נשיא צרפת: שכנעתי את טראמפ להישאר בסוריה לטווח הארוך
רק בתחילת החודש עוד נראה כי נשיא ארה"ב מתכוון להסיג לגמרי את חייליו מסוריה. הלילה טען עמנואל מקרון: "בשיחות בינינו שכנעתי אותו שחיוני להשאיר שם את הצבא האמריקני לטווח הארוך"
נשיא צרפת עמנואל מקרון אמר אמש (יום א') כי שכנע את נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ להשאיר כוחות אמריקניים בסוריה בטווח הארוך. מקרון אמר כי בשיחות טלפון שקיים עם טראמפ לפני המתקפה המערבית על משטר אסד בשבת לפנות בוקר הוא שכנע את טראמפ להשאיר את חייליו במדינה השסועה.
מקרון אמר כי טראמפ משוכנע כעת בצורך להשאיר את צבא ארה"ב בסוריה: "לפני עשרה ימים הנשיא טראמפ וארה"ב רצו לעזוב את סוריה. שכנענו אותם שחיוני להישאר שם בטווח הארוך".
טענתו של מקרון כי שכנע את טראמפ להשאיר את כוחותיו בסוריה "בטווח הארוך" מעניינת, משום שבחודשים האחרונים העביר טראמפ את המסר שהוא מעוניין להסיג מהמדינה את כל החיילים האמריקנים - או כמעט כולם.
למרות המסר הזה, בחודש שעבר הכריז טראמפ כי בעצת יועציו החליט להשאיר את החיילים בסוריה לזמן מה. לא רק שטראמפ נמנע מהסגת הכוחות, הוא גם לא קבע לוח זמנים לנסיגה שכזו. גורם בכיר בממשל אמר אז כי התרשמותו היא שטראמפ רוצה להסיג את הכוחות האמריקניים מסוריה בתוך שנה לכל היותר. יועציו של טראמפ לוחצים עליו זה זמן מה לשמר לפחות כוח קטן של חיילים בסוריה כדי לוודא שדאעש אינו מרים שוב את ראשו וכדי למנוע מאיראן להגביר את השפעתה שם.
ארה"ב מנהלת בשנים האחרונות מבצע הפצצות בסוריה, וכ-2,000 חיילים מטעמה נמצאים על הקרקע במדינה. בין החיילים האלה כוחות מיוחדים אמריקניים המייעצים למיליציה כורדית ולארגונים אחרים הנלחמים בניסיון לסלק את דאעש מאזורים שכבש.
בריאיון לכמה כלי תקשורת בצרפת הגן מקרון על החלטתה של ממשלתו להצטרף לארה"ב ולבריטניה בתקיפתן בסוריה: "יש לנו לגיטימיות בינלאומית מלאה לפעול במסגרת הזו. מדובר בשלוש חברות במועצת הביטחון של האו"ם שהחליטו להתערב בסוריה".
בריאיון טען מקרון כי המתקפה בסוריה הייתה הצלחה. "המבצע שעליו החלטנו בוצע באופן מושלם", אמר. "המשטר הסורי והרוסים טוענים שלא היו נפגעים בצד שלהם. זה בדיוק מה שרצינו לעשות".
שגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי אמרה אתמול כי ארה"ב לא תוציא את חייליה מסוריה עד שתשיג את מטרותיה. בריאיון ל"פוקס ניוז" הציגה היילי שלוש מטרות של ארה"ב: לוודא שלא נעשה שימוש בנשק כימי בשום אופן המסכן את האינטרסים האמריקניים; לוודא שדאעש הובס; ולוודא שארה"ב ובעלי בריתה נמצאים בעמדה טובה כדי לפקח על מעשיה של איראן.
"אנחנו שואפים לראות את החיילים האמריקנים חוזרים הביתה, אבל איננו מתכוונים לעזוב עד שנדע שהשגנו את המטרות האלה", אמרה היילי.