שתף קטע נבחר

 

אחרי הדיווחים על הטבח הכימי: אסד מנהל מו"מ עם המורדים

המשטר הסכים לנהל מו"מ עם ארגון "צבא האיסלאם", ששולט באזור המותקף "למען שמירה על האזרחים". מספר הקורבנות עדיין לא הוכרז רשמית. תושבי האזור: "חביות נפץ הוטלו ממטוסים, משפחות נחנקנו למוות". רוסיה מכחישה שסוריה ביצעה תקיפה כימית

 

 

 

ילדים רבים בין נפגעי התקיפה הכימית    (צילום: רויטרס)

ילדים רבים בין נפגעי התקיפה הכימית    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

משטר אסד הודיע הבוקר (א') כי הנשיא מוכן להיפגש עם נציגי "צבא האיסלאם", ששולטים על מזרח רוטה שבפרברי דמשק. נכונות המשטר לפתוח במשא ומתן מגיעה בעקבות הדיווחים על הנפגעים הרבים בתקיפה הכימית בדומא. ברשת "אל-מיאדין" דווח כי המשא ומתן יתחיל בשעות הקרובות.

 

בימים האחרונים ניהלו הצדדים מגעים, והיו כמה דיווחים סותרים לגבי רצונם של אנשי "צבא האיסלאם" להתפנות מהאזור. סוכנות הידיעות הסורית הרשמית דיווחה כי "פעילי הטרור ב'צבא האיסלאם' ביקשו לנהל את המשא ומתן בעקבות התקיפות נגד מוצביהם וקיניהם בדומא".

 

גופות הילדים לאחר התקיפה הכימית בסוריה ()
 

עוד נמסר כי "סוריה הסכימה למשא ומתן מתוך רצון לשמור על נפשם של החטופים וכדי לשחרר את האזרחים, חרף העובדה כי אינה בטוחה ברצינות הצעתם". 

 

לאחר המסר התקיף של ארה"ב לפוטין פרסמה רוסיה הכחשה לגבי מעורבותו של הנשיא אסד בתקיפה בדומא. במהלך הלילה הודיעה מחלקת המדינה האמריקנית כי אם יתגלה שאסד השתמש בנשק כימי, רוסיה תישא באחריות לכך והדבר ילווה בתגובה של הקהילה הבינלאומית.

 

מיכל גז כלור ()
מיכלי כלור מהתקיפה. תמונות שמופצות ברשתות החברתיות בסוריה

מיכל גז כלור ()

מיכל גז כלור ()
ארץ ייצור: גרמניה

דוברת המחלקה הת'ר נוארט הדגישה כי "רוסיה, בתמיכתה הבלתי מתפשרת במשטר אסד, צריכה לשאת באחריות לתקיפות הכימיות. ההגנה שרוסיה מספקת למשטר אסד - וכישלונה במניעת השימוש בנשק כימי במדינה - מעלים שאלות לגבי המחויבות של פוטין לפתור את המשבר".

 

"נכנסים לבתים ומוציאים משפחות מתות"

אחד הפעילים בהגנה האזרחית בדומא שידר את הנעשה ברחובות בחשבון הפייסבוק שלו ואמר: "לאלה שטוענים שכלום לא קרה - הסתכלו היטב על התמונות. התקיפה הראשונה (אתמול בצהריים) הייתה של חיל האוויר הסורי שהפציץ בנשק כימי. 15 נשים וילדים נפגעו, ובמשך שעתיים לא הצלחנו להגיע אליהם בשל התקיפות המתמשכות".

 

ילדים לאחר תקיפה כימית בסוריה ()
פעוט מקבל טיפול מונע בדומא, היום

"במקביל השתמש המשטר באמצעי לחימה נוספים ובחביות נפץ. עד עכשיו אף אחד לא הצליח לזהות באיזה חומר בדיוק מדובר", סיפר המתנדב. "הפעילים בהגנה האזרחית נכנסים לבתים ומוציאים משפחות מתות, יש יותר מ-1,200 פצועים, ואין לנו גישה לכולם. זה היה ניסיון להשמיד את האזור כולו.

 

"אנו מבקשים שתתכנס ועדה בינלאומית ותבחן את המצב שלנו. שתיכנס לבתים עם המשפחות הנפגעות שאנחנו לא מצליחים להגיע אליהן. התקיפות התבצעו במוקדים אזרחיים, שיש בהם משפחות. אין כאן לא מורדים ולא חמושים", הוסיף.

 

בשאר אסד, נשיא סוריה במזרח רוטה עם חיילים סורים  (צילום: AFP)
בשאר אסד עם חיילים סורים במזרח רוטה. ארכיון(צילום: AFP)

בשאר אסד, נשיא סוריה במזרח רוטה עם חיילים סורים  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
ארגוני הסיוע בסוריה עדיין לא מצליחים להכריע כמה אזרחים נפגעו בתקיפה, אך לפי ההערכות מדובר בלא פחות מ-70 בני אדם, בהם ילדים רבים. בארגון הסיוע "הקסדות הלבנות" דיווחו אף על יותר מ-150 קורבנות. כוחות האופוזיציה בסוריה מטילים את האחריות על התקיפה הכימית בעיירה דומא שבמזרח רוטה על משטר אסד - וטוענים כי מטוסי המשטר הפילו חביות נפץ עם חומרים רעילים על מוקדים אזרחיים.  

 

ילדים לאחר תקיפה כימית בסוריה ()

תקיפות כימיות בסוריה  ()
תקיפות כימיות בסוריה

בתמונות שמגיעות מסוריה נראים אזרחים ללא רוח חיים עם קצף לבן על פניהם - עדות לשימוש בחומרים לא קונבנציונליים, לטענת המורדים.

 

עדות לטבח הכימי באידליב אשתקד: "הרופא בכה"

 

ב"הקסדות הלבנות" ציינו כי יותר מ-1,000 אנשים נחשפו לחומרים הרעילים וכי הם מקבלים טיפול רפואי במקום. "משפחות שלמות מתחבאות במקלטים ונחנקות למוות מהגז", כתבו אנשי הארגון בטוויטר.

 

 

תקיפה כימית סוריה מזרח רוטה דומא ()
הרחובות בכפר אחרי ההפצצה

משטר אסד מכחיש את הדיווחים, ובכלי התקשורת המזוהים עימו דווח כי המורדים מפיצים ידיעות כוזבות כדי להסוות את הפסדיהם במלחמה. "הטרוריסטים של 'צבא האיסלאם' נמצאים בקריסה וכלי התקשורת שלהם מפיצים טענות שקריות על התקפות כימיות בניסיון שקוף וכושל להסיח את הדעת מהישגי הצבא הסורי הערבי", נכתב בסוכנות הידיעות הסורית הרשמית.

 

בדיוק לפני שנה, ב-7 באפריל, תקפה ארצות הברית את סוריה באמצעות 59 טילי טומהוק ששוגרו מספינות בים התיכון. הנשיא דונלד טראמפ אמר כי התקיפה המשמעותית, שפגעה בשורת יעדים של משטר אסד, נערכה בתגובה לתקיפה הכימית בעיירה חאן שייחון שבפרברי אידליב.

התקיפה האמריקנית בתגובה לטבח הכימי אשתקד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
התקיפה האמריקנית בתגובה לטבח הכימי אשתקד(צילום: AFP)
   

בשבוע האחרון התבטא הנשיא כמה פעמים בעניין רצונו לסגת מסוריה - אך ביום רביעי האריך את השהות של החיילים האמריקנים במדינה. גורם בכיר בממשל אמר כי טראמפ רוצה שמדינות נוספות יתערבו במלחמת האזרחים - ועם זאת מתכוון לצאת ממנה בתוך שנה לכל היותר.

 

"הצלחנו מאוד נגד דאעש, נצליח מאוד מבחינה צבאית נגד כל אחד", אמר טראמפ במסיבת עיתונאים שערך עם מנהיגים ממדינות בלטיות.

 "אבל לפעמים מגיע הזמן לחזור הביתה, ואנחנו שוקלים זאת ברצינות רבה".


ד"ר יואן גרהאם, מנהל התוכנית לביטחון בינלאומי במכון לואי, אמר ל"טלגרף" הבריטי כי המלחמה בסוריה מתנהלת כמו "תקופות אפלות במאה העשרים". לדבריו, "התקיפות האחרונות מזכירות את הנשק הכימי שהאיטלקים השתמשו בו נגד אזרחי אתיופיה".

 

"הזוועות האחרונות בסוריה מדגישות את חוסר היכולת של הקהילה הבינלאומית להתמודד עם הברבריות של הרודנים האלימים. זהו מקרה נוסף שמראה את חוסר הרלוונטיות של האו"ם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים