שמואל פרנקל: "הצעד של מכבי ת"א יפגע בה"
נציגי הקבוצות התכנסו אחרי ההודעה של הצהובים על פיצול הסגלים. פדרמן הופיע בפגישה לצד מזרחי. יו"ר המינהלת: "זאת בכייה לדורות". על החוק הרוסי: "אני לא יודע אם אפשר לספור 30 שחקנים ברמה של ליגת העל". באיגוד רותחים על בחירת חברי הוועדה שידונו על כמות העולות והיורדות מליגת העל
יו"ר המינהלת שמואל פרנקל אמר בתום הישיבה: "זה צעד שיפגע במכבי ת"א. נכון שהיו להם ארבע שנים לא מוצלחות, אבל הפיתרון לא נכון. אני חושב שזה יפגע במותג, בקהל ובליגה. כדי שזה לא יפגע בליגה אנחנו צריכים לראות אם יש דברים שיוכלו לשנות את דעתם. רוב הדברים שהם התלוננו עליהם הם דברים שקיימים גם באירופה".
"הבעיות של מכבי לא קשורות לחוקים של המינהלת, ואם יש חוק מסוים שבו כן יהיה אפשר לעזור להם אז אני חושב שיהיה אפשר לדבר עליו. אני מאוד אצטער אם הם יילכו לכיוון הזה, זאת תהיה בכייה לדורות. מכבי צריכה להסתכל פנימה ולראות מה הם עשו לא נכון. לכל קבוצות היורוליג יש 6-5 שחקנים צעירים בסגל, אבל במכבי מסתכלים על זה כמגבלה".
להפתעת כולם, מי שהופיע לישיבה מטעם מכבי תל אביב הוא דייויד פדרמן, שחבר לשמעון מזרחי. עד היום מי שהגיעו לישיבות דומות היו מזרחי ואלי דריקס. פדרמן הציג את תוכנית הצהובים לבניית שני הסגלים הנפרדים. אחרי הישיבה נשארו חיים אוחיון מגלבוע/גליל, יו"ר המינהלת שמואל פרנקל ופדרמן לדבר ביניהם בחדר.
בפגישה מאולתרת נפרדת דיברו ביניהם ג'ף רוזן, יניב מזרחי מנס ציונה וגיא הראל. אם מכבי חשבו שייתקלו בהתנגדות בישיבה - היא לא הגיעה. פירוט ההחלטה בעניין הסגלים התקבל באיפוק ובאדישות, והדירקטורים רק אמרו לפרדמן "בהצלחה" ונתנו לו עצות.
"אין מספיק ישראלים טובים"
פדרמן וגיא הראל הביעו התנגדות לחוק הרוסי, אבל לא התקבלה החלטה האם להמשיך עם החוק לשנים הבאות. תוקפו של ההסכם עם ארגון השחקנים לגבי החוק, המחייב הימצאות שני ישראלים על המגרש במשחקים בכל רגע נתון, יפוג בסיום העונה אחרי שלוש שנים. ביום ראשון תתקיים פגישה נוספת, הפעם עם ארגון השחקנים, ולאחר מכן תיערך ביום שלישי ישיבה חוזרת. כרגע נראה שיש סיכוי שהחוק יבוטל בשל רוב נגדו.
פרנקל התייחס גם לחוק הרוסי: "יש לנו בעיה. יש 12 קבוצות וכשיש חוק רוסי אנחנו צריכים שישה שחקנים ישראלים בכל קבוצה, זאת אומרת שצריך 72 שחקנים ישראלים לליגת העל. אני לא יודע אם אפשר לספור 30 שחקנים ברמה של ליגת העל, זאת אומרת שיש לנו פה בעיה אמיתית. אולי נוכל לבקש מהליגה הלאומית לשחק פעמיים בשבוע על מנת ששחקנים ישחקו יותר ויהיה לנו דור של שחקנים ישראלים, צריך לפתור את הנושא בצורה יסודית".
כזכור, ההחלטה של מכבי ת"א להפריד בין הסגלים ליורוליג ולליגה המקומית גרמה לסערה לא קטנה בימים האחרונים. לא מעט מהאנשים שהגיעו לישיבה סבורים שההודעה של הצהובים באה במומנטום הספציפי הזה מאחר שהם ידעו כי ידונו בפגישה בחוק הרוסי, שלטענתם מגביל את הקבוצה ופוגע בה. או כפי שנכתב בהודעת המועדון: "המטרה היא להיטיב להתמודד עם האתגרים לצד ההגבלות בזירה המקומית. לאחר עשור של הגבלות, שמטרתן העיקרית היא להצר את צעדיה של מכבי, נערך במועדון הליך ניתוח מעמיק וממושך של המצב הקיים".
לאחר אותה הודעה של הצהובים, יו"ר המינהלת שמואל פרנקל צייץ בטוויטר: "אנחנו מאמינים שהליגה הישראלית חשובה מאוד למכבי תל אביב, היא תרצה לזכות בכל התארים ולכן תשחק בהרכב החזק ביותר שלה".
בנוסף, במינהלת החליטו על הנציגים שיישבו עם אנשי האיגוד על מנת להחליט על כמות העולות והיורדות מליגת העל. הנציגים שנבחרו הם פרנקל, מזרחי, אוחיון, יצחק פרי, עו"ד דני בירן והיועץ המשפטי של המינהלת, עו"ד חגי אשלגי. כששמעו באיגוד הכדורסל מי נציגי המינהלת לוועדה הם רתחו. "בצוות שלנו יש אנשים ניטרליים כמו איתן רוב - איש עסקים בכיר, לירון כהן - קפטנית נבחרת ישראל לשעבר, יורם אורנשטיין - מנכ"ל מרכז הפועל, עו"ד רונן ויינברג - לשעבר היועץ המשפטי של האיגוד, שעזר בהקמת המינהלת, ואילו הם שלחו נציגים עם אינטרס כפול שמכהנים גם כחברי איגוד ויש להם מטרה ברורה שכמות היורדות לא תגדל.
עוד הגיעו לישיבה היום: ארמונד אסולין (מכבי אשדוד), רמי כהן (הפועל ת"א), אלדד אקוניס (בני הרצליה), ניסים אלפסי (עירוני נהריה) ואיתן לנציאנו (הפועל חולון).