ספורטאי ה-70: מקומות 61-70
את הרשימה פותחים הטניסאית הכי ווינרית שהייתה לנו, שני כדורגלנים ערבים שסללו את הדרך למגזר, אגדת אתלטיקה שעדיין פעילה בגיל 82 ואלופת עולם באיגרוף. פרויקט מיוחד
לדירוג המלא
61. אנה סמשנובה | טניס
נולדה וגדלה במינסק, קיבלה את ההכשרה המקצועית בברית המועצות, ומהרגע בו עלתה לישראל בגיל 15 העיפה את טניס הנשים הישראלי למקומות שלא הכיר. זה לא רק המקום ה-15 בעולם אליו הגיעה – היא הייתה ווינרית מדהימה וזכתה בכל 12 הטורנירים הראשונים בהם עלתה לגמר. הובילה את הענף צעד נוסף לעבר העולם הגדול.
62. בוריס פולק | קליעה
ענף מיוחד בהוויה הספורטיבית הישראלית, כזה שמביא בלי הרבה רעש הישגים לאורך זמן. פולק הצליח להתבלט במיוחד, ומספר המפתח עבורו הוא 1994: באותה שנה הוא הוכתר כאלוף העולם וכאלוף אירופה ברובה אוויר, כאשר בשני המקרים הוא שובר את שיא העולם. ספורטאי מעולה שהביא הרבה כבוד למדינה עם התצוגות שלו.
63. זאהי ארמלי | כדורגל
לא פשוט עבור ספורטאי ממוצא ערבי לקבע את מקומו בלב הספורט הישראלי, בטח בענף הפופולרי ביותר, אבל נראה שלארמלי זה היה קל. הדרך שלו הייתה להבקיע, להבקיע, ואז להבקיע עוד קצת – בכל דרך שבה רק היה יכול. את הקריירה הוא סיים כמלך השערים של מכבי חיפה בכל הזמנים, דירוג בו הוא עדיין שולט.
64. טל סנונית | כדורמים
כמה שקשה להתמקצע ולהפוך לספורטאי מצליח בענף קטן יחסית בביצה המקומית. זה מעצים את ההישג של סנונית, שמהבריכות של ישראל הקטנה יצא לשנתיים וחצי נהדרות בליגה האיטלקית החזקה בסוף האייטיז. הוא גם כיכב במשך זמן רב בנבחרת ישראל, ובזירה המקומית לקח 17 אליפויות
65. לידיה לזרוב וצפניה כרמל | שייט
נשמע כמו שידוך קצת מוזר, אבל בעבר זוגות מעורבים היו מתחרים על המפרשיות. ב-1969 השניים גם הוכתרו לאלופי העולם בדגם 420, חוליה מוקדמת בשרשרת ההצלחות המסורתית של ענפי השייט בישראל. באותה תחרות כרמל גם זכה בקטגוריית היחידים, הישג ששיחזר שנה מאוחר יותר.
66. שאול לדני | הליכה
תופעת טבע, לא פחות. גם בגיל 82 הוא הולך בלי הפסקה וחורש את הדרכים. היווה לבדו את הענף בישראל, וההישגים שלו לא יאמנו: אלוף העולם בהליכה ל-100 ק"מ ב־1972, ועדיין שיאן העולם בהליכה ל-50 מייל. השיאים הישראלים שקבע מחזיקים מעמד כבר כחמישים שנה. הספורט הישראלי לא היה אותו דבר בלי האיש הזה.
67. משה סיני | כדורגל
אם מדברים על תפקיד הקשר בכדורגל, צריך להרים טלפון לסיני כדי שיסביר בדיוק איך הדברים הולכים. שחקן מרכז שדה קלאסי, שעם החוכמה והדיוק שלו יצר מהלכים יש מאין וסחף את הפועל ת"א לעונות מרהיבות בשנות השמונים. ההשפעה שלו הייתה כל כך גדולה, שבעונתו היחידה בבני-יהודה לקח גם אותה לאליפות הבודדת בתולדותיה.
68. רפעת (ג'ימי) טורק | כדורגל
כאשר מביטים היום על השחקנים הרבים מהמגזר שמשחקים בנבחרות ישראל השונות בכדורגל, חייבים לתת כבוד לאיש שסלל עבורם את הדרך - ג'ימי טורק, השחקן הערבי הראשון שערך הופעה במדים הלאומיים בשנות השבעים. והיכולת המבריקה שלו בהפועל ת"א הצדיקה זאת.
69. הגר פיינר | איגרוף
הלוחמת פרצה לתודעה עם שרשרת הישגים נפלאה בהתאחדות WIBF. היא הוכתרה לראשונה כאלופת העולם במשקל תרנגול ב־2009, ולאחר מכן הגנה בהצלחה על תוארה שוב ושוב - בסך הכל ארבע פעמים. ניצחה ב־17 מתוך 35 הקרבות שניהלה בקריירה ויצרה עניין גדול בארץ בכל הנוגע לענף ולתחרויות בהן השתתפה
70. היילה סטאין | ריצה למרחקים ארוכים
האיש שהעמיד סטנדרטים משלו. התוצאות המרשימות שלו העבירו את הענף לעידן חדש בישראל, ומבט על טבלת השיאים מגלה שהוא עדיין שומר על ההישגים הטובים ביותר במרתון, בחצי מרתון ובריצת 10,000 מ'. נשאר בכושר גם בגיל מבוגר והתחרה במרתון בבייג'ינג בגיל 53.