שתף קטע נבחר
 

8 מיליון סרטונים הוסרו מיוטיוב ברבעון האחרון

יוטיוב מפרסמת לראשונה דו"ח מפורט לגבי הסרטונים שהורידה מהרשת מאוקטובר עד דצמבר 2017. הסיבה השכיחה ביותר: מין בוטה. רק 1.5 אחוזים מוגדרים כ"מעודדי טרור"

מחודש אוקטובר החולף ועד לחודש דצמבר הסירה יוטיוב, שנמצאת בבעלות גוגל, כמות אדירה של 8 מיליון סרטונים שנמצאו "לא ראויים".

 

החברה מפרסמת לראשונה דו"ח מפורט על כמות הסרטונים שהסירה ועוד מבחר נתונים לגבי המדינות מהן הוסרה הכמות הגדולה ביותר של סרטונים, הסיבות בעטיין הוסרו, והמנגנונים שבהם נעשה שימוש כדי לאתרם ולהסירם.

 

סרטון ההדרכה של יוטיוב

סרטון ההדרכה של יוטיוב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הדו"ח מגיע לאחר שיוטיוב ניצבה בפני ביקורת קשה באחרונה על אוזלת ידה בכל הקשור לפיקוח על תכנים המסווגים במקור כמתאימים לצפיית ילדים למרות שבפועל הם הכילו תכנים שאינם מתאימים לגיל הרך. מהחברה נמסר, כי הוחלט להפיק מעתה דו"ח רבעוני קבוע בנושא המפרט את כל הנתונים לגבי הסרטונים שהיא מסירה.

 

נתונים לגבי זהות המדווחים על הסרטון (צילום מסך)
נתונים לגבי זהות המדווחים על הסרטון(צילום מסך)

 

בין השאר עולה מהדו"ח כי הרוב המוחלט של הסרטונים (6.6 מיליון) הוסר על-ידי מערכת אוטומטית שיצרה יוטיוב, עוד כמיליון סרטונים הוסרו בעקבות דיווחיהם של מי שמוגדרים בחברה כ"מדווחים אמינים", וחצי מיליון נוספים - בעקבות תלונות המשתמשים עצמם. 63 אלף סרטונים הוסרו בעקבות התערבותם של ארגונים לא ממשלתיים העוסקים בניטור תוכן בפלטפורמה, ו-73 סרטונים בלבד הוסרו בעקבות דיווחי ארגונים ממשלתיים כמו משטרה וגורמי אכיפה אחרים.

 

יוטיוב (צילום מסך)
הסיבות השכיחות להסרת הסרטון(צילום מסך)

 

76 אחוזים מהסרטונים הוסרו עוד בטרם צברו ולו צפייה אחת, ו-24 האחוזים האחרים הוסרו רק לאחר שצברו כמות מסוימת של צפיות. הודו היא המדינה ממנה הגיעו הכי הרבה דיווחים של משתמשים, ואחריה ממוקמות ארה"ב, ברזיל, רוסיה, גרמניה, אנגליה, מקסיקו, טורקיה, אינדונזיה וערב הסעודית.

 

מין בוטה הוא הסיבה השכיחה ביותר להסרת סרטונים (30 אחוז), ואחריה ספאם וסרטונים שעניינם הטעיה מכוונת של הצופים (26 אחוז). שינאה והתעללות תופסים 15.5 אחוז מכלל הסרטונים שנפסלו, כאשר אלימות ותכנים בוטים מהווים 13.5 אחוז. סרטונים המציגים פעילות מסוכנת תפסו 7.5 אחוזים, וסרטונים של אלימות כלפי ילדים מגיעים לנתח של 5.2 אחוזים.  סרטונים המעודדים טרור תופסים באופן מפתיע רק 1.5 אחוזים.

 

המערכת האוטומטית הממוחשבת של יוטיוב יודעת לזהות עירום, אלימות, יחסי מין ועוד, ולאחר שזו מסמנת סרטון כבעייתי, עוברת גם "עין אנושית" על חלק מהנתונים שהופקו מהמערכת, כאשר המטרה היא לוודא שאכן מדובר בתוכן בעייתי. לדברי יוטיוב, עובדיה עברו על יותר מ-2 מיליון סרטונים שהמערכת האוטומטית סימנה כבעייתיים.

  

70 אחוזים מהתוכן הבעייתי הוסר בטווח זמן של 8 שעות בלבד מפרסום הסרטון ואילו מחציתו - בטווח של שעתיים בלבד. בנוסף, מערכות מתקדמות של למידה ממוחשבת (Machine Learning) מייעלות את הטיפול של הסוקרים האנושיים, והם מסוגלים לטפל בכמות תלונות הגדולה פי 5 מאשר בתקופה המקבילה אשתקד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים