המרוץ לבלגרד: פלייאוף היורוליג יוצא לדרך
אחרי 30 מחזורים היורוליג מגיעה למאני טיים עם פתיחת סדרות רבע הגמר (הטוב מחמישה) בשלישי ורביעי. על הדומיננטיות של צסק"א, השפן ששאראס ינסה לשלוף מהכובע מול אולימפיאקוס, והפרידה הצפויה של המפעל מפנאתינייקוס
המאמנים יכולים לא לאהוב את השיטה, להתלונן על כמות המשחקים הרבה והסמיכות למשחקים בליגות המקומיות. אבל עם כל הכבוד, היורוליג בשיטה החדשה שלה כליגה לכל דבר הפיחה חיים חדשים במפעל הבכיר ביבשת שדי דעך בשנים הקודמות.
אם בעבר קבוצות כמו ריאל מדריד, פנאתינייקוס ואפילו מכבי תל אביב היו מטיילות להצלבה, העונה, למעט צסק"א מוסקבה, כל הקבוצות הגדולות נאלצו להיאבק והפסידו לא מעט משחקים - גם למועדונים מהדרג השני ביבשת. אחרי 30 מחזורים בעונה הסדירה, היום (שלישי) ומחרתיים סדרות רבע גמר הפלייאוף ייצאו לדרך.
צסק"א מוסקבה (1) - חימקי מוסקבה (8)
מפגשים בין הקבוצות העונה: 68:79 לצסק"א בבית בסיבוב הראשון, 73:90 לצסק"א בחוץ בסיבוב השני.
מאמנים: דימיטריס איטודיס (צסק"א) - בגיל 47 הפך לאחד המאמנים הטובים ביבשת. יש לו כבר גביע יורוליג עם הרוסים (2016), לצד חמישה כעוזר המאמן של ז'ליקו אוברדוביץ' בפנאתיייקוס. בכל שלוש העונות שלו במוסקבה הוא הגיע לפיינל פור.
יורגוס ברצוקאס (חימקי מוסקבה) - גם לו יש בארון גביע יורוליג אחד עם אולימפיאקוס. מאז הספיק לאמן בקובאן, התרסק בברצלונה ומנסה לשקם את הקריירה בחימקי.
שחקנים מרכזיים: ננדו דה קולו (צסק"א) - הכישרון נוטף מהידיים של שחקני צסק"א, אבל מעל כולם בולט הצרפתי, שבקלות יכול היה לפתח קריירה ב-NBA, אך העדיף להיות כוכב באירופה. קולע העונה 17.2 נקודות לצד 4 אסיסטים.
אלכסיי שבד (חימקי) - השחקן הכי דומיננטי ביורוליג. מוביל את המפעל ב-11 קטגוריות שונות, ביניהן נקודות (21.4), דקות, קליעות לשלוש, סחיטת עבירות וקליעות מקו העונשין.
אקס פקטורים: קורי היגינס (צסק"א) - כשיש לך שחקנים כמו דה קולו, סרחיו רודריגס ו-וויל קלייבורן אתה קצת נשכח בצד, אבל תסמכו על הסווינגמן שיופיע במאני טיים. אחרי שנתיים סבירות (9.3 נקודות), הוא נותן את מספריו הטובים ביורוליג - 13.6 נקודות (44 אחוזים לשלוש), ובכל קבוצה אחרת היה ללא ספק הכוכב.
אנתוני גיל (חימקי) - אחת הגניבות הגדולות ביורוליג. את העונה הקודמת, שהייתה גם הראשונה שלו כמקצוען, העביר ביסילגירסן האלמונית מטורקיה. בתשעת המחזורים האחרונים קולע בממוצע 15.1 נקודות, וכבר בגיל 25 הפך לאחד הפורוורדים הטובים באירופה.
תחזית: לצסק"א יש הרבה יותר כלים התקפית והגנתית מאשר לחימקי. שבד אולי יצליח לגנוב משחק, אבל לא יותר מזה. 1:3 לצסק"א.
פנרבחצ'ה (2) - באסקוניה (7)
מפגשים בין הקבוצות העונה: 69:83 לפנרבחצ'ה בחוץ בסיבוב הראשון, 74:79 לפנרבחצ'ה בבית בסיבוב השני.
מאמנים: ז'ליקו אוברדוביץ' (פנרבחצ'ה) - מה עוד אפשר להגיד על המאמן הטוב באירופה, שינסה לזכות בגביע היורוליג העשירי שלו בקריירה והשני ברציפות עם פנר.
פדרו מרטינס (באסקוניה) - מטורף לחשוב שאת תחילת העונה נאלץ לראות מהבית למרות שהביא לוולנסיה אליפות. בסופו של דבר באסקוניה החתימה אותו אחרי שהרומן הקצר עם פבלו פריג'יוני לא צלח. שינה את העונה של הבאסקים עם 11 ניצחונות רצופים בכל המסגרות בשלב מסוים.
שחקנים מרכזיים: יאן וסלי (פנרבחצ'ה) - הצ'כי הפך מזמן לסנטר הטוב ביבשת, והעונה קולע 12.9 נקודות למשחק (הכי הרבה שלו ביורוליג) לצד 4.9 ריבאונדים וכל זה ב-27 דקות. לווסלי שלושה יתרונות על כל מגן - גובה (2.13 מ'), אתלטיות ומוטת ידיים.
טורניקה שנגלייה (באסקוניה) - מי שהגיע ליד אליהו בקיץ יכול היה להתרשם מהיכולות הוורסטיליות של הפורוורד ששיחק עם גיאורגיה ביורובאסקט. גם הוא נמצא בכושר הטוב ביותר שלו ביורוליג (13.9 נקודות, 6.2 ריבאונדים ו-2.1 אסיסטים).
אקס פקטורים: וינסנט פורייה (באסקוניה) - שווה לשים עין על הסנטר הצרפתי בן ה-24 (2.13 מ'), שמצא מקום בחמישייה במשחקיה האחרונים של באסקוניה ונותן תוצרת לא רעה (12.6 נקודות ו-7.6 ריבאונדים ב-21.6 דקות). האם הוא התשובה לווסלי?
מרקו גודוריץ' (פנרבחצ'ה) - הגארד הגיע כמחליף של בוגדן בוגדנוביץ' שעשה את הקפיצה ל-NBA. עדיין לא ברמתו של בוגדנוביץ', אבל בגיל 23 (1.99 מ') הוא ללא ספק אחד השחקנים המבטיחים באירופה. סובל מחוסר יציבות, אך נתן כמה הצגות גדולות העונה, כולל 23 נקודות מול מכבי ת"א (שיא עונה). קליעה נהדרת לשלוש (42 אחוזים), לא מחטיא מהקו (90 אחוזים). באחד המשחקים מול הבאסקים העונה קלע 18 נקודות ב-33 דקות.
תחזית: על הנייר פנרבחצ'ה עדיפה, אבל באסקוניה נמצאת בכושר טוב. לצערה זה לא יספיק לה. 1:3 לפנר.
אולימפיאקוס (3) - ז'לגיריס (6)
מפגשים בין הקבוצות העונה: 68:74 בבית לז'לגיריס במשחק הראשון, 85:86 לז'לגיריס בחוץ במשחק השני.
מאמנים: יאניס ספירופולוס (אולימפיאקוס) - חזר לאולימפיאקוס אחרי שכיהן כעוזר מאמן בין השנים 2008-2015. הספיק לזכות עם הקבוצה בשתי אליפויות (2015 ו-2016). צריך להוריד את הקוף מהגב אחרי שני הפסדים בגמר היורוליג (2015 ו-2017).
שרונאס יאסיקביצ'יוס (ז'לגיריס) - מי היה מאמין שזו בסך הכל העונה השנייה שלו כמאמן. העבודה שהצעיד את המועדון הליטאי עם אחד התקציבים הנמוכים במפעל למקום השישי לפני קבוצות כמו ברצלונה ומכבי ת"א, אומרת הרבה.
שחקנים מרכזיים: ואסיליס ספאנוליס (אולימפיאקוס) - גם בגיל 35 ואחרי שלא שיחק ב-10 המחזורים הראשונים בעקבות פציעה, היווני הוא עדיין הכוכב של קבוצתו. בחודשיים האחרונים הוא בכושר נהדר עם ממוצע של 16.5 נקודות ו-6.5 אסיסטים. הווינר הגדול באירופה, לקח איזה שלושה גביעי אירופה, והיה שלוש פעמים ה-MVP של הפיינל פור.
קווין פנגוס (ז'לגיריס) - מספיק היה לראות מה עשה למכבי ת"א בסיבוב השני (16 נקודות ו-11 אסיסטים ב-25 דקות) כדי להבין עד כמה הוא כישרוני. שאראס מטפח אותו ומנסה להנחיל בו את התכונות שאפיינו אותו כשחקן. בינתיים זה עובד לא רע בכלל עם 12.4 נקודות (48 אחוזים לשלוש) ו-6.2 אסיסטים בממוצע למשחק ביורוליג.
אקס פקטורים: קוסטאס פאפניקולאו (אולימפיאקוס) - אחרי שקריירת ה-NBA לא המריאה, הפורוורד היווני חזר בעונה שעברה הביתה. הוא אומנם לא כוכב בקנה מידה של ספאנוליס, אבל כשצריך סל או מהלך גדול הוא יכול להיות השפן של ספירופולוס. זכה עם אולימפיאקוס בשני גביעי היורוליג האחרונים שלה (2012 ו-2013).
ארון וואייט (ז'לגיריס) - הפורוורד האמריקני הוא אחד הסיפורים המעניינים של העונה. אחרי שנתיים בבון הגרמנית וזניט סנט פטרסבורג, עשה את הקפיצה לז'לגיריס ומספק את הסחורה (9.4 נקודות ו-4.5 ריבאונדים) כשהוא עולה בעיקר מהספסל ומכניס אנרגיה חדשה.
תחזית: עוד סדרה שאין סיבה שלא תגיע לחמישה משחקים. אולימפיאקוס הפסידה העונה רק שלושה משחקי בית ביורוליג, אבל האחרון היה לז'לגיריס (86:85 אחרי הארכה). 2:3 לליטאים והעפלה ראשונה לפיינל פור מאז הזכייה במינכן ב-1999.
פנאתינייקוס (4) - ריאל מדריד (5)
מפגשים בין הקבוצות העונה: 80:82 לפנאתינייקוס בבית בסיבוב הראשון, 75:92 לריאל מדריד בבית בסיבוב השני.
מאמנים: צ'אבי פסקוואל (פנאתינייקוס) - הגיע לפאו באוקטובר 2016 והצליח לייצב את השורות במועדון אחרי תקופה סוערת תחת סשה ג'ורג'ביץ' וארגיריס פדולאקיס (עד כמה שאפשר להיות רגוע במועדון עם בעלים כמו דימיטריס ינאקופולוס). פסקוואל מכיר מצוין את ריאל מהתקופה בה אימן בברצלונה, ואם יש מישהו שיכול לעקוץ את פבלו לאסו זה ללא ספק הוא.
פבלו לאסו (ריאל מדריד) - עונה מורכבת מאוד עברה על המאמן הספרדי, שבניגוד לעבר נאלץ לראות את קבוצתו מפסידה הרבה (11) ומגיעה לפלייאוף ללא יתרון ביתיות, מה שיכול להיות משמעותי מאוד.
שחקנים מרכזיים: לוקה דונצ'יץ' (ריאל מדריד) - בהיעדרו של סרחיו יול, היהלום של הכדורסל האירופי לקח פיקוד והפך בגיל 19 לשחקן המרכזי של הבלאנקוס. רגע לפני שהוא נבחר באחד מחמשת המקומות הראשונים בדראפט, אל תפספסו את ההזדמנות להיפרד ממי שצפוי להיות אחד האירופיים הגדולים בכל הזמנים.
ניק קלאתס (פנאתינייקוס) - אם דונצ'יץ' הוא היהלום של ריאל, קלאתס הוא המנהיג של פאו. הכל עובר דרך הרכז המדהים שקולע 14.2 נקודות, מחלק 8.1 אסיסטים וקוטף 3.9 ריבאונדים. אם ריאל תצליח להוריד אותו במספרים היא צפויה לגנוב את הביתיות ולקחת את הסדרה, יכולת טובה שלו תעזור לפאו לעלות לפיינל פור רגע לפני שהיא נפרדת מהיורוליג (או שלא...).
אקס פקטורים: וולטר טבארס (ריאל מדריד) - נמצא בכושר אישי פחות טוב אחרי כמה משחקים מצוינים בפתיחת הסיבוב השני, אבל הסנטר הענק (2.20 מ') היה פנטסטי בניצחון על פאו (14 נקודות ו-7 ריבאונדים ב-23 דקות), ויכול לתרום לא מעט.
קיי.סי ריברס (פנאתינייקוס) - מכיר נהדר את ריאל ולאסו מהתקופה בה שיחק במועדון בין השנים 2014-2016. נחשב לשומר טוב, עולה מהספסל של פסקוואל וצפוי להיות משמעותי. יקבל נתח דקות משמעותי בניסיון להצר את צעדיו של דונצ'יץ'.
תחזית: נקווה שהסדרה הזו תגיע לחמישה משחקים, ואולי נזכה לראות גם את סרחיו יול חוזר מהפציעה בברך שהשביתה אותו מהקיץ. 2:3 לריאל מדריד.