שתף קטע נבחר

 

השר שטייניץ: פסקת התגברות של בנט יוצרת עיוות

לדבריו, המצב החוקתי משפטי בישראל אכן מחייב שינוי, אך מתון יותר מזה שמציע שר החינוך. הוא פירט הצעה משלו והדגיש: "לא חושב שצריך לגמרי למנוע בקרה שיפוטית". שר הכלכלה: "לקדם פסקת התגברות בעניין המסתננים. כל היתר זה נטו פוליטיקה"

 

 

שר האנרגיה יובל שטייניץ    (צילום: אלכס גמבורג, חגי דקל)

שר האנרגיה יובל שטייניץ    (צילום: אלכס גמבורג, חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שר האנרגיה יובל שטייניץ תומך בפסקת התגברות מתונה מזו שמציע שר החינוך נפתלי בנט. בראיון לאולפן ynet הבוקר (יום ב') אמר השר: "צריך לתקן את המצב. האקטיביזם השיפוטי לא מועיל אלא פוגע בדמוקרטיה, מנוגד לערכי הדמוקרטיה, מנוגד להפרדת הרשויות הנכונה. אבל כאשר מתקנים עיוות אחד, לא צריך ללכת לקיצוניות השנייה וליצור עיוות אחר".

 

שטייניץ הבהיר: "אני לא חושב שצריך לגמרי למנוע בקרה שיפוטית, לכן אני בעד פסקת התגברות מתונה ומאוזנת. חשבתי שהמספר הנכון צריך להיות באזור ה-65 ח"כים. אבל מה שחשוב יותר, המנגנון שאני חושב עליו הוא מנגנון שדורש משתי כנסות להצביע ורק אז פסקת ההתגברות נכנסת לתוקף סופי".

 

לדבריו, הצעה זו מאוזנת יותר מזו שמציע שר החינוך, ולפיה ברוב של 61 ח"כים תתאפשר חקיקת החוק. "מה שחשוב בעיניי יותר ממספר הח"כים בהצבעה, הוא שההתגברות תיכנס לתוקף זמני אבל תידרש הצבעה נוספת ברוב מיוחס בכנסת שלאחר מכן, אחרי בחירות נוספות כדי שההתגברות הזאת תהפוך להתגברות חלוטה, להתגברות סופית על הפסיקה של בית המשפט העליון. כך באמת ניצור התגברות מאוד מתונה שדורשת גם הצבעה בשתי כנסות שונות ולא רק במצב פוליטי בכנסת ספציפית". 

 

השר כהן: פסקת התגברות רק בעניין המסתננים

שר הכלכלה אלי כהן (כולנו) הביע אף הוא הסתייגות מפסקת ההתגברות: "השאלה איך עושים אותה, איך מנסחים אותה ואיך דואגים בנושא הזה לשמור על איזון". לדבריו, "בית המשפט הרוויח את קידום פסקת ההתגברות ביושר. ראינו התערבות חוזרת ונשנית של בית המשפט במדיניות הממשלה, בית המשפט שכח מעיקרון מרכזי - עקרון הפרדת הרשויות. תפקידו של בית המשפט הוא לשפוט על פי החוקים, לא לחוקק חוקים ובטח שלא לבוא ולבטל את מדיניות הממשלה".

 

שר הכלכלה אלי כהן    (צילום: חגי דקל, אלכס גמבורג)

שר הכלכלה אלי כהן    (צילום: חגי דקל, אלכס גמבורג)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הוא קרא לקדם "פסקת התגברות בעניין המסתננים. כל יתר הצעות החוק והדברים הייתי קורא לזה נטו פוליטיקה".

 

כהן הוסיף כי יש "לקדם את חוק יסודות החקיקה, שיקבע הפרדה ברורה בין הכנסת לבין בית המשפט וימנע את האפשרות שבה בית המשפט מתערב פעם אחרי פעם". לדבריו, ישנם תחומים נוספים שאני באופן אישי אתמוך בהם גם בנושא של פיסקת ההתגברות. לדוגמה, נושא של החזרת גופות המחבלים. גם כאן אני חושב שבית המשפט בנושא הזה שגה, הוא לא היה צריך להתערב לא בשיקולים ביטחוניים, לא במדיניות הממשלה.

 

"אנחנו כן רוצים שבית המשפט יוכל להתערב באמת במקרים חריגים, במקרים קיצוניים, במקרים שיש הצדקה. אני לא רוצה להיות בסיטואציה שבה אנחנו מבטלים את בית המשפט. לא זאת הכוונה. אבל מצד שני לא להמשיך את המצב הקיים שבו דורסים החלטות של הכנסת על ידי שניים, שלושה, ארבעה שופטים - זה לא סביר.  

 

"איראן מערערת את היציבות באזור"

שטייניץ התייחס לפעולותיה של איראן בעת האחרונה, ונשאל לגבי דבריו של שר החוץ האירני. לדברי מוחמד זריף, הוא לא מאמין שאנחנו בדרך למלחמה אזורית, ויש שפירשו את דבריו כניסיון להוריד את הלהבות בזירה המזרח תיכונית.

 

"האיראנים מנסים להוריד את המתח אולי בארה"ב. אבל מה שהם עושים באיזור זה להגביר את המתיחות, את חוסר היציבות, בסוריה ובאזור כולו. בסוף אולי חשוב מה זריף מה אומר באנגלית אבל יותר חשוב שאיראן כבר שלחה מל"ט חמוש בחומר נפץ שניסה לחדור לגבולות ישראל. יותר חשוב ויותר מכריע זה הניסיון האיראני להפוך את סוריה לבסיס צבאי של איראן, של משמרות המהפכה והצבא האיראני, זה דבר כמובן שלא נאפשר". כך לדברי שטייניץ. 

 

הוא הוסיף: "אם אסד כשליט סוריה יאפשר למישהו, לאיראן או כל גורם אחר, להכריז מלחמה על ישראל משטח סוריה, דמו בראשו. הוא לוקח סיכון לעצם קיומו של המשטר שלו ולעצם קיומו שלו. הלא לא יעלה על הדעת שאסד יתן אישור או יאפשר בדרך זו או אחרת להכריז מלחמה על ישראל משטח סוריה והוא ימשיך לשבת בשקט בארמונו.

 

"אני חושב שאכן הדברים שמתרחשים בסוריה עשויים להיות קריטיים לעתידנו ולביטחוננו. אני כמובן מקווה שלא יתגלגלו הדברים לכלל מלחמה כוללת, אבל הנחישות שלנו למנוע מערך צבאי איראני על גבולנו הצפוני היא ברורה. אני מקווה שהיא ברורה גם לאיראנים ואני מקווה שהיא ברורה גם לאסד, שעשוי לקחת על עצמו סיכונים שהוא יתחרט עליהם בעתיד".

 

שטייניץ התעקש: "אותו דבר נכון גם לגבי החמאס והרשות הפלסטינית. התוקפנות באה מהצד השני, הניסיונות לאתגר אותנו מגיעים מהצד השני ולכן הנחישות שלנו שצריכה להיות ברורה גם בשטח וגם באופן מילולי, רטורי".

 

שטייניץ נשאל אם זיהה את התמונות שפרסמו חוקרי החיסול במלזיה, והשיב: "אני לא מכיר את אזרחי פינלנד או שבדיה, נדמה לי שמישהו העלה את ההשערה שזה הגיע משם. אבל באמת אני לא רוצה להתייחס לשום שמועה ספציפית, פרסום או מקרה ספציפי". 

 

בהתייחס לזירה הפלסטינית אמר שר האנרגיה: "המאבק שלנו נגד החמאס הוא מאבק מוצלח. פיתחנו שיטות מדעיות טכנולוגיות כדי לשלול מחמאס את איום המנהרות. כמו שאנחנו שוללים איומים מתחת לקרקע של מנהרות אנחנו נשלול איומים מעל הקרקע, באוויר על ידי רקטות או מזל"טים חמושים. עם ישראל ימצא פתרונות לאיומי הטרור כמו שהוא מצא בעבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
השר שטייניץ
צילום: אבי מועלם
מומלצים