שתף קטע נבחר

 

צעדי ארדן בנגב: תחנת משטרה חדשה ותגבור בצירי תנועה

בפגישה עם ראשי מחוז דרום של המשטרה ועם ראשי רשויות התחייב השר לביטחון פנים לשינוע של כוחות לאזור ולהגברת האכיפה במרחב הציבורי, אך הזהיר: "בלי עבודה של כל מוסדות המדינה, כולל הסדרת היישובים, הקמת מסגרות חינוכיות ותשתיות - יהיה קשה לתת מענה כאן"

 

ארדן מבטיח להילחם בתופעה    (צילום: בראל אפרים)

ארדן מבטיח להילחם בתופעה    (צילום: בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תחנת משטרה תוקם בערוער וכל מג"ב מחוז דרום יעסוק בתגבור הביטחון בצירי התנועה ובכניסות ליישובים הבדואים - כך הודיע הבוקר (יום ג') השר לביטחון פענים גלעד ארדן. השר סייר במחוז הדרומי של המשטרה עקב חשיפת ההתפרעויות האלימות בכבישי האזור.  

 

בדיון שערך ארדן עם מפקדי המחוז, הוא התחייב כי בתחנה החדשה ישרתו כ-150 שוטרים והיא תהיה אמונה על חיזוק האכיפה ביישובי הפזורה. מרחב הפזורה הבדואית ירושת במצלמות שיחוברו ישירות למוקד המשטרתי, דבר שיאפשר מענה מהיר ויעיל נגד הפשיעה באזור.

 

פיני בדש, ראש מועצת עומר

פיני בדש, ראש מועצת עומר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בהתייחס לאירועים האלימים האחרונים אמר השר: "מדובר בהשתוללות שאסור לעבור עליה לסדר היום. הגעתי לכאן בדחיפות כדי להיפגש עם ראשי הרשויות לשמוע מהם מה המצב ומה חסר להם ולראות איך המשטרה נערכת". הוא הסביר כי המטרה היא "לייצר הרתעה טובה יותר וחזקה יותר ואכיפה עוצמתית יותר. אני חייב לומר שהפעילות במחוז דרום מתקיימת כל הזמן, למרות הרושם שנוצר. יש עלייה במספר הריסות מבנים בלתי חוקיים. יש נוכחות משטרתית גדולה יותר והרבה יותר אכיפה, אך זה עדיין לא מספיק.

 

"לכן הנחיתי את המחוז לתגבר נוכחות באופן משמעותי בכל הצירים, בעיקר סביב יישובי הבדואים. כל מג"ב מחוז דרום - מאות לוחמים - נרתמים בתקופה הקרובה עד להודעה חדשה להגברת הנוכחות".

צומת אוהלים תאונת דרכים בדואים אלימות תאונה כביש 40 מכות תקיפה ()
אלימות בצומת אוהלים

תיעוד ירי בחתונות בשגב שלום ()
ירי בחתונה בשגב שלום

תיעוד ירי בחתונות בשגב שלום ()
 

השר הוסיף כי ביום א' יביא לישיבת הממשלה את הצעת החוק שיזם - להגברת הענישה על ירי בלתי חוקי. לדבריו, "הטיפול באוכלוסייה הבדואית בדרום יסתיים אך ורק בפעילות אכיפה של המשטרה. יש פה יותר מרבע מיליון בני אדם, חלק נכבד מהם לא מחוברים למוסדות המדינה, הם נולדו למשפחות שיש בהן פוליגמיה. עשרות ילדים שאין להם מה להפסיד והמשטרה לא מרתיעה אותם כי הם לא מפחדים להיכנס לכלא.

 

"לכן, מבלי שתהיה פה עבודה ממשלתית ומקיפה של כל מוסדות המדינה, כולל הסדרה סופסוף של היישובים הבלתי מוכרים, מסגרות חינוכיות ותשתיות - יהיה קשה לרדוף אחרי הזנב ולתת מענה לכל מה שקורה כאן. זה לא פוטר את המשטרה מכל מה שקורה", הדגיש. "תחנת משטרה שנקים השנה בערוער תביא בשורה לכלל התושבים".

גלעד ארדן (צילום: בראל אפרים)
השר לביטחון פנים גלעד ארדן(צילום: בראל אפרים)

 

ראש מועצה: "בפקק באיילון שוטר תנועה נותן קנס, בנגב - לא"

ראש מועצת ערערה בנגב, נאיף אבו עראר, אמר בתגובה כי הוא ואנשיו מגנים כל תופעה של ירי והוסיף: "הם יכולים לבצע אכיפה נגד עבירות תונעה, אבל יש אמל"ח ביישובים וצריך לנקוט יד קשה על מנת לאסוף את הנשק הבלתי חוקי. עצוב מאוד לראות את הסרטונים בפייסבוק וזה מחזיר אותנו אחורה דורי דורות וזה חבל". לדבריו, "המשטרה כל הזמן אומרת, 'נעשה, נעשה', ולא עושה. אולי הפעם יעשו". 

 

עראר הדגיש כי הנשק הבלתי חוקי בפזורה הוא "תופעה שחצתה קווים אדומים. אנחנו מטילים את האשמה אך ורק על משטרת ישראל. כשרוצים, משטרת ישראל והשב"כ מגיעים לאנשים גם מתחת לאדמה. אבל היו מקרים שבהם המשטרה לא התאמצה כשמדובר בסכסוכים פנימיים של הבדואים".

 

פיני בדש, ראש מועצת עומר, אמר באולפן ynet כי שגרת האלימות בכבישי הדרום מוכרת כבר זמן רב, והוא הביע קורת רוח מהעובדה שהפרסום הצליח לעורר מודעות לבעיה. "צריך למנף את זה כדי שיושקעו פה משאבים גדולים מאוד ונעצור את התהליך". הוא מתח ביקורת על ענישה מקלה למי שיורה באוויר: "המקסימום שאפשר לתת לו - שנה. הפשע משתלם. לאנשים שווה לקחת את הסיכון".

 

בדש דיווח כי מדי יום הוא והתושבים באזור עדים להשתוללות בכבישים ומעבר ברמזור אדום. "ירי אנחנו שומעים כל יומיים-שלושה במיוחד בימי שישי ובחתונות, הירי מטורף. לפני שבועיים כדור גם הגיע מתל-שבע וחדר לסלון בעומר".

 

לדבריו, "נערים בני 18,17,16 משתוללים עם נשק בלי שום הכשרה בעניין, גוף מחוץ לרכב, מאבדים שליטה. אמרתי לשר לביטחון פנים - יש המון מכוניות אוטונומיות בנגב. ילדים בני 8 נוהגים. רואים מכוניות נוסעות אבל לא רואים נהגים, זה נראה כמו אוטו אוטונומי".

 

בדש הוסיף: "כשכולם עומדים בתור בפקק ואתה רואה את כל הפזורה עוקפים אותך מימין, משמאל, על המדרכות, על הגינון, בכל כיוון אפשרי, אבל אף אחד לא מעיז להעיר. בתל אביב באיילון אני רואה פקק, ומי שעוקף מימין מיד נתקל בניידת שנותנת קנס. אז כולם עומדים בתור. פה אין את התופעה הזו. אף אחד לא עוצר, אף שוטר לא בא ועוצר ונותן קנס. ברגע שתהיה ענישה מרתיעה - המצב ישתנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים