שתף קטע נבחר

 

נציג המאבק באנטישמיות בגרמניה: לא מפתיע שהיהודים רוצים לעזוב

אנגלה מרקל מינתה את פליקס קליין לנציב המאבק באלימות נגד היהודים. "אפשר להבין שמי שחושש לשלום ילדיו ישקול לעזוב", אמר קליין והוסיף של-20% מהגרמנים יש דעות אנטישמיות - בלי קשר למהגרים המוסלמים

הנציג שמינתה אנגלה מרקל להיאבק באנטישמיות בגרמניה לא מופתע מכך שהיהודים שוקלים לעזוב.

 

בתגובה לעלייה בתקריות האנטישמיות מינתה השבוע הקנצלרית אנגלה מרקל את פליקס קליין, דיפלומט לשעבר, לנציב המאבק באנטישמיות מטעם הממשלה. הוא הראשון שמכהן בתפקיד.

מצעד הכיפות בברלין (צילום: EPA)
"ברלין חובשת כיפה", השבוע בברלין(צילום: EPA)
בשיחה עם כתבים בברלין אמר השבוע קליין שהאנטישמיות הפכה לדבר מקובל בחברה הגרמנית. "אפשר להבין שמי שחושש לשלום ילדיו ישקול לעזוב את גרמניה", צוטט בגרדיאן. "שמעתי את זה מהחברים היהודים שלי. אבל אנחנו חייבים לעשות הכול כדי למנוע את זה".

 

קליין אמר שהוא מקווה לקבל סקירה מקיפה על המניעים לאנטישמיות, ו"לטפל בה כמו מנתח". קליין אמר שברצונו להקים מאגר ארצי שיתעד את כל הפשעים נגד הקהילה היהודית, שמונה כ-100 אלף בני אדם.

מצעד הכיפות בברלין (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
  

"יש הרבה דרכים להיאבק באנטישמיות, אבל כל המאמצים צריכים להיות ברורים ומתואמים", אמר קליין בראיון לרויטרס. "אני שומע מהקהילות היהודיות שהן מרגישות שהתקיפות האנטישמיות והתקריות עלו, אבל עדיין אין מאגר מידע משמעותי שמאשר את ההנחה הזו".

 

מרקל אמרה שמאז גל ההגירה ב-2015 והגעתם של יותר ממיליון מוסלמים לגרמניה, יש "סוג אחר של אנטישמיות". לפי קליין, ללא קשר למבקשי המקלט המוסלמים "לכ-20% מכל הגרמנים יש דעות אנטישמיות, סטטיסטיקה שנותרה יציבה במשך שנים ואף פעם לא רשמה ירידה".

עצרת תמיכה ביהודים בארפורט בגרמניה  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
  

"בוודאי שיש לנו אתגר חדש וצורות חדשות של אנטישמיות, שבהן חייבים לטפל ולהיאבק, אבל הבעיה הגדולה ביותר טמונה גם באנטישמיות הימנית, ואנחנו חייבים לפתח אסטרטגיות טובות להיאבק בזה, כפי שעשינו בעבר", אמר קליין, שיתחיל את עבודתו במאי.

 

ביום רביעי התקיימו בגרמניה עצרות הזדהות עם הקהילה היהודית, לאור העלייה בתקריות האנטישמיות. ההפגנות נערכו יום אחרי שיוסף שוסטר, יו"ר מועצת יהודי גרמניה, הציע ליהודים המבקרים בערים גדולות שלא לחבוש כיפה מחשש לשלומם.

 

העיתון הגרמני "טאג-שפיגל" ציטט השבוע נתונים ממשלתיים, ודיווח שבשנה שעברה התקבלו ארבעה דיווחים ביום על תקריות אנטישמיות מדי יום. לפי הדיווח לרוב התקריות – 1,377 מ-1,452 – לא אחראים מהגרים מוסלמים אלא גרמנים מהימין הקיצוני.

 

 


פורסם לראשונה 28/04/2018 23:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
עצרת הזדהות עם הקהילה היהודית, השבוע
צילום: AFP
מומלצים