מדענים יצרו בטעות אנזים ש"אוכל" פלסטיק
המחקר החדש הוא תוצאה של התגלית ב-2016, אז נמצאה באתר פסולת ביפן בקטריה ראשונה שהתפתחה באופן טבעי ואוכלת פלסטיק. מדענים חשפו כעת את מבנה האנזים שמיוצר על ידי אותו חיידק - שיכול לפתור את בעיית פסולת הפלסטיק
הפתרון לבעיית הזיהום הנגרם מפלסטיק - שעלול לסכן גם אותנו? מדענים מארצות-הברית ומבריטניה יצרו אנזים שעבר מוטציה, שמפרק בקבוקי שתייה מפלסטיק - וזה קרה במקרה. פריצת הדרך יכולה לסייע בפתרון משבר זיהום הפלסטיק העולמי, בכך שלראשונה ניתן יהיה למחזר לחלוטין בקבוקים.
המחקר החדש הוא תוצאה של התגלית ב-2016, אז נמצאה באתר פסולת ביפן בקטריה ראשונה שהתפתחה באופן טבעי ואוכלת פלסטיק. מדענים חשפו כעת את מבנה האנזים שמיוצר על ידי אותו חיידק.
סכנת הפלסטיק בים
על-פי דו"חות שפורסמו בשנים האחרונות כמות הפלסטיק בים עלולה לגדול באופן משמעותי. מדו"ח שפרסמה קרן אלן מק'ארתור בינואר 2016 עולה כי עד שנת 2050 יגיע העולם למצב שבו בים הפתוח יש יותר שקיות ניילון ופסולת מפלסטיק מאשר דגים – אלא אם ינקוט העולם מהלך דרסטי ויגביר את המיחזור.
לפי אותו דו"ח, לפחות שמונה מיליון טונות של פלסטיק מושלכים כל שנה לאוקיינוס – כמות השווה למשאית זבל אחת מדי דקה. "אם לא תינקט פעולה, הכמות הזו צפויה לגדול לשתי משאיות לדקה עד 2030 ולארבע משאיות לדקה עד 2050", נקבע בדו"ח. "בתרחיש שבו העניינים נמשכים כמו שהם, האוקיינוס צפוי לכלול טונה אחת של פלסטיק לכל שלוש טונות של דגים עד 2025, ועד שנת 2050 יהיה כבר יותר פלסטיק מאשר דגים".