רון בן ישי קיבל את פרס ישראל: "גאה במדינת ישראל"
אחד מ-16 חתני וכלות פרס ישראל הוא פרשן ynet לענייני צבא וביטחון, שזכה באות הכבוד על פועלו בתחום התקשורת. "אני לא יותר אמיץ, אבל חשוב לי מאוד לבצע את המשימה העיתונאית שלי", אמר בן ישי
פרשן ynet לענייני צבא וביטחון, רון בן ישי, נמנה עם 16 פורצי הדרך שזכו אתמול (יום ה') בפרס ישראל לשנת תשע"ח. בטקס, שנערך בבנייני האומה בירושלים, צוין בנוגע להחלטה להעניק לבן ישי את פרס ישראל בתחום התקשורת כי "מר רון בן ישי שימש במשך יותר מ-50 שנה כתב ופרשן ברדיו, בעיתונות ובטלוויזיה וסיקר אינספור אירועים מלחמתיים בארץ ובעולם בסיקור מעמיק ואמין תוך גילוי אומץ לב יוצא מן הכלל".
רון בן ישי - חתן פרס ישראל:
"לא ידעתי אם יהיה לי לאן לחזור"
כתב מלחמה: הרגעים הגדולים
בן ישי אמר: "אני לא יותר אמיץ, אבל חשוב לי מאוד לבצע את המשימה העיתונאית שלי. יש לפעמים שאתה באמת בהכרה עושה דברים שמחייבים אותך במודע לסכן את חייך, וגם את זה אני עושה כי להביא את הסיפור הביתה, זו השליחות שלנו".
בטקס הוזכר כי "במלחמת יום הכיפורים זכה רון בן ישי בצל"ש הרמטכ"ל על טיפול בפצועים תחת אש האויב בעת שהיה כתב קול ישראל בקרבות". לדברי בן ישי, "אני גאה במדינת ישראל, אני חושב שהמפעל הציוני הוא הצלחה על גבול הנס". עוד נאמר בטקס כי "עבודתו העיתונאית קשורה בקשר בל יינתק בשדה הקרב והמעש".
בן ישי סיפר כי "כשהגעתי לבגדד, כשעמדתי שם על המין במת עץ קטנה הזאת ויונית לוי פנתה אליי ואמרה 'נעבור כעת לבגדד לכתבנו רון בן ישי שהגיע לשם תוך כדי המלחמה', כאילו שקע לי הלב, הייתי נרגש. מה שאני מאחל למדינת ישראל, המדינה שאני חי בה, שתמשיך להיות יהודית אבל דמוקרטית".
בנימוקי ועדת הפרס שקיבל בן ישי נאמר כי "הפרס מוענק לבן ישי על סיקור ביטחוני, צבאי ובינלאומי מעמיק ואמין, תוך גילוי אומץ לב, במשך עשרות שנים. בדיווחיו שיקף נאמנה את אירועי הקרבות, תוך שימת דגש גם על הצד המוסרי. במלחמת לבנון הראשונה היה בין הראשונים שדיווחו לצמרת המדינה על ממדי הטבח שביצעו הפלנגות הנוצריות במחנות הפליטים סברה ושתילה".