שתף קטע נבחר

 

דרישות תומכי הגירוש: פתיחת "חולות" והגדלת המענק למבקשי המקלט שיעזבו

על רקע הקושי של הממשלה להגיע להסכם עם מדינה שלישית, הציגו מובילות המאבק מתווה ובו אכיפת חוק הפיקדון וכריתת הסכמים חשאיים עם מדינות באפריקה. מתנגדי הגירוש הגיבו: "זה מופע של גזענות ושנאה"

 

מסיבת עיתונאים של תומכי הגירוש    (צילום: עמית הובר)

מסיבת עיתונאים של תומכי הגירוש    (צילום: עמית הובר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לאחר שהתברר שאין עדיין הסכם לקליטת מגורשים במדינה שלישית, הציג הערב (א') "מטה מאבק תושבי דרום תל אביב" את המתווה שלו לגירוש מבקשי המקלט מישראל. את התוכנית הציגו שפי פז, סוזי צמח-כהן ואיילה סינואני, תושבות דרום תל אביב שמובילות את המחאה בעד הגירוש. גולת הכותרת של המתווה שלהן היא חזרה לתוכנית ה"עזיבה מרצון", שהופעלה לפני שהוחלט על הגירוש, שכאמור הוקפא בינתיים. הוא כולל "מקלות וגזרים" שמטרתם לעודד עזיבה, ובמקביל להעביר למבקשי המקלט מסר שלפיו אין תוחלת להישארותם בישראל.

 

מסיבת העיתונאים התקיימה שעות ספורות אחרי שהחל שחרורם של 204 כלואים ממתקן "סהרונים" בדרום, שהוחזקו בו בשל סירובם לעזוב למדינה שלישית.

 

תומכות הגירוש העלו שלוש דרישות עיקריות. הראשונה היא פתיחה מחודשת של מתקן "חולות", שבו שהו מבקשי מקלט במטרה לגרום להם לעזוב את ישראל, עד שנסגר לפני כחודש על ידי שר הפנים אריה דרעי בנימוק שאינו משיג את מטרתו. השנייה היא אכיפה הדוקה יותר של "חוק הפיקדון", שמחייב מעסיקים להפקיד בחשבון בנק ייעודי 20 אחוזים ממשכורתם של מבקשי המקלט עד ליציאתם מישראל. הדרישה השלישית היא הגדלת המענק שניתן לעוזבים ועומד כרגע על 3,500 דולר.  

מסיבת עיתונאים של מטה מאבק תושבי דרום תל אביב בנושא מבקשי המקלט (צילום: מוטי קמחי)
מסיבת עיתונאים של מטה מאבק תושבי דרום תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
 

ברמה המדינית דורשות תומכות הגירוש מהממשלה לכרות הסכמים חשאיים עם מדינות המקור של מבקשי המקלט, אריתריאה וסודן, ועם מדינות אחרות באפריקה, במטרה ליצור תשתית לגירושם: "יש לשנות את מדיניות אי-ההרחקה בהתבסס על פסיקות וחוות דעת במדינות מתקדמות, כגון פסיקת בית הדין האירופי לזכויות אדם ופסיקות נוספות המתבססות על הידע שנצבר במשרד הפנים ובמכוני מחקר ישראליים על מסתננים שחזרו מישראל לארצות המוצא".

 

בתוכנית הגירוש שהציגה הממשלה, לפני שהוקפאה, הוחרגו אוכלוסיות כגון נשים, ילדים ומבקשי מקלט מדרפור. תומכי הגירוש דורשים לבטל את ההחרגות הללו: "המוחרגים יישארו בישראל, ויעלו על מסלול שסופו קבלת אזרחות ואיחוד משפחות".

 

כלא סהרונים שחרור פליטים מבקשי מקלט (צילום: חיים הורנשטיין)
שחרור מבקשי מקלט מסהרונים(צילום: חיים הורנשטיין)

 

תומכי הגירוש רואים בבתי המשפט את המכשול העיקרי במימוש תוכנית: "בתי המשפט נטלו לעצמם סמכויות. הם מתעלמים באופן עקבי מזכויותיהם של תושבי דרום תל אביב ומזכותה הבסיסית של המדינה לקבוע את מדיניות ההגירה שלה. לכן אין מנוס מהחזרת הריבונות לממשלה הנבחרת. שיקום דרום תל אביב מתחיל בגירוש המסתננים ובו בלבד. שבענו הבטחות, דיבורים, חיזוקים וחיוכים. מעכשיו אנחנו רוצים לראות בעינינו פעולות ממשיות בשטח. אזרחי מדינת ישראל מאחורינו, ובכוחם אנחנו נמשיך, ניאבק וננצח".

 

שולה קשת, ממובילות תנועת "דרום תל אביב נגד הגירוש", הגיבה לתוכנית של שכניה ואמרה: "גירוש, שנאה ומירור חייהם של מבקשי המקלט - זה לא מה שיעזור לדרום תל אביב. יש לקלוט ולפזר את מבקשי המקלט ברחבי הארץ, לבדוק ולתת אשרות פליטות לזכאיות וזכאים בהתאם לקריטריונים האירופיים. חייבים להתייחס גם למשפחות המזרחיות וגם למבקשי המקלט כבני אדם ולא כאל סחורה. כמו כן, צריך לעשות שיתוף ציבור אמיתי של נציגות ונציגי שכונות דרום תל אביב בעניין שיקום בדרום ולא רק עם קומץ שאיננו מייצג אף אחד".

 

מתנועת "עוצרים את הגירוש" נמסר כי מסיבת העיתונאים הייתה "מופע חסר תקדים של גזענות ושנאה. שפי פז וחבריה מעולם לא ייצגו את תושבי דרום תל אביב, אלא רק חבורה של פורעי חוק, שמטרידה ותוקפת ילדים קטנים בגלל צבע עורם. ראש ממשלת ישראל חייב להפסיק לקבל הוראות מחבורה של פושעים גזענים שמותחים עד דק את גבולות חופש הביטוי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מסיבת העיתונאים, אחר הצהריים
צילום: מוטי קמחי
מומלצים