השופטת פוזננסקי-כץ הורשעה בפרשת המסרונים
השופטת הודתה כי ניהלה התכתבויות שלא היה ראוי לקיימן עם נציג רשות ניירות ערך בתיק, עו"ד שחם-שביט. במסגרת ההסדר היא הורשעה בהתנהגות שאינה הולמת שופט ובהפרת כללי האתיקה לשופטים. גזר דינה ייקבע בהמשך
פרסום ראשון: שופטת בית המשפט השלום בתל אביב רונית פוזננסקי כץ הורשעה הערב (יום א') בעבירה של התנהגות שאינה הולמת. השופטת הורשעה בפרשת המסרונים בתיק 4000. מדובר במסרונים בינה לבין נציג הרשות לניירות ערך, עו"ד ערן שחם-שביט, שבהם כתב האחרון לשופטת ש"תיראה מופתעת" בזמן שהתביעה תבקש לשחרר את החשודים אור אלוביץ ועמיקם שורר למעצר בית בחודש פברואר.
במסגרת דיון שנערך בפני הרכב בית הדין המשמעתי, בראשות הנשיא בדימוס השופט אשר גרוניס, שופט בית המשפט העליון ניל הנדל וסגנית נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת השופטת אסתר הלמן, בעניינה של השופטת רונית פוזננסקי-כץ, מבית המשפט השלום בתל אביב, נקבע כי השופטת הורשעה על פי הודאתה, על ידי בית הדין המשמעתי לשופטים, במסגרת הסדר, בעבירת משמעת של התנהגות באופן שאינו הולם את מעמדו של שופט בישראל, עבירת משמעת לפי סעיף 18 (א) (2) לחוק בתי המשפט ובהפרה של כללי האתיקה לשופטים לחוק בתי המשפט יחד עם כללים לכללי האתיקה לשופטים.
על פי העובדות בהן הודתה השופטת, היא ונציג התביעה בהליך שהתנהל בפניה, ניהלו התכתבויות שונות לגבי ההליך, התכתבויות שלא ראוי היה לקיימן בין נציג התביעה לבין השופטת שדנה בהליך.
ההרשעה באה בעקבות הסדר שגרן לתיקונים מסוימים בקובלנה המקורית שהוגשה לבית הדין על ידי שרת המשפטים. ההסדר לא התייחס לעונש מוסכם. בענין גזר הדין, השמיעו הצדדים את טיעוניהם בפני הרכב בית הדין. גזר הדין יינתן במועד אחר.
חילופי המסרונים בין השופטת לנציג רשות ניירות ערך היו על רקע הארכות המעצר של החשודים בפרשת בזק, תיק 4000. עו"ד שחם-שביט כתב לשופטת: "לפחות הבשורות הנחמדות שאור ועמיקם ישוחרר מחר בתנאים". בהודעה נוספת הוא כתב, "תראי מופתעת". השופטת פוזננסקי-כץ השיבה: "אני מתחילה לעבוד על הבעה הולמת של הפתעה מוחלטת".
עו"ד שחם-שביט הוסיף בהתייחסו להנדלר ולאיריס אלוביץ': "סטלה ואיריס נבקש מחר ימים ספורים. יבקשו שלושה. את בהחלט, אבל בהחלט יכולה לתת יומיים...". השופטת השיבה: "אתה ממשיך לגלות לי הכל ואני אאלץ להיראות ממש ממש מופתעת". בהמשך היא כתבה: "אולי המתווה שחשבנו עליו אינו כה רחוק מהמציאות".
לפני כחודש סירבה נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות לבקשת השופטת להמשיך את חופשת השבתון שלה במקום שתושעה. הנשיאה חיות הודיעה לפוזננסקי-כץ כי היא משעה אותה מכהונתה השיפוטית עד להחלטה אחרת.
בכתב הקובלנה נאמר כי השופטת קיימה "קשר בלתי אמצעי בין השופטת לחוקר הרשות לניירות ערך (שייצג את הרשות לניירות ערך בפני בית המשפט) שכלל התכתבויות בעלות אופי ידידותי קרוב". כמו כן נכתב כי השופטת קיימה "קשר בלתי אמצעי בין השופטת לחוקר הרשות לניירות ערך שכלל התכתבויות המכילות עדכונים בעניינים הקשורים בהליך המשפטי".
הקובלנה נגד השופטת התקבלה בעקבות המלצה של נציב התלונות על השופטים, השופט בדימוס אליעזר ריבלין. בהחלטתו, שהייתה מלווה בביטויים חריפים, קבע הנציב כי במעשיה הפרה השופטת פוזננסקי-כץ את התנאי המוקדם ליכולתו של שופט לשמש בכהונתו - אמון הציבור וגם את כללי האתיקה לשופטים. "קרבת היתר בינה לבין נציג התביעה הניבה ביזוי. המסרונים שהוחלפו בין השניים מוטב היה להם שלא באו לעולם משבאו, ולא באים היו לעולם אלמלא התירה לו לפנות ישירות אליה. הקשר הישיר שנוצר בין השניים לא היה צריך להתקיים".