אולמרט ביקש מהנשיא למחוק את הרישום הפלילי
מבית הנשיא נמסר כי הבקשה של ראש הממשלה לשעבר הועברה לטיפול הגורמים הרלוונטיים ולאחר שיועברו חוות הדעת המשפטיות הנדרשות, תובא הבקשה להחלטת הנשיא כמקובל. הפרקליטות צפויה להתנגד
בקשת חנינה מטעמו של ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, הועברה היום (ב') אל בית הנשיא המדינה, ראובן ריבלין, בבקשה לביטול תקופת ההתיישנות ותקופת המחיקה של הרישום הפלילי בעניינו. אם הרישום יימחק, הדבר עשוי לסלול את חזרתו של אולמרט לחיים הפוליטיים.
מבית הנשיא נמסר כי "בקשת חנינה מטעמו של אהוד אולמרט הועברה היום בבקשה לביטול תקופת ההתיישנות ותקופת המחיקה של הרישום הפלילי בעניינו". עוד נאמר, כי "הבקשה הועברה לטיפול הגורמים הרלוונטיים ולאחר שיועברו חוות הדעת המשפטיות הנדרשות, תובא הבקשה להחלטת הנשיא כמקובל".
הפרקליטות ומחלקת החנינות במשרד המשפטים צפויות להתנגד לבקשה. ההערכה היא שדחיית הבקשה צפויה להתבסס על העובדה שטרם חלף זמן מספיק מאז שחררו של אולמרט מהכלא ובעיקר עקב העובדה שהפרקליטות חרטה על דיגלה את המאבק בשחיתות הציבורית.
שרת המשפטים איילת שקד, שצריכה להעביר את המלצתה במקרה כזה לנשיא, הכריזה מאז תחילת כהונתה כי היא משאירה את קבלת ההחלטות במקרים כאלה לנשיא. נראה כי גם הפעם היא תותיר את ההכרעה בידי ריבלין.
בחודש יולי אשתקד שוחרר אולמרט ממאסרו בכלא מעשיהו, בתום ריצוי שני שלישים מעונשו. אולמרט נידון ל-27 חודשי מאסר בפועל וריצה את עונשו בכלא מעשיהו מאז פברואר 2016.
הוא הורשע בקבלת שוחד של 60 אלף שקל בפרשת "הזרע", עת כיהן כשר התמ"ת. כמו כן, הוא הורשע בעבירות שיבוש מהלכי משפט בין היתר בגין ניסיונו להניא את שולה זקן מהסדר טיעון לגבי חלקה בפרשה. בפרשת טלנסקי הורשע אולמרט בעבירת מרמה והפרת אמונים וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
בהחלטה לשחררו קבעה ועדת השחרורים כי "עם כל החומרה שיש לייחס למכלול העבירות, יש לראותן כמקשה אחת במובן זה שבתקופה מסוימת בחייו הציבוריים רבי המעש של האסיר (אולמרט) דבקה בו מידת השחיתות, הוא נענש על מעשיו ושילם מחיר כבד.
"באשר להתנהגותו, היא הייתה ללא דופי למעט עבירת המשמעת שאין לזלזל בה, התבטאות לא נאותה אחת כלפי סוהר שעליה נענש בזמנו. לאור כל האמו אנו מחליטים לקבל את בקשתו לשחרור על תנאי בהתאם לתוכנית הרשות לשיקום האסיר".