הטמפרטורה הממוצעת בישראל עלתה בכ-2 מעלות ב-30 השנים האחרונות
חם לכם יותר? בבדיקה של השירות המטאורולוגי נמצא כי הטמפרטורות בישראל עלו מאז שנת 1988 בכ-0.65 מעלות בממוצע לעשור במישור החוף והשפלה
שינויי האקלים והתחממות כדור הארץ משפיעים גם עלינו: מאז שנות ה-80 עלתה הטמפרטורה בארץ בשיעור ממוצע של כ-0.6 מעלות לעשור, שמשמעותה עלייה בטמפרטורה הממוצעת בקצב של מעט פחות מ-2 מעלות בתוך 30 שנים. כך עולה מדו"ח של השירות המטאורולוגי, שפורסם היום (ה').
בשנים האחרונות ערך השירות המטאורולוגי כמה עבודות מחקר על שינויים אקלימיים בישראל. בעבודות אלו נבחנו מגמת השינוי בכמות המשקעים ומגמת השינוי בטמפרטורה בישראל לאורך השנים וכן מגמות ארוכות טווח באירועי מזג אוויר קיצוניים בישראל.
ניתוח מגמת השינוי בטמפרטורה התבסס על חמש תחנות עם רשומת נתונים ארוכה, שמתחילה לפחות ב- 1951, ושעל פי בדיקות מקדמיות הראו כי הן מייצגות בצורה טובה את הטמפרטורה המרחבית בישראל. מהעבודות עלה כי הטמפרטורה השנתית הממוצעת ירדה מערכים גבוהים יחסית בשנות ה-50 לערכים נמוכים יותר בשנות ה-70, התייצבה בשנות ה-80, עלתה בצורה בולטת במהלך שנות ה-90 והתייצבה על רמה גבוהה מזו שבשנות ה-50, בשנות ה-2000.
מהמחקר הנוכחי - שערכו יצחק יוסף, עמוס פורת ואבנר פורשפן מאגף האקלים בשירות המטאורולוגי עולה כי קיימת מגמה מובהקת של התחממות בכל אזורי הארץ הן בטמפרטורת המקסימום והן בטמפרטורת המינימום.
בנתונים המתייחסים לתקופה שבין שנת 1988 ל-2016 עולה כי באזור מישור החוף, השפלה וצפון הנגב מגמת ההתחממות בתקופה הקצרה היא בשיעור של 0.65 מעלות בעשור. באזור הרי הצפון, בגליל, דרום רמת הגולן והרי המרכז ערך המגמה הוא סביב 0.57 מעלות ואילו באזור עמקי הצפון ועמקי המזרח שיעור המגמה הוא הקטן ביותר - 0.5-0.52 מעלות לעשור.
בסיכום הדו"ח נכתב כי מגמת התחממות מובהקת קיימת גם בטווח שנים ארוך יותר, מ-1950, אולם שיעורה הממוצע קטן יותר ועומד על 0.2 מעלות לעשור עבור הטמפרטורה הממוצעת. זאת, כיוון שההתחממות במשך השנים אינה לינארית ולמעשה התאפיינה בהתקררות משנות ה-50 ועד שנות ה-70 של המאה הקודמת ורק לאחר מכן החלה מגמת ההתחממות.