שתף קטע נבחר

וול סטריט: דאו ג'ונס עלה ב-1%, פייסבוק - ב-2%

בורסות ניו יורק רשמו יום חיובי שלישי ברציפות בעקבות התפוגגות המתח סביב מלחמת הסחר ובהובלת מניות הטכנולוגיה; אמזון עלתה ב-3%, וטסלה - ב-6.5%; במקביל מספר התביעות הראשונות לדמי אבטלה זינק לשיא של שלושה חודשים, והגירעון המסחרי בשיא של כמעט עשור

נעילה חיובית בוול סטריט. בורסות ניו יורק ננעלו במגמה חיובית זה היום השלישי ברציפות בעקבות התפוגגות המתח סביב מלחמת הסחר בין סין וארה"ב. דאו ג'ונס עלה ב-1%, נאסד"ק עלה ב-0.5% ו-S&P 500 הוסיף 0.7%.

 

ברקע למסחר 

הנפט הגולמי (WTI) עלה היום ב-0.3% לרמה של 63.5 דולר לחבית בעקבות היחלשות החששות למלחמת סחר עולמית.

 

הזהב ננעל בעלייה של 0.9% לרמה של 1,328 דולר לאונקיה על רקע התחזקות הדולר והמניות. מדד ICE הבודק את עוצמת הדולר מתחזק ב-0.4% לרמה של 90.5 נקודות.

 

אירופה ננעלה בעליות חדות. המגמה האופטימית בשוקי העולם נתנה את אותותיה גם באירופה, כשמדד סטוקס 600 עלה ב-2.4% כשכל המגזרים המרכיבים אותו נצבעו בירוק. זו העלייה היומית החדה מזה כמעט שנתיים והמדד הגיע לשיא של שלושה שבועות. פוטסי עלה ב-2.4%, דאקס - ב-2.9% וקאק - ב2.6%. מניית יוביסופט זינקה ב-10.8% לאחר העלאת המלצה בעקבות הצלחת משחק הווידיאו שלה Far cry 5.

 

עלייה בתביעות הראשונות לדמי אבטלה. שוק העבודה בארה"ב מציג סימנים של חולשה. מספר התביעות הראשונות לדמי אבטלה, שפורסם לפני זמן קצר, עלה ב-24,000 ל-242,000 בשבעת הימים שהסתיימו ב-31 במרץ. המספר עולה על התחזיות המוקדמות: סקר שערך מארקטווץ' בקרב כלכלנים צפה כי מספר התביעות יעמוד על 225,000 בלבד. מדובר גם בשיא של שלושה חודשים. מספר התביעות הראשוניות הממוצע (ארבע-שבועי) עלה ב-3,000 ל-228,250.

 

בתוך כך הגירעון המסחרי של ארה"ב עלה בפברואר ב-1.6% לשיא של כמעט עשור - 57.6 מיליארד דולר. הצפי היה לרמה של 57.4 מיליארד דולר, ורמת החוב הגבוהה צפויה להקשות עוד יותר על מאמצי הממשל לצמצם את הגירעון כפי שהתחייב טראמפ. בשנה האחרונה זינק הנתון ב-24% לרמה של 45.9 מיליארד דולר. היבוא עלה בפברואר ב-1.7% לרמה של 262 מיליארד דולר, בעיקר בשל גידול ברכישת נפט ותרופות. היצוא גדל בשיעור דומה, ובעיקר התבסס על מכוניות ומטוסים.

 

ההזמנות התעשייתיות בגרמניה איכזבו. ההזמנות התעשייתיות בגרמניה עלו בפברואר ב-0.3% בלבד, הרבה מתחת לצפי שהיה לעלייה של 1.5%. האנליסטים ציפו לעלייה משמעותית, נוכח ירידה של 3.5% בהזמנות שנרשמה בינואר. מקורה של העלייה המתונה בירידה בהזמנות שמקורן בגרמניה. במקביל חלה עלייה בהזמנות מחוץ למדינה. נתון נוסף שמתפרסם כעת נוגע למדד מנהלי הרכש של גוש היורו (PMI). מדד זה עמד במרץ על 55.2 נקודות, מעט מתחת לצפי שהיה לרמה של 55.3 נקודות.

 

מוקדם יותר ננעלו בורסות אסיה בעליות שערים. הניקיי היפני עלה ב-1.5%, הקוספי הדרום-קוריאני עלה ב-1.2%, מדד S&P/ASX 200 האוסטרלי עלה ב-0.5%.

 

"התגובה הנוקשה של סין להחלטה השנייה של ארה"ב על הטלת מכסים עוררה חששות בקרב המשקיעים באירופה, אבל ככל שהשעות חלפו הפוקוס של המשקיעים עבר לתקוות לפשרה אפשרית למרות העמדות הנוקשות של הצדדים ולכך שניתן למנוע מלחמת סחר", אמר לאתר מארקטווץ' מייקל מקרת'י, אסטרטג השווקים הראשי של CMC.

 

המהלך הסיני להטלת מכסים בגובה של 25% צפוי לחול על 106 קטגוריות של המוצרים, וכוללת בין היתר את תעשיית התעופה, הרכב ואת ענף פולי הסויה, מה שצפוי לפגוע ב"בטן הרכה" של הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ - ולפגוע בחקלאים רבים שהינם בסיס התמיכה שלו.

 

מי שהוביל את העליות בסינגפור היה מגזר הבנקים שזינק ביותר מ-2%, בעוד ביפן הובילו את העליות מניות הטלקום, התרופות והנדל"ן.

 

מניות מרכזיות 

במקביל המשקיעים שופעים אופטימיות לקראת פתיחת עונת הדו"חות לרבעון הראשון בשבוע הבא, כשלפי הערכת חברת FactSet, צפויה עלייה של 17.3% בהכנסות החברות במדד S&P 500 - הגבוהה מאז הרבעון הראשון של 2011.

  

מניית פייסבוק זינקה ב-3.5% בטרום מסחר, על רקע השיחה שקיים אמש מייסד הרשת מארק צוקרברג עם עיתונאים, ובה ניסה לקחת אחריות על משבר קיימברידג' אנליטיקה. במקביל צוקרברג הודיע בצורה ברורה כי אין בכוונתו להתפטר וכי בכוונתו לטפל במשבר בעצמו.

 

לפני פתיחת המסחר, ענקית האגרוכימיה מונסנטו (Monsanto) צפויה לרכז ענייין כאשר תפרסם את תוצאותיה הכספיות הרבעוניות. לפי הערכות האנליסטים, הכנסותיה של יצרנית הזרעים המהונדסים הגדולה בעולם צפויות להסתכם ב-5.3 מיליארד דולר, עם רווח נקי של 3.31 דולר למניה.

  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים