שתף קטע נבחר

 

חיילים מתלוננים על הכשרת הבסיסים לפסח: "קופסת חומוס לארוחת צהריים"

חיילים זועמים על המזון הדל לקראת החג: "עגבנייה, מלפפון ונקניק". מאבטחים בבתי חולים לא מתכוונים לבדוק חמץ: "הציבו משגיחי כשרות"

 

אוכל צבאי ()
תזונה דלה בבסיסים בגלל ההכשרה לפסח

 

לסערה סביב הדרישה לבדוק חמץ בכניסות לבתי החולים הצטרפו אתמול (ד') טענות של חיילים בצה"ל בנוגע להכשרת הבסיסים בכלל ועל מה שחלק מהחיילים מכנים - בעיקר הטבעונים שבהם - "מגוון דל ועלוב" של מזון המוגש בימי החג. כך למשל, טוענים חיילים כי בשבוע האחרון הם נאלצו לאכול מזון קר, דל בחלבונים, לעיתים לא מבושל ואף לא חתוך - בגלל הנוהל האוסר שימוש במטבחים שהוכשרו באופן מלא.

 

ליצמן לבתי החולים: "בדקו אם מכניסים חמץ בפסח"

הרב הראשי: "חמץ בבית חולים? הם עושים דווקא"

דעה: מץ בבית חולים? כשל ערכי וגסות רוח

 

בנוסף, גם ההגשה העצמית בחדרי האוכל מתבצעת מחוצה להם על שולחנות צדדיים ובסכו"ם מאולתר. התלונות מגיעות מכל רחבי הצבא: מבסיסי חיל האוויר חצרים ופלמחים, דרך מוצבים באוגדת יהודה ושומרון ויחידות קרביות בפיקוד הדרום ועד לבסיסים בצפון הארץ.

אוכל צבאי ()
הטבעונים מסתפקים בעגבנייה ומלפפון
 

אוכל צבאי ()

אוכל צבאי ()

לדוגמה, בכמה בסיסים הוגשו קופסאות חומוס וטחינה כארוחות צהריים, לצד ירקות שלמים, פרוסות נקניק וביצים קשות. "כל החיילים סובלים מהכפייה הדתית הזו", אמרה בזעם חיילת שמשרתת כתומכת לחימה בבסיס בפיקוד המרכז. "זה קורה בכל שנה", המשיכה אותה חיילת, "אבל מי שהכי סובל הם אלפי החיילים הטבעונים והצמחונים, שנאלצים להסתפק בעגבנייה ומלפפון לארוחת צהריים".

 

לוחם טבעוני המשרת בנח"ל אמר כי "מזלזלים בחיילים - בהם לוחמים - וזה יוצר תסכול וזעם. כל היום אנחנו עסוקים בהכנות לתגבורי הכוחות לסוף השבוע באוגדת עזה בחום הכבד, ועד שמגיעה שעת ארוחת הצהריים, אנחנו סובלים ממזון דל בגלל פקודות כשרות".  

אוכל צבאי ()

אוכל צבאי ()
 

חייל אחר הוסיף: "אין לנו דבר נגד הדת, ואם צריך לשמור על כשרות בבסיס בחול המועד אז נאכל רק מצות, אבל למה לסבול בלי חלבונים וללא פחמימות בשבוע שלפני?".

 

מדובר צה"ל נמסר כי "מערך המזון פועל מסביב לשעון על מנת להעניק מענה לכלל האוכלוסיות בצה"ל, גם בחג הפסח. המענה בחג לאוכלוסיית הטבעונים כולל מרכיבים רבים, כגון: מעדני סויה אישיים כתחליף מוצרי חלב לארוחות הבוקר והערב, מנות טבעוניות מגוונת, עשירות בקטניות ותוספות של חלבה, חומוס עם טחינה וקטניות משומרות, לצד פירות וירקות שמהם מרכיבים סלטים טריים ומגוונים". עוד הדגישו בצבא, כי "בכל מקרה שבו יימסרו פרטים מדויקים - נפעל למתן מענה מתאים ומהיר".

 

יו"ר מטה מאבק עובדי הקבלן בריאיון ל-ynet    (צילום: אלי סגל, גיל יוחנן)

יו"ר מטה מאבק עובדי הקבלן בריאיון ל-ynet    (צילום: אלי סגל, גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"בדיקת חמץ בבתי החולים? הציבו משגיחי כשרות"

נוהל הכשרות מעורר זעם גם בקרב מאבטחי בתי החולים, שרובם הודיעו כי לא יקיימו את ההוראה שלפיה עליהם לחטט בתיקיהם של המבקרים במוסדות הרפואיים ולמנוע הכנסת חמץ. אלכס טנצר, יו"ר מטה למען מאבק עובדי הקבלן, אמר בריאיון לאולפן ynet כי "מי שרוצה לבדוק לחמנייה – שיציב ליד המאבטח משגיח כשרות. המאבטחים צריכים לדאוג רק לביטחון". הוא הוסיף כי בעת האחרונה חלה הידרדרות במצבם הכלכלי של רוב מאבטחי המוסדות בארץ: "אם רוצים שהם יבצעו עבודה נוספת - צריך לתת להם תוספת שכר".

  

ארכיון (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ארכיון(צילום: מוטי קמחי)

 

טנצר הודה כי הוא קורא למאבטחים לסרב פקודה כי לטענתו זהו לא תפקידם לבדוק חמץ. "בוא לא נשכח שדרשו מכל מיני מגזרים לעשות עבודה נוספת, ההסתדרות הכריזה סכסוך עבודה ואמרה שבמגזר א' או ב' צריכים לקבל תוספת. מאבטחים לא קיבלו כלום".

 

למרות ההוראה, נראה שהמאבטחים עצמם לא מתרגשים וכמה מהם הודיעו כי לא יעצרו איש שיבקש להכניס לבית חולים מוצרי לחם בשבוע החג. "אם יסתירו את זה וזה לא יפגע ברגשות של אנשים אחרים – אין לי בעיה", אמר אחד מהם. אחר הוסיף: "לא דיברו איתנו על זה באופן מפורש, ובארבע השנים שאני עובד פה לא התרחש מקרה קיצון במהלך החג. אם מישהו יבוא עם מגש פיצה זה יהיה אקט צורם ולא נכניס, אבל אם מישהו יכניס כיכר לחם – לא נראה לי שזו תהיה בעיה. אני בודק אם מישהו נכנס עם סכין".

 

"בדיקת חמץ? הציבו משגיחי כשרות". ארכיון (צילום: מורן ניסים, היחידה לצילום רפואי ברזילי) (צילום: מורן ניסים, היחידה לצילום רפואי ברזילי)
"בדיקת חמץ? הציבו משגיחי כשרות". ארכיון(צילום: מורן ניסים, היחידה לצילום רפואי ברזילי)

 

החולים, מנגד, חלוקים בנוגע לפיקוח החמץ. חלקם טענו כי יש לכבד את מנהגי החג בעוד שאחרים, חילונים מוחלטים, הודיעו כי יאכלו חמץ בשטח בית החולים – אך יכבדו ככל שניתן את שומרי המסורת. "אני אוכל לחם בשקט – רק לא מול עיניהם של אנשים דתיים", אמר אחד מהם. "עקרונית אני בעד הפרדת דת ומדינה, אבל לא אפעל כדי לעצבן מישהו. אני לא רוצה לפגוע ברגשות של אנשים אחרים".

 

דוד, שומר מסורת המאושפז באחד מבתי החולים, אמר כי הוא מצפה שיכבדו את מנהגיו, אך "לא אכנס לריבים עם אנשים בנושא". קארין, שאביה מאושפז בחדר סמוך, טענה כי תדאג להביא לאביה לחם מדי יום – אך בדיסקרטיות, "כדי לכבד את שומרי החג".

 

 

 

 


פורסם לראשונה 28/03/2018 22:55

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילים טבעונים מסתפקים בעגבנייה ומלפפון
מומלצים