שתף קטע נבחר
 

חברה גיאורגית תובעת את רוני מילוא: "מגיע לנו כסף מעסקאות ביטחוניות"

לטענת הגיאורגים, החברה שבבעלות מילוא מסרבת להעביר להם מיליוני שקלים - חלק מהעמלות שהרוויחה בגין חוזי עבודה שעזרה להשיג לחברות ישראליות בגיאורגיה - עבור שירותי ייעוץ שקיבלה מהם

מזה זמן רב שרוני מילוא, מי שהיה בעבר ראש עיריית תל אביב ושר בממשלה מטעם מפלגת המרכז, נמצא מתחת לרדר הציבורי. כעת, תביעה אשר מתבררת בימים אלה בבית המשפט המחוזי בתל אביב, שופכת אור על פעילותו העסקית בשנים האחרונות.

 

בתביעה, אשר הוגשה בחודש ינואר 2017, טוענת התובעת, חברה גיאורגית בשם "שינדזה", כי סיפקה שירותי ייעוץ בגיאורגיה לחברה בבעלות מלאה של מילוא (אשר מכונה בכתב התביעה "חברת מילוא"), בתחום תעשיית הנשק וההגנה האזרחיים, וזאת מאז שנת 2008.

 

לכתבות נוספות בערוץ כלכלה בארץ

 

טביליסי, גיאורגיה (צילום: istock) (צילום: istock)
טביליסי, גיאורגיה(צילום: istock)
 

לפי הנטען בכתב התביעה, החברה שבבעלות מילוא פעלה מול חברות ביטחוניות ישראליות, כך שבגין חוזי עבודה שהשיגה עבורן בגיאורגיה, החברה קיבלה מהן עמלות, ש-33.3% מהן היה עליה לחלוק עם החברה הגיאורגית.

 

לטענת התובעת, היא הסתמכה באופן מלא ומוחלט על חברת מילוא, והאמינה כי תעביר לה דיווח אמיתי ומלא אודות העמלות שהתקבלו מהחברות הישראליות. ואולם, לדבריה, על אף פניותיה החוזרות והנשנות לחברת מילוא, לקבלת פירוט אודות הכספים שהתקבלו במסגרת פרויקטים נשואי ההתקשרות ואודות העמלות המגיעות לחברה הגיאורגית, חברת מילוא מסרבת להעביר לה דיווח. את חברת שינדזה מייצג בישראל עו"ד אילן סופר.

עו
עו"ד אילן סופר ועו"ד רם כספי(צילום: יריב כץ, עופר עמרם)

על פי הערכות החברה, מגיע לה סכום של כמה מיליוני שקלים, שהם נגזרת לעסקאות בשווי עשרות מיליוני שקלים שקיבלה חברת מילוא על עבודותיה, בין היתר כשקידמה עסקאות לחברות התעשייה הביטחוניות בישראל, אלביט ורפאל.

 

התובעת אף טוענת, כי לאחר שפנתה לחברת מילוא בדרישה לקבל את המידע, החלה מסכת שלמה של הפעלת לחצים על החברה ועל בעליה לוותר על זכויותיהם ולחזור בהם מדרישתם הלגיטימית לקבלת המידע מחברת מילוא.

 

כחלק מהלחצים, החלה מחלקת החקירות של משרד האוצר בגיאורגיה בבדיקות מכוונות של החברה הגיאורגית, במסגרתן התבקש הבעלים של החברה לחתום על מסמך ויתור על כל טענותיו כלפי חברת מילוא. דיון קדם משפט נקבע למחר (ד'), בפני השופטת מיכל עמית אניסמן.

 

חברת מילוא, המיוצגת על ידי עו"ד רם כספי, הכחישה בכתב התשובה שלה את הדרישה לחשיפת החשבונות וטענה כי החוזה המקורי נערך מול החברה בבעלות הקודמת שלה.

 

כמו כן נטען בכתב התשובה כי בין חברת רוני מילוא לבין הבעלים הקודמים של חברת שינדזה נחתם הסכם היפרדות וויתור על תביעות הדדיות, ואילו לאחר החלפת הבעלויות על החברה "הזכאות הכספית כלפי הנתבעת נקבעה מעת לעת בהסכמה הדדית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים