רוסיה מנצלת את התקיפה: "שוקלים לספק מערכות הגנה אווירית לסוריה"
בכיר במטכ"ל הרוסי אמר כי אף שבלחץ המערב עסקת המסירה ב-2010 בוטלה - כעת שוקלים במוסקבה לחמש את סוריה במערכת המתקדמת S-300, שעלולה לפגוע גם בפעילות הישראלית במרחב. הרוסים טוענים: "יירטנו 71 טילים מתוך 110"
התשובה הרוסית לתקיפה המשולבת בסוריה: מוסקבה הודיעה היום (שבת) כי היא שוקלת לספק למשטר אסד מערכות נ"מ מתקדמות מדגם S-300 בעקבות התקיפה לפנות בוקר.
ראש אגף המבצעים במטכ"ל הרוסי, סרגיי רודסקוי, אמר בתדרוך לכתבים כי בשנת 2010 רוסיה עצרה את אספקת המערכת שמסוגלת לפגוע במטרות אוויריות בטווח של 200 ק"מ - ובכך גם לשבש את הפעילות הישראלית במרחב - בעקבות הלחץ שהופעל מצד מדינות המערב.
עם זאת, רודסקוי אמר כי בהתחשב במאורעות הלילה, רוסיה תשקול מחדש אם לספק את המערכת גם למדינות אחרות. "אני רוצה להזכיר שבשנה וחצי האחרונה רוסיה חידשה באופן מלא את מערכת ההגנה האווירית של סוריה וממשיכה לחזק אותה", אמר רודסקוי.
לדבריו, מערכות ההגנה הסוריות הצליחו ליירט 71 טילים שנורו לעברה במהלך התקיפה של ארצות הברית, בריטניה וצרפת. על פי הצבא הסורי, 110 טילים שוגרו לעבר שורת יעדים בדמשק ומחוצה לה.
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין כינה מוקדם יותר את המתקפה "הפרה של החוק הבינלאומי שתחריף את האסון ההומניטרי בסוריה". נשיא איראן חסן רוחאני אמר שהתקיפה המערבית בסוריה תגרום לחורבן המזרח התיכון. "מתקפות כאלה לא מובילות לכלום חוץ מלחורבן נוסף.
האמריקנים רוצים להצדיק את הנוכחות שלהם באזור באמצעות מתקפות כאלה", אמר נשיא איראן.
אנטולי אנטונוב, שגריר רוסיה בוושינגטון, גינה את התקיפה בסוריה ואמר "החששות הגדולים ביותר התגשמו והאזהרות שלנו לא נשמעו. שוב אנחנו מאוימים. הזהרנו שפעולות כאלה לא יישארו ללא השלכות".
לדברי אנטונוב, "כל האחריות רובצת על וושינגטון, לונדון ופריז. להעליב את נשיא רוסיה זה דבר בלתי מתקבל על הדעת ובלתי קביל. לארצות הברית, כמחזיקת הארסנל הגדול ביותר של נשק כימי, אין זכות מוסרית להאשים מדינות אחרות".