שתף קטע נבחר

 

בקרוב: פייסבוק תאפשר למשתמשים למחוק הודעות פרטיות ששלחו

לאחר דיווח שלפיו החברה מחקה הודעות ששלח המנכ"ל והמייסד מארק צוקרברג לעובדים, פורסם כי האפשרות תהיה זמינה לכלל המשתמשים. עם זאת, ברשת החברתית הסתייגו ואמרו כי ייתכן שהמהלך ייקח כמה חודשים

האפשרות מגיעה אחרי שהודעות ששלח לעובדים נמחקו. צוקרברג ()
האפשרות מגיעה אחרי שהודעות ששלח לעובדים נמחקו. צוקרברג

פייסבוק הודיעה כי תאפשר בקרוב לכל משתמשיה למחוק הודעות פרטיות ששלחו לחבריהם לרשת החברתית. הודעת החברה מגיעה אחרי דיווח באתר TechCrunch מפי גורמים בפייסבוק, לפיו הודעות שקיבלו מהמנכ"ל ומהמייסד מארק צוקרברג נעלמו מתיבות הדואר שלהם.

 

למרות שתנאי השימוש של פייסבוק לא מתייחסים למדיניות החברה בנושא מחיקת הודעות, העובדה שהחברה מחקה את הודעותיו של צוקרברג עלולה להיות עוד מוקד לביקורת – במיוחד לאור שערוריית "קיימברידג' אנליטיקה" שבמסגרתה הועבר מידע של 87 מיליון משתמשים לידי חברת הייעוץ הפוליטי.

 

על פי הדיווח, אפשרות "בטל שליחה" תתאפשר בחודשים הקרובים. עם זאת, לא צוין כיצד תעבוד הפונקציה החדשה. אפליקציית "מסנג'ר" של פייסבוק מאפשרת יצירת "שיחה סודית" שבה ניתן לקבוע טווח זמן שאחריו ההודעות ישמידו את עצמן. אולם במצב זה כלל המשתתפים מודעים למחיקה העתידית.

 

"דנו באפשרות הזו כמה פעמים", אמר דובר מטעם פייסבוק, "אנו נפתח את אפשרות מחיקת ההודעות לציבור הרחב, אך ייתכן שזה ייקח זמן". עוד נמסר כי "עד שאפשרות זו תהיה אפשרית, לא יימחקו יותר הודעות של בכירים בחברה. היינו צריכים לעשות זאת לפני - ואנו מצרים על כך שזה לא נעשה".

 

מסך כניסה לחשבון פייסבוק (קרדיט: shutterstock)
מסך כניסה לחשבון פייסבוק(קרדיט: shutterstock)

פייסבוק הכניסה אפשרות של מחיקת הודעות בחלק מהמוצרים האחרים שלה, בהם אפליקציית המסרים המיידיים "וואטסאטפ" שאותה רכשה לפני כארבע שנים. עם זאת, גם האפשרות שנפתחה ב"וואטסאפ" מתאפשרת רק בחלון זמן קצר לאחר שליחת ההודעה. אולם כאשר מוחקים את ההודעה נשאר סימון המעיד על כך.

 

ברשת חברתית נוספת הנמצאת בבעלות פייסבוק, אינסטגרם, ניתן גם כן למחוק הודעות שנשלחו כל עוד מקבל ההודעה טרם קרא אותה. ברשת המבוססת על שיתוף תמונות וסרטוני וידאו לא יישאר כל תיעוד לכך שההודעה נמחקה.

 

הרשת החברתית הגדולה בעולם ספגה מהלומה מהמשקיעים וזעם ממשתמשים, ממפרסמים וממחוקקים בעקבות שורה של שערוריות שבהן הייתה מעורבת בשנתיים האחרונות – מהפצת "פייק ניוז" דרכה שרתיה, דרך התערבות שעשו באמצעותה גורמים זרים במערכות בחירות ועד לאי שמירה מספקת על פרטיותם של משתמשים.

 

בחודש שעבר הודתה פייסבוק כי מידע אישי של מיליוני משתמשים שלה הגיע לידי חברת "קיימברידג' אנליטיקה", שעבדה עם מטהו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ב-2016.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים