שתף קטע נבחר
 

וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, IBM איבדה 7.6%

יום מסחר תנודתי עבר על ניו יורק, בין היתר לאחר פרסום ספר הבז' של הפד שהביע דאגה ממלחמת הסחר עם סין. נתונים בארה"ב מראים ירידה באספקה, והנפט בשיא מאז דצמבר 2014. אירופה ננעלה במגמה חיובית

המסחר בוול סטריט ננעל (ד') במגמה מעורבת לאחר יום תנודתי, שהושפע בין היתר מהעלייה החדה במחיר הנפט ומנפילה של 7.6% במניית IBM בעקבות דוחות החברה. דאו ג'ונס איבד 0.2%, נאסד"ק עלה בשיעור דומה ו-S&P 500 עלה ב-0.1%. בשני המדדים האחרונים נרשמו עליות זה היום השלישי ברציפות.

 

מדדי המניות והסחורות 

הנפט הגולמי ננעל ברמתו הגבוהה מאז דצמבר 2014 לאחר שעלה במהלך היום ב-2.9% לרמה של 68.5 דולר לחבית. הברנט עלה ב-2.7% לרמה של 73.4 דולר לחבית - שיא מאז סוף נובמבר 2014. הסיבות לכך הן ירידה באספקה בארה"ב, וכן הערכות כי חברות קרטל המדינות המייצרות נפט, אופ"ק, ויצרניות הנפט שאינן חברות בארגון ימשיכו בהסכם לקיצוץ התפוקה, וזאת לאחר פגישתם המתוכננת להמשך השבוע.

 

מינהל המידע על האנרגיה בארה"ב דיווח מוקדם יותר כי האספקה במדינה ירדה בשבוע שעבר ב-1.1 מיליון חביות לעומת צפי אנליסטים לעלייה של 625 אלף. במקביל נודע כי מלאי הבנזין ירדו בשבוע שעבר ב-3 מיליון חביות.

 

הזהב עלה ב-0.3% לרמה של 1,353.5 דולר לאונקיה - שיא מאז ה-11 באפריל.

 

מרבית בורסות אירופה ננעלו במגמה חיובית על רקע העליות בול סטריט, כשמדד סטוקס 600 עלה ב-0.3%. פוטסי הבריטי עלה ב-1.3% על רקע התחזקות הסחורות והירידה בליש"ט, קאק בצרפת ירד ב-0.5% ודאקס הגרמני עלה בפחות מ-0.1%. חברת הכרייה Polymetal International זינקה ב-12% בעקבות דו"חות טובים. מגזר הרכב איבד מנגד 1% לאחר נתוני מכירות מאכזבים של החברות הגדולות.

 

בנעילה באסיה: ניקיי ביפן עלה ב-1.4%, שנגחאי עלה ב-0.8%, האנג סנג בהונג קונג התחזק ב-0.7%; סמסונג טיפסה ב-2.8% בסיאול, סופטבנק טיפסה ב-2.9% בטוקיו.

 

ברקע המסחר

הבנק הפדרלי המרכזי בארה"ב, הפדרל ריזרב, פרסם את "ספר הבז'" הסוקר את המצב הכלכלי ב-12 המחוזות המרכיבים אותו, ולפיו נרשמה בחודש מרס ובראשית אפריל צמיחה המוגדרת כ"צנועה עד מתונה" - בדומה לתקופה המקבילה אשתקד. הצמיחה בשכר היתה מתונה וכך גם עליות המחירים. עוד נכתב כי הלחץ על השכר "לא החמיר", כשבמקביל נרשם מחסור בעובדים מיומנים.

 

בתשעה מהמחוזות הובע חשש ממלחמת הסחר המתנהלת עם סין, כשבעלי עסקים חוששים מעליית מחיר המתכות בעקבות הטלת המכסים מצד ממשל טראמפ. כן הובעה דאגה מהטלת מכסים אפשרית על מוצרים סיניים כמו צעצועים ומוצרי חקלאות ותחבורה. באופן יחסי נרשמו מעט הערות על רפורמת המס של הנשיא דונלד טראמפ. בפרסום הנוכחי אין גם הערכה מחדש לגבי כוונת הפד לבצע העלאות ריבית מדורגת ולהפחית את מאזן הנכסים שלו.

 

מניות מובילות

תאגיד המחשבים IBM פירסם ביום שלישי דוחות מאכזבים. החברה סיימה את הרבעון הראשון עם רווח של 1.68 מיליארד דולר או 1.82 דולר למניה, לעומת 1.75 מיליארד דולר או 1.86 דולר למניה ברבעון המקביל. הרווח המתואם עמד על 2.45 דולר למניה, כאשר הצפי עמד על 2.42 דולר למניה. הכנסות IBM הסתכמו ב-19.07 מיליארד דולר, לעומת 18.16 מיליארד דולר ברבעון המקביל - הצפי בשוק עמד על 18.38 מיליארד דולר. האכזבה של המשקיעים נובעת בין היתר מדברי סמנכ"ל הכספיים ג'יימס קאוואנו (James Kavanaugh) שאמר כי הקפיצה במכירות בעסקי הליבה לא צפויה להימשך באופן עקבי.

 

מורגן סטנלי פירסם את דוחות הרבעון הראשון של 2018 והיכה את התחזיות. בנק ההשקעות האמריקאי סכם את הרבעון עם קפיצה של 38% ברווח לעומת הרבעון המקביל. העלייה ברווח מיוחסת, בין השאר, לרפורמת המס שהטיבה עם הבנקים בארה"ב. הבנק רשם רווח של 2.67 מיליארד דולר או 1.45 דולר למניה והכנסות של 11.08 מיליארד דולר. התוצאות עקפו את תחזיות האנליסטים שצפו רווח של 1.25 דולר למניה והכנסות של 10.36 מיליארד דולר.

 

עליבאבא מצטרפת למירוץ לרכב האוטונומי. על פי דיווח של עיתון הסאות' צ'יינה מורנינג פוסט, הענקית הסינית אישרה שהחלה לבצע ניסויים ברכב אוטונומי והודיעה כי תגייס 50 מומחי תחבורה אוטונומית שיצטרפו למעבדת הבינה המלאכותית שלה. סין צפויה להיות השוק העיקרי של הרכב האוטונומי עם הערכת שווי של 500 מיליארד דולר עד 2030.  

 

מרקס אנד ספנסר סוגרת את מרכז ההפצה שלה בוורינגטון, מהלך שיוביל לצמצום של 450 משרות. מתחילת השנה הודיעה הרשת על צמצום של 1,300 משרות.

 

חברת המזון הצרפתית דנונה (Danone ) סיימה את הרבעון הראשון עם מכירות של 6.09 מיליארד יורו ועלייה של 4.9% במכירות החנויות הזהות. חטיבת התזונה לתינוקות ולפעוטות רשמה צמיחה של 15% במכירות ל-1.81 מיליארד יורו (בעיקר בזכות הפעילות הגדלה בסין); חטיבת המים רשמה מכירות של 976 מיליון יורו ולפי דנונה רשמה צמיחה בכל אזורי הפעילות. החברה אישרה את התחזית השנתית שלה, לעלייה של יותר מ-10% ברווח למניה.

 

חברת התעופה האמריקאית יונייטד קונטיננטל דיווחה כי סיימה את הרבעון הראשון עם רווח של 147 מיליון דולר או 52 סנט למניה, בהשוואה ל-99 מיליון דולר או 32 סנט למניה ברבעון המקביל. הרווח המתואם עמד על 50 סנט למניה, מעל הצפי בשוק, 44 סנט למניה. הכנסות יונייטד הסתכמו ב-9.03 מיליארד דולר, לעומת 8.43 מיליארד דולר ברבעון המקביל - הצפי עמד על 9.02 מיליארד דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים