פותחת מכרזים: נאס"א תתחיל לבנות "בסיס ירח" בשנה הבאה
על-פי התוכניות, בשנת 2025 יופעל הבסיס סביב הירח ובו יוכלו לשהות ארבעה אסטרונאוטים. בינתיים נאס"א מתכוננת לפרסם מכרזים עבור הקמת כמה מחלקי המפתח של תוכנית Getaway
כוונותיה של סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) לשוב לירח יקבלו בשנה הבאה דחיפה רצינית. באתר "בלומברג" דווח כי סוכנות החלל תציע בתחילת 2019 מכרזים עבור הקמת כמה מחלקי המפתח של תוכנית Getaway, שבמסגרתה יוקם בקרבת הירח מעין בסיס מעבר, או אזור התארגנות, עבור אסטרונאוטים שבדרכם למאדים או בחזרה משם, וכן יהווה בסיס מחקר לירח.
וויליאם גרסטנמאייר, סגן ראש נאס"א למשימות מאוישות, מסר בכנס חלל שנערך בשבוע שעבר בקולורדו כי ההוצאות הראשונות של נאס"א במסגרת הפרויקט יהיו על חשמל ועל רכיבים הקשורים להנעה סילונית, ולאחר מכן על רכיבי מחייה ומגורים. לפי גרסטנמאייר, הרכיבים השונים ישוגרו לירח, בסדר הזה, החל משנת 2022. הוא הוסיף כי הפלטפורמה אמורה כבר להיות מוכנה לחוג סביב הירח ב-2025 ועליה מקום לארבעה אסטרונאוטים שיישלחו למשימות בנות 30 יום.
מעבר לכך, פרויקט Getaway אמור גם לספק נחיתה אנושית נוספת על הירח וכן לסייע לקבוע אם מים בקרבת פני שטח הירח יוכלו להיות מנוצלים כדי לייצר חומר הנעה על מנת לשלוח משימות אל עומק החלל. כוח הכבידה של הירח יכול גם לסייע לחלליות להאט את המהירות האדירה שנדרשת בדרך אל מאדים ובחזרה, וכך להקל על הכניסה המחודשת לאטמוספרה של כדור הארץ.
"אנחנו רוצים להבין את המכניקה של תנועת גופים מסביב לירח יותר טוב", הסביר גרסטנמאייר. "לעשות דברים באזור הזה, שבו הכבידה היא לא כוח כל כך גדול… זו דרך שונה מאוד לפעול".
בנובמבר האחרון בחרה נאס"א חמש חברות לחקור מערכות הנעה סולרית כדי שיובאו לשימוש במשימות בעומק החלל, בהן הפלטפורמה שאמורה להיות מוצבת בירח. משימות אנושיות עתידיות מצריכות מערכות כוח וחשמל עם יכולות של פי שלושה ממודלים הקיימים כיום.
את המסע אל עבר Getaway יעשו הציוד והאסטרונאוטים על גבי החללית אוריון שמפותחת על ידי חברת לוקהיד מרטין. הטיסה הראשונה של אוריון, בלי אנשי צוות, צפויה בשנה הבאה. החללית תשמש מעין חמ"ל פיקוד כשתעגון בפלטפורמה.