תור הזהב: הבחירות שלכם בסקר מארוול הגדול
לכבוד התכנסותן של כמעט כל דמויות מארוול ב"הנוקמים: מלחמת האינסוף", הגיע הזמן לקחת את 18 סרטי הפרנצ'ייס ולהעמיד אותם במבחן זה מול זה - ואתם הכרעתם. איירון מן ותור מככבים, וגם יש נבל מושלם אחד שפרגנתם לו. אז את מי הכתרתם בתור הסרט הטוב ביותר, מי זכה לכבוד המפוקפק להיות הכי גרוע, ומהי סצנת הכתוביות הכי מוצלחת? הנה מה שבחרו גולשי ynet
אומרים שזמנם של גיבורי העל מתקרב לסופו, שהם יסיימו את דרכם כמו סרטי המערבונים ושבקרוב יבוא ז'אנר אחר שיחליף אותם בחשיבותם. אז אומרים. בינתיים זה ממש לא קורה - לא מבחינת השיח התרבותי שמלווה את הסרטים ובוודאי שלא בהכנסותיהם בקופות. לראייה אפשר להסתכל על החוזים של השחקנים הצעירים בפרנצ'ייס - טום הולנד (ספיידרמן) שכבר הודיע כי יככב בשישה סרטים (שלושה מהם כבר יצאו) וצ'דוויק בוזמן ("הפנתר השחור") שלפי השמועות חתום לחמישה סרטים.
לכן אחד האירועים הקולנועיים הכי גדולים של השנה הוא יציאת הסרט "הנוקמים: מלחמת האינסוף" בסוף השבוע האחרון. לא עוד סרט על גיבור-על שכמה מחבריו המוצלחים מבליחים להופעות אורח, אלא אנסמבל שלם של דמויות - כמעט כל הדמויות של מארוול עד כה - שמתאגדות יחד ונלחמות מול נבל-על אחד, תאנוס.
לרגל היציאה פרסמנו פה ב-ynet את סקר המארוול הגדול, שעליו ענו כמה אלפים טובים, ועכשיו הגיע הזמן לנתח חלק מהתוצאות (נכון לכתיבת שורות אלה).
גיבור העל האהוב ביותר
לא מפתיע לגלות שבמקום הראשון ניצבות שלוש הדמויות שקיבלו שלושה סרטים כל אחת. איירון מן ותור במקום הראשון עם שיוויון (20 אחוז), בעוד שמאחוריהם ניצב קפטן אמריקה (19 אחוז).
לשלושתם סיפורים מורכבים ואהובים, והמציאות סטרה לכל אחד מהם בפרצוף לא פעם. טוני סטארק התחיל בתור יזם שפרש מעסקי הנשק כדי לעשות טוב לאנושות; תור התחיל בתור אל יהיר, מחרחר מלחמה עם אח מתוסבך והפך עם השנים לשקול יותר; וקפטן אמריקה עבר כנראה את אחד השינויים הכי גדולים ועמוקים ביקום - מנער צעיר, פטריוט עד הסוף, שחלם להתגייס ולהילחם במלחמת העולם השנייה, לגבר מפוכח יותר, המתנגד הראשי לממשל שמעדיף לקחת את החוק לידיים שלו מאשר להיות חייל צייתן. אבל תור יותר מצחיק ממנו, לכן ידו על העליונה, כלומר פטישו.
גיבור העל שהכי תתאכזבו לפגוש
דווקא פה יש הפתעה: 26 אחוז ענו שפיטר קוויל מ"שומרי הגלקסיה" הוא גיבור העל שהם היו מאוכזבים לפגוש בעת סכנה. מוזר, הוא דווקא היה זורק בדיחה מוצלחת ומקליל את האווירה. האם זה כי הכוחות שלו לא מלהיבים כמו של חבריו מכדור הארץ או שאם כבר להינצל אז שזה יהיה בידי הנוקמים?
במקום השני ניצבת האלמנה השחורה עם 23 אחוז הצבעה. מעניין לראות מי קיבל את מספר ההצבעות הנמוך ביותר - גם הפעם תור ואיירון מן נמצאים ראש בראש כשכל אחד מהם זכה לאחוז בודד, בעוד שקפטן אמריקה שוב הפסיד לשניהם עם ארבעה אחוזים.
הבמאי שצריך להצטרף ליקום
69 אחוזים היו שמחים לראות את כריסטופר נולאן מביים סרט של מארוול. לא מפתיע לאור העבודה המצוינת שהוא עשה עם טרילוגיית "האביר האפל", אבל גם לא סביר בעליל. נולאן הצליח לשבור ולחדש את ז'אנר גיבורי העל ואין שום סיבה שהוא יסכים לעשות זאת שוב. בנוסף, צריך לזכור שמארוול נוטים ללהק במאים שקל לשלוט עליהם, כאלה שהוכיחו את עצמם בסרטי אינדי קטנים ומצחיקים, ולא התותחים הכבדים והמוכרים שעוד יעזו להציב להם תנאים או לשנות להם עלילות.
במקום השני ניצב אדגר רייט עם 12 אחוז, שדווקא על הפרופיל הגנטי שלו כבמאי ("שוטרים לוהטים", "סקוט פילגרים נגד העולם"), בהחלט כתוב מארוול והוא אפילו היה אמור לביים את "אנטמן" אך עזב עקב חילוקי דעות.
הנבל האהוב ביותר
כמובן שאין פה שאלה. לוקי, אחיו המואמץ של תור, הוא הנבל האהוב ביותר עם 42 אחוזי הצבעה. לוקי הוא הדוגמה לנבל המושלם - לא רק שהוא נראה אנושי (תנאי הכרחי לחיבור עם דמות), גם הסיפור שלו נוגע ללב. הוא אחיו המואמץ של תור, שתמיד הרגיש כמו הכבשה השחורה במשפחה, ובהסתמך על כך שהוא נחטף מיריבו של אביו, אפשר גם להבין למה. בנוסף הוא תמיד מזגזג בין הטוב לרע וגם אם הוא טוען שהוא רוצה ברעתו של אחיו, במציאות הוא תמיד מהסס ברגע באמת. מעניין לציין שאחותו למחצה, הלה, נמצאת אחריו במקום השני עם 14 אחוז. בהחלט משפחה למופת.
מי מנצח בערב סטנדאפ?
יש פה מישהו מאסגראד? היקום הקולנעי של מארוול מלא בפאנצ'ים מוצלחים וזכירים, מה שהופך את הסרטים שלהם לכל כך מוצלחים. אבל בשביל בדיחות טובות צריך דמויות מצחיקות, ולכן התחרות בתחום הסטנדאפ לא פשוטה. ובכל זאת, במקום הראשון ניצב טוני סטארק (32 אחוז), אחריו רוקט (31 אחוז), ולא רחוק מהם פיטר קוויל (27 אחוז). במקום האחרון אגב ניצבת שורי עם שלושה אחוזים מביכים, שזו אגב טעות - ב"הפנתר השחור" היא הייתה ההפתעה הגדולה והכי מצחיקה בסרט. נתפשר על הופעה משותפת?
מי מנצח באולפיאדת המדע?
גם הפעם גולשי ynet לא מעריכים את שורי נכונה שהגיעה למקום האחרון בסקר עם 15 אחוז. קווין פייג', נשיא מארוול בכבודו ובעצמו, אמר בזמנו ששורי היא הדמות החכמה ביותר ביקום. כן, יותר חכמה מטוני סטארק שהגיע למקום הראשון (49 אחוז) ויותר חכמה מברוס באנר הפיזיקאי (36 אחוז).
האביזר הכי שווה
לא המגן של קפטן אמריקה (6 אחוז) ולא הפטיש של תור (28 אחוז) - החליפה של איירון מן היא האביזר הכי שווה (56 אחוז). האמת לא מפתיע - מדובר בחליפה מדברת, שמסוגלת לעוף למרחקים אדירים ולירות כלי נשק קטלניים. בנוסף עם השנים היא כל כך השתדרגה שהיא נמצאת על טוני כל הזמן כשכל מה שהוא צריך לעשות כדי לשים אותה היא ללחוץ על כפתור קטן. היכולות שלה כל כך טובות שהיא הופכות אדם מן היישוב, כמו טוני למשל, לגיבור-על. וזה כמובן, פרייסלס.
ההופעה הכי טובה של סטן לי
זו כבר מסורת ארוכת שנים שסטן לי, מי שיצר את גיבורי העל האהובים של מארוול, מבליח להופעות אורח קצרצרות בסרטים שמובססים על חוברות הקומיקס שלו, ותיאוריות רבות סובבות סביב הופעות אלו (הפופולרית ביותר היא שתמיד מדובר באותו האדם ולא בדמות מתחלפת). לבחירתכם, הופעתו ב"איירון מן", שהיא כמובן ההופעה הראשונה שלו ביקום הקולנועי של מארוול, היא הטובה ביותר. כזכור, סטן לי עומד בכניסה למסיבה, מעשן מקטרת ומוקף בבחורות צעירות ונאות. כשטוני סטארק רואה אותו הוא מתבלבל וקורא לו יו הפנר, דבר החוזר על עצמו בגרסה אחרת ב"איירון מן 2", כשטוני מתייחס אליו כלארי קינג.
