סין: סיכוי קלוש שחלקים גדולים מתחנת החלל יפגעו בכדור הארץ
דובר משרד החוץ הסיני אמר כי ארצו נמצאת בקשר עם האו"ם לגבי תחנת החלל שצפויה להתרסק בימים הקרובים על כדור הארץ. לדבריו, סין תעדכן אם יהיה לה מידע לגבי פגיעה אפשרית
סין הודיעה היום (ו') כי קיים סיכוי קטן מאוד שחלקים גדולים מתחנת החלל "טיאנגונג 1", שאמורה להתרסק בימים הקרובים, ייפלו בכדור הארץ. במשרד החוץ הסיני אמרו כי הם עוקבים מקרוב אחר תנועת התחנה, שהשליטה עליה אבדה, והם נמצאים בקשר עם האו"ם.
תחנת החלל הסינית "טיאנגונג 1", ששוגרה לחלל בספטמבר 2011 ושוקלת 8.5 טונות, עומדת להתרסק לתוך כדור הארץ בימים הקרובים, כאשר ההערכות הן כי היא תיכנס לאטמוספירה בין שבת ליום שני.
דובר משרד החוץ הסיני, לו קאנג, אמר כי הממשל בבייג'ינג מעדכן את האו"ם באופן שוטף על אודות תחנת החלל. "סין אחראית ומפגינה שקיפות", הוא הוסיף. "הסיכויים שחלקים גדולים ייפלו בכדור הארץ אינם גדולים, ההסתברות היא מאוד קטנה. אם יהיה צורך - אנחנו ניצור קשר עם המדינה הרלוונטית".
התחנה אמורה להתרסק בין קו רוחב 43 צפון לקו רוחב 43 דרום - כך שגם ישראל בטווח הפגיעה וכך גם חלקים מאירופה וארצות-הברית, כל יבשת אפריקה, חלקים מאסיה וגם רוב שטח דרום אמריקה ואוסטרליה - שם פגעו ב-1979 חלקים מתחנת החלל "סקיילאב" האמריקנית, שהתרסקה לכדור הארץ.
החוקרים מעריכים כי רוב החלקים של תחנת החלל יישרפו עם הכניסה לאטמוספירה, אך כמה חלקים ייכנסו לכדור הארץ. לפי החוקרים, רוב הסיכויים שאותם חלקים ייפלו באוקיינוסים ולא בשטח מיושב. חוקרים העריכו גם כי הסיכוי של אדם להיפגע מחלקים של תחנת החלל הסינית הוא 1 לטריליון. עד כה ידוע על אדם אחד שנפגע מחפץ שהגיע מהחלל. בשנת 1997 נפגעה לוטי וויליאמס מאוקלהומה בכתפה, מחלק של טיל ששיגר לוויינים לחלל. היא נפגעה באורח קל מאוד ולא נזקקה לטיפול.
חוקרים אומרים כי יהיה ניתן לראות את כניסתה של תחנת החלל הסינית לאטמוספירה בכמה אזורים בכדור הארץ. כניסת התחנה, שרובה תישרף עם הכניסה, תיראה כמו מטאור למשך כדקה.