)

הדיווח על המקרה התקבל במוקד 101 במרחב דן של מד"א בשעה 17:56.

 

חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו לתינוק טיפול רפואי, והוא פונה באמבולנס לבית החולים וולפסון במצב אנוש תוך כדי פעולות החייאה.

 

יוסף כורדי, חובש רפואת חירום רכוב על אופנוע מד"א, סיפר: "כשהגענו למעון ראינו את התינוק מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה. מיד התחלנו להעניק לו טיפול רפואי וביצענו בו פעולות החייאה".

 

יעל גבירץ, מנכ"לית עמותת "אליפלט" (אזרחים למען ילדי פליטים), סיפרה כי "הגן של ריטה" הוא מהגנים היותר מוכרים, עם גננת מסורה. לדבריה, "זה אחד הגנים היותר טובים ומטופלים, ולכן זה עוד יותר טרגי. את השנה שעברה עברנו בשלום, אז זה בום בלב עכשיו".

 

מדובר במוות ראשון ב"מחסן ילדים" בתל אביב מאז סוף שנת 2016. בין 2010 ל-2017 מתו בנסיבות דומות 17 פעוטות.

 

מעיריית תל אביב-יפו נמסר בתגובה כי "המקרה עדיין בבדיקת משטרה ולא נוכל להתייחס אליו ספציפית. הגוף האחראי על מסגרות לילדים בגילאי 0-3 הינו משרד העבודה והרווחה, עם זאת, בהיעדרם של פתרונות ממסדיים עבור ילדים מהקהילה הזרה בגילאים אלו נכנסו לתמונה עשרות מסגרות פרטיות המופעלות בדירות על ידי מפעילים בני הקהילה.

 

"התופעה מוכרת לעירייה, אך אין בסמכותה לאכוף התנהלות כלשהי במסגרות אלו, מלבד לסייע באופן וולנטרי לגנים הפיראטיים אשר מוכרים לה באמצעות מתן הדרכות, הכנסת מתנדבים ועבודה קהילתית עם ההורים. נציין כי בעקבות החלטת הממשלה על תקצוב הקמה והפעלה של מסגרות חינוכיות לילדי הקהילה הזרה, הוקמו עד עתה שתי מסגרות חינו.כיות הנותנות מענה לכ-450 ילדים ובספטמבר תפתח מסגרת שלישית שתיתן מענה ל-180 ילדים נוספים. העירייה פועלת כל העת לאיתור מבנים נוספים שישמשו גם הם לצורך הפעלת מעונות עבור ילדי הזרים המתגוררים בעיר".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים