שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock

דו"ח האנטישמיות: פחות אירועים אלימים, עלייה בפגיעה ברשתות החברתיות

על פי הנתונים של מרכז קנטור ירד מספר התקריות האנטישמיות האלימות באירופה בשנה החולפת מ-361 ל-327. עם זאת דווח על עלייה בהצקות בבתי ספר וחשש גובר להזדהות כיהודים במקומות ציבוריים. החדשות הטובות: לאורך עשור ירד מספר התקריות האנטישמיות באירופה בחצי

 

נתוני האנטישמיות שפרסם מכון קנטור    (צילום: עמית הובר)

נתוני האנטישמיות שפרסם מכון קנטור    (צילום: עמית הובר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"2017 הייתה השנה שבה אנטישמיות הפכה לנורמלית ולמיינסטרים", כך נטען בדו"ח נתונים שמפרסם הבוקר (ד') מרכז קנטור לחקר יהדות אירופה בשיתוף מאגר המידע ע"ש משה קנטור לחקר האנטישמיות והגזענות. הטענה המדאיגה הועלתה במסיבת העיתונאים השנתית באוניברסיטת תל אביב אף שעל פי הנתונים שהוצגו הצביעו על כך שב-2017 נרשמה ירידה מתונה של כ%-9 במספר מקרי האלימות כלפי יהודים (לא כולל בצרפת): 327 לעומת 361 ב-2016.

 

 

על פי הדו"ח, הממצא המטריד ביותר בתופעת האנטישמיות בשנת 2017, שניכר כבר ב-2016, היה תחושה מבשרת רעות והיעדר הביטחון שחשים יותר ויותר יהודים באירופה - תחושה שהתחזקה לאחרונה עקב רצח שתי נשים בבתיהן בפריז. האווירה האנטישמית נעשתה נושא לדיון ציבורי מול המשולש המורכב מעליית הימין הקיצוני והתחזקות שיח אנטי-ציוני בשמאל המלווה בביטויים אנטישמים והאיסלאם הרדיקלי. 

אינפוגרפיקה אנטישמיות ()

אינפוגרפיקה אנטישמיות ()

ינואר האחרון: נאו-נאצים בפולין חוגגים את יום ההולדת של היטלר ()
ינואר האחרון: נאו-נאצים בפולין חוגגים את יום ההולדת של היטלר

על פי נתוני המרכז, בין השנים 2006 ל-2014 נע מספר המקרים האלימים כלפי יהודים בעולם בין 600 ל-700 בשנה, ובשנים האחרונות הוא נע בין 300 ל-400 "בלבד". אולם, נטען, חלק ממקרי האלימות הם ברוטליים יותר, מה גם נרשמה עלייה ביתר צורות הביטוי האנטישמיות, בייחוד בהצקות בבתי הספר וברשתות החברתיות - עלייה שנציגי הקהילות והארגונים היהודיים תיארו כדרמטית. לפיכך, סבורים במרכז קנטור, יהודים מסביב לעולם מרגישים פחות בטוחים ויותר מודאגים להזדהות כיהודים במקומות ציבוריים ופרטיים.

 

לפי משה קנטור, "הורים יהודים באירופה מתמודדים עם המשימה להסביר לילדיהם שבסוף לא תהיה ברירה אלא לצאת מבתי הספר הכלליים ולעבור למוסדות יהודיים".

עצרת לזכר מיריי קנול ש נרצחה פריז צרפת אנטישמיות (צילום: AFP)
עצרת לזכר מיריי קנול, שנרצחה בביתה בפריז (צילום: AFP)

במסיבת העיתונאים השתתפו גם פרופ' דינה פורת, מומחית לאנטישמיות ואחת ממחברות הדו"ח, ועו"ד אריה צוקרמן, שאמר כי "40% מפשעי השנאה בצרפת מצבעים כיום נגד נגד יהודים".

 

גם בדו"ח שפורסם בשנה שעברה (ועסק בנתוני 2016) נטען כי נרשמה ירידה בתקריות האנטישמיות בעולם, אולם במרכז הסבירו כי אין בנתונים סיבה לאופטימיות: "יש ירידה כי יש פחות יהודים עם כיפות ומגן דוד. ומתחת לזה יש הפניה של התוקפנות כלפי המהגרים. בגרמניה, שקיבלה את מרבית הפליטים ביבשת, נרשמה עלייה של פי שלושה בתקריות המדווחות של תקיפות כלפי מוסלמים".

 

על פי נתוני השנה שעברה, ב-2016 ירד שיעור התקריות ב-12% - מ-410 אירועי תקיפה על רקע אנטישמי ל-361. בפילוח למדינות עלה כי הירידה הדרמטית ביותר הייתה בצרפת, שם דיווחה הממשלה על ירידה של יותר מ-61% בתקריות אנטישמיות אלימות ושאינן אלימות.

 

עו"ד ברוך אדלר, סגן יו"ר "מצעד החיים", הסביר היום מדוע יוזמות מסוג זה עדיין רלוונטיות ב-2018: "בצרפת שורפים שוב חנויות של יהודים, במדינות מזרח אירופה מתחזקים קולות של פוליטיקאים אנטישמיים וחוקים חדשים מבקשים להגביל את האמת. במדינות נאורות בארה"ב מתקיימות הפגנות עוצמה ניאו-נאציות ללא תחושת בושה, ובקלפי מתחזק הקול הקורא לחזור אחורה בזמן, לנוסטלגיה ריבונית, הומוגנית ופאשיסטית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ינואר האחרון: נאו-נאצים בפולין חוגגים את יום ההולדת של היטלר
מומלצים