שתף קטע נבחר

 

אין הסכם עם אוגנדה: 207 מבקשי מקלט משתחררים ממתקן סהרונים

רשות האוכלוסין וההגירה מיישמת את החלטת בג"ץ ומשחררת את האריתריאים והסודנים מסהרונים, "לאור העובדה שהמגעים מול המדינה השלישית עדיין נמשכים"

 

כלא סהרונים (צילום: רועי עידן)
כלא סהרונים(צילום: רועי עידן)
כל 207 מבקשי המקלט מאריתריאה ומסודן השוהים במתקן סהרונים משתחררים היום (א') בהתאם להחלטת בג"ץ מהשבוע שעבר. מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי "לאור העובדה שהמגעים מול המדינה השלישית (השנייה) עדיין נמשכים, בהתאם לפסק הדין מיום 10 באפריל, ישוחררו במהלך היום השוהים בסהרונים, הנמצאים שם על בסיס מתווה ההרחקה למדינה שלישית".

 

מתקן סהרונים לא ייסגר, מאחר שיישארו בו 51 מסתננים ממדינות אחרות באפריקה, שלא נכלאו שם בשל תוכנית הגירוש אלא בעילות אחרות, חלקם בשל עבירות פליליות. 

 

בשבוע שעבר קבעו השופטים כי אם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לא ייאשר עד היום ב-12:00 בצהריים כי ההסכם המעודכן עם המדינה השלישית מקובל עליו, ישוחררו עוד היום הכלואים במשמורת בסהרונים. הם מוחזקים שם בגלל סירובם לעבור למדינה זו.

 

תנועת "עוצרים את הגירוש" הגיבה להודעה כי עדיין לא נחתם הסכם עם אוגנדה: "עוד יום של התבזות לממשלת ישראל במקום לקיחת אחריות. היום הובהר מעל לכל ספק שגירוש בכפייה כבר לא עומד על הפרק. גם מדינות עולם שלישי לא מוכנות להיות שותפות למהלך כל כך לא אנושי. מביך שבשנת ה-70 של מדינת ישראל אנחנו צריכים לקבל שיעור במוסר מהמדינות הללו.

 

שחרור מסהרונים בתחילת אפריל    (צילום: רועי עידן)

שחרור מסהרונים בתחילת אפריל    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"במקביל לשחרור אסירי סהרונים, תנועת 'עוצרים את הגירוש' קוראת לראש ממשלת ישראל לחזור למתווה שגילה אחריות לאומית בשיתוף נציבות האו"ם לפליטים, וליישם תוכנית אמיתית ומתוקצבת של קליטה ופיזור".

 

ארגוני זכויות האדם (המוקד לפליטים ולמהגרים, א.ס.ף - ארגון סיוע לפליטים ולמבקשי מקלט בישראל, רופאים לזכויות אדם, קו לעובד, האגודה לזכויות האזרח והמרכז לקידום פליטים אפריקאים) מסרו בתגובה להחלטת היועמ"ש: "התוכנית המסוכנת של גירוש פליטים לאוגנדה ורואנדה מתפרקת והפליטים שנכלאו על לא עוול בכפם ישוחררו מהכלא, אך הממשלה ממשיכה לעשות שימוש ציני במבקשי המקלט ומקדמת הצעות חוק אנטי דמוקרטיות תוך התנערות מוחלטת מחובתה לשיקום שכונות דרום תל אביב".

גירוש מבקשי מקלט אוגנדה ()
 

עוד טענו: "על ממשלת ישראל לקדם פתרונות אמיתיים עבור מבקשי המקלט ולהפסיק את ההתעללות שלה במי שרק מבקשים הגנה. על ישראל לבדוק את בקשות המקלט בצורה הוגנת, לשלב את הפליטים בחברה הישראלית תוך מתן מעמד וזכויות ולעודד את פיזורם ברשויות מקומיות חזקות תוך שיקום מאסיבי של דרום תל אביב".

  

למעשה המדינה הודתה בדיון שידעה על המגעים בין ישראל לאו"ם (ההסכם שעליו הכריז בנימין נתניהו ואז חזר בו), אולם לא עדכנה את בג"ץ. השופטים מתחו בדיון הקודם ביקורת חריפה על כך.

 

בתשובתה לעתירה טענה המדינה שנמשכים מגעים שמנהל שליח מיוחד למדינה האפריקנית כדי להעביר אליה את הכלואים. עו"ד ברק כהן שייצג את העותרים אמר: "יש חוסר ודאות לגבי מי שההסכם מתייחס אליו. אנחנו לא עוסקים בסחורה אלא בבני אדם. השלטון אומר ביום ראשון 'יש הסכם', ביום שני 'אין הסכם', ביום שלישי 'יש הסכם חדש', בערב של אותו יום 'ההסכם מושעה' ובלילה 'ההסכם בטל'. אחרי כמה ימים יש הסכם עם מדינה אחרת. לפעמים ההתנהלות פוגעת בכבוד האדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים