מלזיה פרסמה תמונת אחד המתנקשים: "מאמינים שהם עדיין כאן"
נמשכים החיפושים במלזיה אחר המתנקשים שחיסלו את מהנדס חמאס, פאדי אל-בטש. במשטרה המקומית מתקשים בינתיים לזהות אותם. בתמונה שפרסמו הבוקר נראה אחד החשודים, בעל גוון עור בהיר ושיער כהה: "מהמזרח התיכון או מאירופה"
במלזיה מאמינים ששני החשודים שירו במהנדס חמאס פאדי אל-בטש עדיין נמצאים במדינה, אך מתקשים לזהותם. כך מסרה הבוקר (יום ד') המשטרה שפרסמה תמונות חדשות של אחד המתנקשים. בתמונה נראה החשוד בעל עור בהיר עם שיער כהה וזקן צרפתי.
שני המתנקשים רכבו על אופנוע כבד מדגם קווסאקי, ירו לפחות 14 כדורים בפאדי אל-בטש מחוץ לדירתו, והוא נהרג במקום. האופנוע נמצא נטוש באגם המרוחק כתשע דקות נסיעה מהמקום. כך מסר מפקד המשטרה מוחמד פאוזי חרון לכתבים. המתנקשים נכנסו למלזיה בסוף ינואר, אך לדברי מפקד המשטרה עדיין לא ברור מהיכן הגיעו: "אנחנו מאמינים שהם עדיין במדינה", אמר, "עלינו לזהות אותם, אך אנו חושדים שהם השתמשו בזהות מזויפת כשנכנסו או כשהיו פה".
תחילה פרסמו הרשויות במלזיה תמונות של החשודים שעובדו במחשב לפי עדי ראייה שתיארו אותם כ"בנויים היטב ובעלי עור בהיר, כנראה מהמזרח התיכון או מאירופה". מפקד המשטרה תיאר את החיסול כ"עבודה מקצועית מאוד", אף סירב להגיב לדיווחים שהמוסד היה מעורב במעשה.
סגן ראש ממשלת מלזיה אחמד זחיד חמידי אמר ביום שבת כי להערכתו החשודים הם אירופים הקשורים לסוכנות ביון זרה. חמאס ובני משפחתו של אל-בטש האשימו את המוסד בחיסולו, אבל במשטרת מלזיה הבהיר כי אין להם מידע מי אחראי להתנקשות.
כיממה לאחר החיסול של אל בטש, שלטונות מלזיה ערכו מסיבת עיתונאים ובה ביקשו את עזרת הציבור בחיפוש אחרי המחסלים. "אנחנו צריכים קצה חוט. אנחנו צריכים סיוע מהציבור", אמר מפקד משטרת מלזיה מוחמד פוזי הארון, "ואנחנו מבקשים מכל מי שיש לו מידע מסוים לפנות אלינו". לדבריו, "עד כה לא הצלחנו לומר אם כוחות חיצוניים מעורבים בחיסול. תשאלנו את בני המשפחה והבטחנו את שלומם. מה שאנחנו צריכים הוא קצה חוט".
בקורות החיים שאל-בטש פרסם בעבר הוא כתב כי בפרויקטים שהשתתף בהם הוא עסק בין היתר בשני תחומים שיכולים להיות קשורים להפעלת מנועים ולמשדרים שיכולים להיות מותקנים על כלי טייס בלתי מאוישים: DC Motor Control ו-Built FM Receiver Circuit. יש אפשרות שהוא סייע לחמאס בפרויקט כלי הטייס הבלתי מאוישים שלו ברצועת עזה באמצעות התמחותו בשני נושאים אלו. יוזכר כי מהנדס חמאס מוחמד א-זווארי שחוסל בתוניסיה סייע לארגון בעזה בשיפור יכולות כלי הטיס הבלתי מאוישים שלו.
יום לאחר חיסולו של אל בטש, חמאס הודה שהוא היה אחד מאנשיו. חמאס תאר אותו כך: "השהיד התאפיין במצוינות ויצירתיות המדעית שלו. יש לו בתחום הזה תרומות חשובות. הוא השתתף בכנסים בינלאומיים בתחום האנרגיה. השהיד היה דוגמא בהתקרבות לאלוהים ובפעילותו למען הסוגייה הפלסטינית".
גופתו של המהנדס הפלסטיני אמורה להגיע הערב לרצועת עזה דרך מצרים לאחר טקס בקואלה לומפור. כך מסר לרויטרס השגריר הפלסטיני במלזיה, אנואר אל-ארה. אתמול הודיע השגריר כי מצרים אישרה את העברת גופתו של אל בטש לרצועה, דרך מעבר רפיח.
משפחתו של הדר גולדין פנתה השבוע למתאם השבויים והנעדרים ירון בלום, למתאם הפעולות בשטחים, אלוף יואב פולי מרדכי, ולמזכירו הצבאי של ראש הממשלה בנימין נתניהו, תת-אלוף אליעזר טולדנו, בדרישה כי הממשלה לא תאפשר להשיב לקבורה בעזה את גופתו של אל-בטש. משפחת גולדין ציינה כי היא מתנגדת נחרצות להחזרת גופתו של אל-בטש כל עוד חמאס ממשיך להחזיק בחיילי צה"ל, סמ"ר אורון שאול וסגן הדר גולדין, ובאזרחים הישראליים.