שתף קטע נבחר

 

7,548 עשויים להיות מגורשים: "המו"מ עם אוגנדה נמשך"

המדינה הודיעה ליותר מ-1,700 זרים כי הם מועמדים לגירוש מישראל, ולבג"ץ מסרה כי שליח ישראל לאוגנדה עדיין במגעים להסדר. זאת אף שבעבר הצהירו שההסדר כבר נחתם.

 

 

הפגנות בעולם נגד הגירוש    (צילום: אלי סגל)

הפגנות בעולם נגד הגירוש    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

האם ייחתם הסדר חדש עם אוגנדה על גירוש מבקשי המקלט? המדינה הודיעה היום (ג') לבג"ץ, כי שליח מטעמה עדיין מקיים מגעים עם אוגנדה - במטרה לגרש אליה מבקשי מקלט מישראל. זאת אף שבעבר הצהירה המדינה כי ההסכם כבר חתום, ואף שאוגנדה מכחישה שהסכימה להסדר שכזה.

 

על פי תשובת המדינה, "בין השליח למקביליו במדינה השלישית מתקיימים מגעים לגיבוש עדכון להסדר וחתימה עליו". כזכור, המדינה הודיעה לבג"ץ כי תעדכן לגבי אפשרות הגירוש לאוגנדה לאחר שההסכם עם רואנדה קרס.

 

הפגנות בכמה מוקדים בעולם: "אוגנדה - אמרי לא לגירוש"

חשיפה: ישראל תגמלה מדינה באפריקה כדי שתקלוט אלפי מבקשי מקלט

המדינה לבג"ץ: שליח ישראלי טס למדינה שנחתם עמה הסכם גירוש

 

לפי הודעת המדינה, בשנת 2017 גורשו לאוגנדה 630 מבקשי מקלט ולרואנדה: 44. כמו כן, 670 מבקשי מקלט מסרו את פרטי הקשר שלהם לרשות האוכלוסין וההגירה ונוצר קשר עם 635 מתוכם לאחר שהגיעו למדינות אלה.

 

במקביל עדכנה המדינה כי נכון לעכשיו מוגדרים 7,548 מבקשי מקלט כבעלי פוטנציאל להרחקה, מתוכם 3,778 לא הגישו בקשת מקלט. בקשת המקלט של 2,511 איש נדחתה. 1,259 איש הגישו בקשת מקלט לאחר 1 בינואר. רשות האוכלוסין הודיעה שמי שלא הגיש עד אז את בקשתו הוא בר גירוש.

 

כמו כן, המדינה ציינה כי נמסרו 1,789 הודעות ליציאה למדינה שלישית בהתאם לנוהל ההרחקה, בוצעו 259 שימועים וב-182 מתוכם ניתנה החלטה בדבר יציאה מישראל למדינה שלישית. ב-77 האחרים טרם ניתנה החלטה.

הפגנה נגד הגירוש (צילום: מוטי קמחי)
הפגנה נגד הגירוש, אתמול בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

גירוש מבקשי מקלט אוגנדה ()

הפגנה נגד הגירוש (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
המדינה אמנם ביקשה לדחות את הדיון כדי לאפשר לשליח הישראלי באוגנדה לשוב ארצה ולהשתתף בו. אך השופטת אסתר חיות דחתה את הבקשה ולפיכך יתקיים הדיון במועד.

מבקשי מקלט עולים לאוטובוס (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 
מבקשי מקלט עולים לאוטובוס (צילום: רויטרס)
מבקשי מקלט שוחררו מסהרונים לאחר קריסת ההסדר עם רואנדה(צילום: רויטרס)
 

בשבוע שעבר הגישו העותרים, שורת פעילים חברתיים, בקשה לבג"ץ ובה דרישה לשחרר את כל מבקשי המקלט מסהרונים. המדינה הודיעה כי נשלח שליח מיוחד של המדינה לאוגנדה והוא יבדוק אם ההסכם עדיין יכול לצאת אל הפועל. בסוף השבוע, כאמור, המדינה עדכנה את בג"ץ כי השליח עדיין נמצא באוגנדה וכי "ישנה סבירות גבוהה להתקיימות התנאים הנדרשים להרחקה למדינה השלישית אולם דרוש פרק זמן נוסף קצר להשלמת הבירור לצורך הסדרת ההרחקה". בכל מקרה, הצו האירעי שאוסר לגרש מבקשי מקלט מישראל תקף כל עוד אין החלטה אחרת.

 

כזכור, בשבוע עבר הודיע ראש הממשלה יחד עם שר הפנים על מתווה משותף שנערך יחד עם האו"ם להעברה של 16,250 מבקשי מקלט למדינות מערביות וקליטת מספר זהה של מבקשי מקלט מאריתריאה ומסודן בישראל, במעמד זמני עם אשרת עבודה. המתווה אמור היה להימשך כחמש שנים ובתוך שנה וחצי 6,000 מבקשי מקלט היו אמורים לעזוב למדינה שלישית. אלא שבעקבות הלחץ מהימין ראש הממשלה נכנע והחליט להודיע על ביטול המתווה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים