שתף קטע נבחר
 

אוכל ב-10 בלילה ולא ישן טוב - הבריאות של רותם כהן

הזמר רותם כהן סובל מבעיות שינה, אוכל גם בעשר בלילה ומחזיק מאמן אישי שמפעיל אותו 3־4 פעמים בשבוע. המומחים מבקשים שיחשב מחדש את זמני הארוחות, שירכוש קרם גוף עשיר ושיפנה קצת זמן – גם למנוחה וגם לניתוח מחיצות האף שהוא זקוק לו

מי אני:

"זמר. שלושה אלבומים: 'אל העולם שלך', 'לא דמיינתי', 'כל כך יפה לך'. מתכונן להופעה הראשונה שלי בקיסריה בשני ליוני. פרזנטור של רשת "אייס". בן 37, גובה 1.83, שוקל 88 קילו".

   

יום העבודה שלי:

"בימים של הופעה אני יכול ללכת לישון בחמש בבוקר, כי האדרנלין לא נותן לי להירדם, ואם אין שום דבר דחוף למחרת אני קם ב־11, באיזי, מוציא את שאקירה הכלבה לגינה, מניח תפילין ומתחיל את היום. אבל לפעמים יש ראיונות בשמונה בבוקר, אירועים שאני צריך להיות בהם. אין דבר כזה לישון באמצע היום, אם אני נרדם אני קם בחרדות. אין לי שינה טובה בכלל ואני צריך לעבור ניתוח במחיצות האף, אבל צריך שבועיים מנוחה ואין לי שבועיים כאלה. אני מחזיק טיפות אף מתחת לכרית, זה לא בריא, אבל זה מה שמאפשר לי לנשום. שנייה לפני שאני עולה לבמה אני מרסס את האף ליתר ביטחון.

  

"הייתי חודשיים בבודפשט עם אנריקה איגלסיאס המקסים וחזרנו לצילומי הפרסומות לאייס. זה נורא מרגש אותי, כי אני לא דוגמן ופתאום אני על פוסטרים, אנשים עוצרים אותי ומדברים איתי לא רק על מוזיקה, אלא על שדרוג הבית.

  

"בימים אלה אני עושה חזרות למופע בקיסריה וזה מרגיש כמו מחנה אימונים. אנחנו שומעים את כל המופע מוקלט, איך התאורה יושבת, מה עובר טוב, מה להוסיף, כל הזמן מדייקים את ההופעה. הדבר הכי מפחיד זו המחשבה שיפסיקו לאהוב את השירים שלי, בגלל זה אני חייב לחדש ואף פעם לא נח. אנחנו מארחים את אלביס קרספו, אמן בינלאומי. אני בהתרגשות של זה, אבל קרני (אחותו והמנהלת האישית שלו – ג.ק) כבר ממשיכה לדבר הבא. אנחנו כבר בכתיבת האלבום הבא שלי.

  

"לצערי ולשמחתי אנחנו לא נושמים את הרגע, הייתי מאחל לנו להצליח לחיות בשני מקומות במקביל, גם ליהנות מההווה וגם להמשיך להיות עשרה צעדים קדימה. האג'נדה שלנו היא לא לעמוד במקום כי אז כולם מתקדמים ואתה נשאר מאחור. אני טוטאל בדברים שאני עושה, מצלצל למנכ"ל של אייס ואומר לו: 'אולי נעשה הופעה בסניף של הנמל?' אני שחקן נשמה, זה מרגש אותי, תענוג".

 

  (צילום: רמי זרנגר)
מאמן הכושר לא מקבל את התירוצים שלי(צילום: רמי זרנגר)

  

התזונה שלי:

"קפה שחור, בקבוק גדול של נביעות על הבוקר, לא מכניס שום דבר לפה עד הצהריים ואז אוכל חזה עוף עם אורז ומלא ירקות. לפני אימון מוציא מהמקפיא תמרים קפואים ואוכל מהם. אני חולה על מתוק ומנסה למגר את זה, שותה את הקפה בלי סוכר ומשתדל להסתפק בתמר או שניים, אבל יוצא שלקחתי שבעה תמרים, 40 שקדים, בלי הפסקה. אני בנאדם מוגזם שמנסה לאזן כל הזמן.

  

"אחר הצהריים אני לא אוכל מסודר ונהיה רעב בעשר בלילה. אם יש לי הופעה שמתחילה בעשר, אני לא אוכל ארבע שעות לפני, אחרת אני מרגיש את זה בהופעה. אני יכול לאכול ביס ממשהו כדי לא להיות ברעידות, אבל לא יותר. אחרי ההופעה אני מנסה להסתפק בחזה עוף, אבל לפעמים יש מאנץ' עם האנרגיות. לשמחתי נגמרו הימים שהשתוללתי עם המבורגר, אני כבר לא שם. לפעמים מהאדרנלין של ההופעה אני מרחף ושוכח שאני שומר, אז אוכל כמה כפיות של קינוח".

  

כושר:

"אני לוקח הכל ברצינות ולקראת הצילומים הגברתי אימונים עם מאמן אישי. קובי מלכה, המאמן שלי, הצליח איפה שאחרים לא: הוא לא מקבל את התירוצים שלי, אני לא מצליח להמציא כלום והוא דואג לא לשעמם אותי באימון. הוא לא נותן לי לרוץ ככה סתם, הכל עובד במקביל כדי שיהיה לי עניין וכמה שיותר קבוצות שריר יעבדו.

  

"אני מתאמן שלוש־ארבע פעמים בשבוע, שעה וחצי כולל חפירות. עשר דקות מתבזבזות על זה שאני מנסה להגיד לו, 'רגע, תן לי לנשום'. יש לי חבר שכל הזמן מעלה לאינסטגרם תמונות שהוא רץ, והוא סחב אותי לקבוצת ריצה. כרגע אני רץ פעם בשבוע ועשיתי רק חמישה ק"מ. לקראת קיסריה אני הולך לרוץ מפה עד ים סוף! ככל שאני יותר אסוף על הבמה אני מרגיש שאני חי. הבריאות מחייה אותי, ספורט זה חיים. כשאני בחו"ל אני מצלם את החדר של המלון ושולח למאמן כדי שייתן לי תרגילים".

  

טיפוח:

"אני שם קרם לחות כי העור שלי מתייבש במעברי עונות ברמות שזה כואב לי. לא יודע איזה קרם אני שם. בבשמים אני יודע בדיוק מה אני שם, אבל לא אומר".

  

לנפש:

"אני אוהב להיות חלוץ במה שאני עושה, להיות מקורי. בגלל זה אני לא מספר באיזה בושם אני משתמש ומנסה דברים חדשים גם במוזיקה. אני משתדל לחשוב שזה נורמלי, אבל מבחינתי להיות נורמלי זה מטורף. פעם הייתי הרבה יותר חרדתי, אבל כיווצתי את החרדתיות, היום אני גומע את החיבוקים וזה מרגש אותי באמת.

  

"ההצלחה לא באה לי בגיל עשרים, אני לומד להעריך כל מה שיש לי וכל הזמן רוצה לתת בחזרה. אני משתדל שכל מה שאני עושה יזיז את האוויר בחדר, שכל הזמן תהיה לי תנועה של אנרגיה. כתיבה וספורט ונגינה ונתינה – כל זה נותן לי כוחות. אני מאמין שאנחנו צינורות ודרכנו עוברים כל הדברים הטובים שאנחנו מקבלים. ברגע שאנחנו חוסמים אותם, אנחנו חוסמים את עצמנו. קיבלת כסף, סגרת את האגרוף, הכסף יפסיק להגיע, ואותו דבר עם כישרון. אלוהים אמר לי, 'אתה שומע? אני נותן לך את היכולת לשמח אם שאיבדה ילד ולהוציא אותה מהמצב שהיא נמצאת בו באמצעות הקול שלך'. מי אני שאעצור את זה? כולנו באנו לשרת ולקבל חזרה, זה החיים.

  

"אני קשה עם עצמי, לא קל לי להגיד על עצמי דברים טובים מהפחד שיגידו לי, 'תזכור מאיפה באת', 'למה אתה עף על עצמך'. עוד לא נולד מבקר יותר גרוע ממני, כשאני יורד מהופעה אני כבר יודע מה אני צריך לשפר לפעם הבאה. אני מקיף את עצמי באנשים שדוחפים קדימה, שאפתנים, חיוביים, חייכנים, מגשימים. אני לא מרפה מהחלומות שלי עד שאני מרגיש אותם באוויר שאני נושם".

 

שורה תחתונה:

"אני שמח שאני משמח אנשים".

  

מה אומרים המומחים?

רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית וספורט, המרכז לרפואת ספורט שערי צדק:

 

"משקלו של רותם מעט גבוה ביחס לגובהו, אם כי ייתכן שמדובר במסת שריר. נראה שרותם צריך לשפר בעיקר את עיתוי האכילה. הוא לא אוכל ארוחת בוקר או ביניים ואוכל ארוחת ערב מאוד מאוחר. לפני אימון אפשר להסתפק בשני תמרים. ארוחת הצהריים שלו מאוזנת ומזינה, וכדאי לגוון עם בשר בקר, הודו ודגים במקום עוף. כדאי כמובן להעדיף דגנים מלאים ורצוי לכלול גם קטניות. כשאין מופע מומלץ לאכול ארוחת ערב חלבית ולא בשרית. כדאי כמה שעות לפני המופע לצרוך פחמימות קלות לעיכול כדוגמת פירות, פירות יבשים, חטיף אנרגיה".

  

יואב אבידר, מנהל בית הספר הג'ימנסיה:

 

"רותם מתאמן עם מאמן אישי שלוש־ארבע פעמים בשבוע, פעם נוספת הוא לוקח חלק בקבוצת ריצה ובכלל הוא מעיד כי 'ספורט זה החיים'. התיאור הקצר הזה שם את רותם בקצה החיובי של הסקאלה המתארת את מידת העיסוק בפעילות גופנית בקרב האוכלוסייה הכללית. כשהכל במידה, קל יותר להתמיד וזה הסוד לשמירה על תוצאות לאורך זמן".

  

פרופ' יהודה רוט, מנהל מחלקת אף אוזן גרון בבית החולים וולפסון:

  

"טיפות אף מכילות חומר שמכווץ כלי דם, גורם לדפנות להיות פחות תפוחות וכך יש יותר מקום לזרימת אוויר. ההתמכרות כביכול היא לצורך בתחושה הזאת, לא לחומר עצמו. ניתוח מחיצה הוא לא קשה, לא משפיע על הצורה החיצונית של האף, ההחלמה מהירה. זה נחשב לניתוח נפוץ, קל וללא תופעות לוואי. כדאי מאוד לשקול בחיוב לעשות את הניתוח, כיף לראות אנשים שמחלימים ומתחילים לנשום לרווחה. ניתחתי זמרים ושחקנים ושאלתי אותם אם חל שינוי בקול, לדבריהם הקול נשאר כשהיה, כך שאין לרותם מה לדאוג. עד הניתוח אפשר לנסות להשתמש בתרסיס אנטי־דלקתי לאף, שלא נספג בגוף, באמצעות מרשם רופא".

  

ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור:

  

"עור יבש בעונות מעבר זו בעיה שכיחה מאוד, בעת החמרה מומלץ אכן שימוש בקרם לחות עשיר אשר מכיל גם חומרים נגד הגרד. בכל מקרה של עור יבש, גם אם זה לא חמור, מומלץ להשתמש בשמן רחצה במקום בסבון ולעסות לתוך העור. כשזה לא מספיק ניתן לקבל מרופא עור מרשם למשחה המכילה חומרים חזקים יותר וכן לכדורי אנטי־היסטמין. במצב של רגיעה ניתן להשתמש בקרם לחות פעם ביום בלבד לאחר המקלחת כטיפול מונע. כמו כן, ממליצה לרותם להתחיל להשתמש במסנן קרינה באופן שוטף ובקרם לחות לפנים בכל לילה לאחר ניקוי".

  

צביה חי־אל – מנחה, מאמנת ומנהלת מרכז מעגלים:

  

"נחישות, עומק ולא מעט חוסר שקט הם היסודות שבולטים בחייו של רותם. יכול להיות שבגלל שההצלחה לא הגיעה לו בגיל עשרים הוא מעריך אותה יותר, כמעט שומר עליה באיזו אדיקות. מעבר לכישרון שלו, רותם משקיע את כל כולו. הוא חרוץ, מסור, לפעמים נשמע שהמקצוע הוא החיים עצמם, שהכל סובב סביב זה. לפעמים כדאי טיפה לשחרר, לנשום, אולי להכניס לתוך המסע הזה גם קצת אוויר, זמן פרטי, שבו מותר רגע לנוח ולא לעשות כלום, או אולי לטפל בריאותית ולפנות שבועיים לעשות את הניתוח שהוא כל כך חיוני לבריאותו. שינה טובה היא דבר קריטי לבריאות ובעיקר לזמרים ולמקצועות הבמה. הייתי מזמינה את רותם לייצר סדר חדש בזמני השינה ובהתייחסות לתחום הזה בחייו. זה נכון ש'לא כדאי לעמוד במקום כי אז כולם מתקדמים ואתה נשאר במקום', אבל גם לחיות חיים תזזיתיים וחסרי שקט זה לא בריא ולא מקדם בסופו של יום.

  

"הייתי ממליצה לרותם להסתכל על החיים בראייה טיפה יותר רחבה של טווח רחוק ולהתמקד במה יכול לשרת אותו בכל התחומים (גוף ונפש) לטווח הארוך יותר, ולא רק בכאן ובעכשיו. הוא איחל לעצמו להצליח לחיות בשני המקומות במקביל, בהווה ובעתיד – אני חושבת שזה איחול בעייתי כל כך, שבדיוק מבטא את המקום חסר השקט שיש בו. אתה לא רוצה לחיות במקביל, אתה רוצה להצליח ליהנות מכל רגע בהווה ולנשום ולמצות אותו עד סופו, וליד זה אתה יכול לרצות להישאר עם יכולת ראייה והסתכלות עתידית.

  

"כשאנחנו חיים דברים במקביל משול הדבר ל'תפסת מרובה לא תפסת' וחבל. הייתי מציעה לחזור קצת לבסיס, לאהוב את עצמך על מה שאתה עושה ולהצליח לפרגן לעצמך על זה, לשמוח כשאתה משמח אנשים ולהודות על כל מקום שהצבת לעצמך וכבשת אותו, ויש הרבה כאלה. ובעיקר להכניס קצת פשטות, ים, חול, חברים בערב שקט בבית. אלה דברים שתמיד עובדים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים