אין ברירה אלא להשתמש בשופטי וידיאו
התפתחות המשחק והמעבר שלו ליותר ויותר מהיר מחייבים את השופטים להיעזר בטכנולוגיות השונות על מנת לעמוד בקצב המשחק
רבות דובר על שאלת השימוש בשופטי וידיאו בכדורגל. הרומנטיקנים נגד, בטענה שטעויות הן חלק מהמשחק, ואלו שבעד רוצים למנוע שגיאות קריטיות. במשחק בין אנגליה לאיטליה השבוע בוצע שימוש במצלמת העזר (VAR) בשביל לקבוע אם להעניק פנדל לטובת האיטלקים. המוטו של ה-VAR הוא מינימום התערבות ומקסימום השפעה, והשופט רשאי להשתמש במצלמות רק בארבעה מקרים: כל שער שנכבש, כרטיס אדום ישיר, שריקה/אי שריקה לפנדל וטעות בזיהוי שחקן.
אוריאל דסקל מ"כלכליסט" ציין כי לפי בדיקה של IFAB, הגוף האחראי על שינויים בחוקת פיפ"א, שופט במפעל בו יש שימוש ב-VAR נעזר במערכת רק 5 פעמים במשחק: זמן בדיקה ממוצע של אירוע ראשוני - 20 שניות. כאשר יש בדיקה נוספת של ההחלטה, לוקח 55 שניות לבדוק אם נעשתה טעות. ב-69.1% מהמשחקים לא היו בדיקות חוזרות של אירועים מאחר שלא היה בהן צורך; ב-9%, ל-VAR הייתה השפעה על תוצאת המשחק. הדיוק בהחלטות: 98.8%. הזמן הממוצע ש"אבד" ממשחק בגלל VAR: כ-55 שניות. לשם השוואה, "זמן שאבד" מעניינים אחרים במשחק: בעיטות חופשיות - 8 דקות ו-51 שניות בממוצע, הוצאות חוץ - 7.2 דקות, בעיטות שוער - 5.46 דקות, בעיטות קרן - 3.57 דקות, וחילופים - 2.57 דקות.
האם הבעיה היא באמת אצל השופטים שלא מתקדמים מבחינת מקצועית ופיזיולוגית ולכן "מביאים על עצמם" את הכנסת המערכות? ממחקר שפורסם בשבוע שעבר על שופטי הפרמייר-ליג עולה כי שופטי הליגה מקבלים בממוצע כ-245 החלטות במשחק, כמעט פי 3 מנגיעות בכדור של שחקן ממוצע. זה אומר החלטה כל 22 שניות. 60 החלטות מתוך ה-245 הן החלטות טכניות (בעיטות שוער, קרנות, כדורי חוץ). 185 הן החלטות שופט הכוללות עבירות או פעולות משמעת. מבין 185 אלה, 28 הן החלטות שניתן לראות שבהן מתבצעת פעולה (עבירות, חידוש משחק), ו- 157 אינן נראות לעין, שם ממשיך המשחק.
שופט כדורגל רץ בממוצע 9.7 ק"מ למשחק ב-100 מטר פחות משחקן ממוצע (9.8 ק"מ). בשנים האחרונות התפיסה של שופט הכדורגל היא ביצוע הדיאגונל במגרש במטרה לסגור כמה שיותר שטח ראייה תוך קבלת עזרה מעוזרי השופט ושופטי הרחבה (גם עלייהם דובר רבות). השופטים עושים 70% יותר ספרינטים מאשר עשו לפני תשע עונות, לצד ממוצע של 24 ריצות בעוצמה גבוהה למשחק. ממוצע המרחק ששחקן מכסה במהירות גבוהה (25-20 קמ"ש) הוא 575 מטר. במהלך המשחק בין מנצ'סטר סיטי לארסנל בנובמבר, השופט מייקל אוליבר כיסה 936 מטר במהירות גבוהה. שחקנים מבצעים 160 מטר ספרינט בממוצע למשחק. השופט גרה4ם סקוט כיסה כמעט פי שניים בספרינט במהלך המשחק של טוטנהאם נגד סאות'המפטון (290 מטר).
שופט בליגה האנגלית מבצע בממוצע שתי טעויות למשחק. כלומר, השופטים צודקים ב-99.2 אחוזים מהזמן. למרות השיפור העצום מבחינת המדדים הפיזיולוגיים שכיום כמעט זהים לשחקן הכדורגל, לשופט עדיין ישנן טעויות, חלקן קריטיות יותר וחלקן פחות, אך התפתחות המשחק והמעבר שלו ליותר ויותר מהיר מחייבים את השופטים להיעזר בטכנולוגיות השונות על מנת לעמוד בקצב המשחק.