שתף קטע נבחר

 

הלם בדרום קוריאה: הנשיאה שהודחה - ל-24 שנים בכלא

גזר דין חמור במיוחד הוטל על פאק גון-הייה, האישה הראשונה שהנהיגה את המדינה האסיאתית, הסתבכה בסקנדל שחיתות והודחה אשתקד מתפקידה. הוטל עליה גם קנס בסך 17 מיליון דולר

 

השופט מודיע על העונש: 24 שנות מאסר    (צילום: רויטרס)

השופט מודיע על העונש: 24 שנות מאסר    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עונש חמור במיוחד לאישה הראשונה שהנהיגה את דרום קוריאה: בית משפט בדרום קוריאה גזר 24 שנות מאסר על הנשיאה לשעבר פאק גון-הייה, בעקבות פרשת השחיתות שבה היו מעורבים מנהיגי המדינה ובכירים מתאגידי ענק.

 

בשנה שעברה הפכה פאק למנהיגה הדרום-קוריאנית הראשונה שנאלצה לעזוב את תפקידה לאחר שנבחרה באופן דמוקרטי. זה קרה אחרי שבית המשפט החוקתי הורה לה לעשות זאת, אחרי ששני ראשי תאגידי ענק נשלחו לכלא. בית המשפט גם קנס את פאק, בתו של דיקטטור לשעבר, ב-17 מיליון דולר, אחרי שמצא אותה אשמה בעבירות שחיתות, ניצול כוח וכפייה. התביעה דרשה להטיל עליה 30 שנות מאסר, לצד קנס בסך 112 מיליון דולר.

פאק גון הייה נשיאת דרום קוריאה לשעבר נשלחה ל 24 שנות מאסר (צילום: AFP)
פוסטר של הנשיאה המודחת שהביאו תומכיה(צילום: AFP)

פאק גון הייה נשיאת דרום קוריאה לשעבר נשלחה ל 24 שנות מאסר (צילום: AFP)
תומכי פאק מחוץ לבית המשפט(צילום: AFP)

פאק גון הייה נשיאת דרום קוריאה לשעבר נשלחה ל 24 שנות מאסר (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

פאק גון הייה נשיאת דרום קוריאה לשעבר נשלחה ל 24 שנות מאסר (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

פאק. גם היורש כואב את העונש שנגזר עליה (צילום: AP) (צילום: AP)
פאק. גם היורש כואב את העונש שנגזר עליה(צילום: AP)

"הנאשמת ניצלה את כוחה הנשיאותי שהפקידו בידיה האנשים, וכתוצאה מכך הביאה כאוס עצום שהוביל להדחתה, דבר חסר תקדים", אמר השופט קים סי-יון בהקראת גזר הדין. בית המשפט קבע כי פארק וחברתה הוותיקה צ'וי סון-סיל זממו לקבל 22 מיליון דולר מתאגידי ענק כסמסונג ולוטה כדי לסייע למשפחתה של צ'וי ולממן ארגונים ללא כוונת רווח שהיו בשליטתה. במסגרת הפרשה נחשף כי צ'וי כתבה נאומים לחברתה הנשיאה, קיבלה גישה לחומר לא מסווג והקימה קרנות של מיליוני דולרים משוחד שקיבלה מחברות קוריאנית במטרה להגיע לאוזנה של הנשיאה.

 

"אין לנו מה לעשות, אלא לנהוג בה בחומרה ולמצוא אותה אחראית", כתב השופט. פאק בת ה-66, שנכלאה לפני יותר משנה, הכחישה את כל ההאשמות נגדה ולא נכחה בבית המשפט. יותר מ-200 מתומכיה התכנסו מחוץ לבית המשפט, כשהם אוחזים בדגלי הלאום ונושאים שלטים שעליהם נכתב: "שימו סוף לנקמה הפוליטית" בפאק.    

 

זהו כנראה סוף הסיפור הפוליטי של פאק, שחזרה לארמון הנשיאות ב-2012 כאישה המנהיגה הראשונה של דרום קוריאה, שלושה עשורים אחרי שעזבה אותו בעקבות ההתנקשות באביה. הדחתה הובילה לבחירות חדשות שבהן ניצח המועמד הליברלי מון ג'יי אין, שמאז הוביל להתחממות הקשרים עם השכנה צפון קוריאה. בלשכתו של מון אמרו כי גזר הדין של פאק "שובר לב", לא רק עבורה, אלא עבור המדינה כולה.

 

במרץ אשתקד הודחה פאק מתפקידה כנשיאת דרום קוריאה. נשיאת בית המשפט אמרה אז: "אנו מדיחים את פארק מתפקידה. בפעולות שלה היא בגדה באמון האנשים. זו הפרה חמורה ובלתי נסבלת של החוק". בעקבות אותה החלטה בשנה שעברה הפגינו אלפים מתומכי פארק, השליכו מוטות של דגלים על שוטרים וטיפסו על אוטובוסים שבהם השתמשה המשטרה כדי לשים חיץ ולמנוע מהמפגינים להתקרב לבית המשפט. שניים מהמוחים נהרגו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פאק. נשלחה ל-24 שנה בכלא
צילום: AFP
מומלצים