שתף קטע נבחר

לא במרחב הציבורי: טקס יום העצמאות בבני ברק עבר לאולם בי"ס

הטקס נערך במשך שנים ברחבת העירייה, אך כעת עובר לאולם בבית ספר יסודי. לטענת התושבים מהזרם הממלכתי-דתי, זהו ניסיון של העירייה להצניע את הטקס ולהדירו מהמרחב הציבורי, אולם בעירייה טוענים כי דווקא ניסו להפוך את האירוע למכובד יותר

 

טקס יום העצמאות בבני ברק בשנת 2017 (צילום: אסתר הורן)
2017: טקס יום העצמאות בבני ברק (צילום: אסתר הורן)
 

עיריית בני ברק הודיעה כי טקס יום העצמאות ה-70 של מדינת ישראל ייערך באולם בית הספר הממלכתי-דתי "מוהליבר". זאת אף שבמשך שנים הוא נערך ברחבת העירייה. לטענת התושבים, על ההחלטה שמעו ממנהלי בתי הספר והגנים, ואלה הסבירו כי המהלך מהווה חלק ממגמה להצניע אירועים ממלכתיים ולא לציינם במרחב הציבורי.

 

יו"ר הליכוד בבני ברק, יעקב וידר, שמכהן כיו"ר המטה החרדי בליכוד, אמר בשיחה עם ynet: "במשך שנים מגיעים מאות ילדים מהגנים ומבתי הספר לרחבת העירייה לטקס החשוב הזה. העירייה נהגה לקשט המקום בדגלי ישראל, להציב במה. זה היה אירוע מכובד שהפך למסורת.

 

"לטקס יש גם משמעות סמלית, מאחר שיש חשיבות לכך הוא נערך במקום פומבי בחסות העירייה", אמר וידר. הוא הסביר כי הורים לילדים שלומדים בגנים העירוניים ובבתי הספר, חשים שהמהלך נובע מסיבות פוליטיות לפני הבחירות.

 

"אני מתכוון להילחם כדי שהטקס יחזור לרחבת העירייה. אני אדם חרדי ולא חושב שיש כל הצדקה להעביר אותו למקום סגור. המהלך הזה תמוה. אני מקווה מאוד שראש העיר לא קיבל את ההחלטה בגלל לחצים מגורמים קיצוניים. כמות האנשים שמגיעים לטקס לא רלוונטית".

הפגנה על טקס יום העצמאות בבני ברק ()
יום העצמאות בבני ברק (ארכיון)
רחל, אמא של תלמיד בחינוך הממלכתי-דתי בעיר זעמה על ההחלטה: "מדובר בתיאטרון אבסורד שבו העירייה מבקשת לבצע טיהור אידיאולוגי לציבור שאינו חרדי בבני ברק. במשך עשרות שנים התקיים הטקס ברחבת העירייה וראוי שגם הפעם יהיה כך. ראשי העיר צריכים לדעת לכבד גם את אלה שאינם חובשים כיפה שחורה לראשם".

 

לדבריה, המהלך מעיד על "שיקולים של פוליטיקה קטנה וצרה. האוכלוסייה הדתית והחילונית אמנם הצטמצמה, אבל זה לא אמור למנוע את המעמד המרגש שבו ילדי העיר בחינוך הממלכתי והממלכתי דתי ישתתפו בטקס במקום פומבי. זהו שיעור אזרחי חשוב מהמעלה הראשונה, עצוב שראשי העיר מבקשים למנוע זאת".

 

גם הראל כהן, אב לתלמיד במערכת החינוך הממלכתי-דתי, נפגע מההחלטה: "עיריית בני ברק באופן שיטתי מדירה את המגזר הציוני והציוני דתי, הן בסתר והן בגלוי. בתור תושב מילדות אני חש זאת בכל אספקט וגם ילדיי. אני לא מופתע מצעד זה ונורא עצוב לי שעם ישראל לא מאוחד בייחוד בתקופה זו".

 

אברהם טננבוים, מזכיר העירייה ודוברה, אמר כי ההחלטה התקבלה בעקבות כמות משתתפים הולכת ופוחתת במהלך השנים. "כל שנה ברחבת העירייה יש פחות ופחות ילדים שבאים מהגנים ובתי הספר, כך שהמקום כמעט ריק וזה הופך לטקס מביש. רצינו לערוך טקס יותר מכובד מבעבר ולכן הוחלט להעביר אותו".

 

על טענת ההורים שהמהלך נובע משיקולים פוליטיים לפני הבחירות, אמר טננבוים: "יש כמה עסקנים שרוצים לעשות מזה פוליטיקה. אבל לראש העיר אין שם כוונות מהסוג הזה. באחריות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יום העצמאות בבני ברק, אשתקד
מומלצים