סצנת הכתוביות הכי טובה
סצנת בונוס בסוף הכתוביות - שנוצרה כדי שהקהל יישאר באולם עד לסיום הקרדיטים - היא לא המצאה של מארוול, אולם האולפן בהחלט שדרג את העניין לשלב הבא. ולעיתים אף נוספת לא רק סצנה אחת, אלא שתיים (ובמקרה של "שומרי הגלקסיה חלק 2", רחמנא ליצלן, חמש סצנות). כמו במקרה של סטן לי, הסצנות האלה הפכו למסורת אהובה ולא פעם אנשים שעוזבים את האולם מיד עם הופעת הכתוביות, זוכים ללגלוג ולמבטים שופטים מצד המעריצים.
לבחירתכם, הסצנה הכי טובה היא אכילת השווארמה בסוף של "הנוקמים" (28 אחוז). אכן סצנה טובה, אם כי סביר להניח שהבחירה בשווארמה, סוג של מאכל לאומי בישראל, היא שגרמה להתלהבות. כאלה אנחנו, פרובינציאלים.
במקום השני לא רחוק ממנה סצנה מעולה נוספת, הריקוד של בייבי גרוט בסוף של "שומרי הגלקסיה" (27 אחוז). זה באמת היה רגע של נחת לדעת שגרוט עדיין איתנו.
סצנת הכתוביות הכי גרועה
מתברר שרבים לא אהבו שמארוול צחקה על חשבונם בסצנת הכתוביות האחרונה של "ספיידרמן: השיבה הביתה". ככה זה כשבמקום לקבל הצצה לסרט הבא הם קיבלו הרצאה מפי קפטן אמריקה על חשיבותה של הסבלנות. האמת צעד אירוני שדווקא מראה על חוש הומור בריא. לעומת זאת, סצנת הכתוביות ב"תור: העולם האפל", שבה תור חוזר לכדור הארץ כדי לנשק את ג'יין, הייתה מיותרת לחלוטין ולכן ניצבת במקום השני (22 אחוז). גם סצנת הווארד הברווז מ"שומרי הגלקסיה" זכתה לציון גבוה (19 אחוז) במדד האכזבה - אפשר להבין, זה רפרנס שמוקדש בעיקר לקוראים האדוקים של חוברות הקומיקס ולא לצופי הסרטים.
הסרט הכי גרוע
לפני שנגיע לקטגוריה החשובה מכול - הסרט הטוב ביותר, כדאי לבדוק קודם מי נבחר לסרט הגרוע מבין ה-18. ובכן, בתואר המפוקפק זכה "הענק הירוק" בבימויו של לואי לטריה ובכיכובו של אדוארד נורטון, שהוחלף בסרטים הבאים במארק רופאלו. לעומת סרטים אחרים, לסרט הזה אכן חסר הקסם שמאפיין את היקום, מה גם שהחלפת השחקן הראשי בהחלט מוסיפה לציון הגרוע שלו ורבים בכלל מתייחסים אליו כסרט שלא שייך ליקום. במקום השני ניצב "אנטמן" עם 15 אחוז, אבל זה לא שהמפיקים צריכים לדאוג - קרוב לוודאי שסרט ההמשך "אנטמן והצרעה" שייצא הקיץ, עדיין יהיה להיט.
הסרט הכי טוב
קבלו במחיאות כפיים את "קפטן אמריקה: מלחמת האזרחים", שהגיע למקום הראשון וזכה בתואר הסרט הטוב ביותר - בחירה בהחלט מובנת ומוצדקת, וגם במשאל הפנימי של עורכי ומבקרי הקולנוע של ynet, הסרט זכה לציון הגבוה ביותר מבין כל הסרטים בפרנצ'ייס.
הסרט, בבימויים של האחים רוסו (שאמונים גם על "קפטן אמריקה: חייל החורף" והנוקמים החדש), עסק בהשלכות של מעשי הגבורה של הנוקמים - שכמעט תמיד מסתיימים במקרה הטוב בהרס עירוני, ובמקרה הרע במוות של אזרחים. רגשות אשם אמיתיים ליווי את הסרט ושאלות על התערבות ממשלתית בעיניינם ובכוחם של גיבורי העל עלו על הפרק ויצרו קרע עמוק למדי, שמהדהד עד היום, בין סטיב רוג'רס לטוני סטארק. וכמובן - העובדה שזכינו לראות גיבורים ישנים מבליחים, כמו גם גיבורי-על חדשים (הופעת הבכורה של ספיידרמן ושל הפנתר השחור), מוסיפה לו נקודות בונוס.