שתף קטע נבחר
 

לשיניים נקיות: 10 השיטות שכדאי להקפיד עליהן

כל כמה זמן צריך ללכת לשיננית? מתי החלפתם פעם אחרונה מברשת שיניים? איזה מאכלים ומשקאות יזיקו לניקיון השיניים ולמה דווקא מסטיק יכול לעזור בניקיון הפה. 10 הדיברות לשמירה על שיניים חזקות ונקיות

הפסח כבר עבר אבל אף פעם אין זמן מתאים להתחיל לשממור על ניקיון השיניים מאשר ברגע זה. הנה 10 עצות שיעזרו לכם לעשות זאת נכון. 

 

1. הכל מתחיל עם מברשת השיניים

צחצוח השיניים מתחיל בבוקר וזהו הדבר האחרון שעושים לקראת ערב. מברשת השיניים משמשת אותנו באופן יומיומי ועדין, ארגוני הבריאות ממליצים להחליף מברשת כל 3-4 חודשים.

 

נכון, אנחנו גם שוטפים אותה באופן תדיר יותר, אך חשוב לזכור שהיא נמצאת תמיד בסביבה לחה שמהווה מצע אידיאלי להתרבות חיידקים. יעילות המברשת, מושפעת מחוזק ועמדת הסיבים. מברשת שחוקה לא תנקה טוב את משטחי השיניים ועלולה להפוך את הצחצוח ליעיל פחות.

 

2. משקאות ומיצים עם PH נמוך נחשבים חומציים ועלולים לפגוע במעטפת השן

על מנת לשמור על שיניים נקיות וחזקות, עלינו להימנע מצריכה גבוהה של משקאות הנחשבים חומציים כגון: משקאות מוגזים, משקאות אנרגיה, מיצים ועוד. אם בכל זאת אתם ממשיכים לשתות משקאות אלו נסו להשתמש בקש כדי להפחית את המגע הישיר עם השיניים.

 

בחרו בסוגי משחת שיניים עמידות והימנעו לחלוטין ממשקאות אנרגיה המכילים חומצה ציטרית.

 

קיראו עוד כתבות על בריאות השן

 

3. איכלו מאכלים שמנקים את השיניים

המזון שאנחנו צורכים משפיע באופן ישיר על ניקיון השיניים שלנו. מזונות כגון ריבה, שוקולד, דגני בוקר המכילים סוכר פוגעות בשיניים שלנו. לעומת זאת, מאכלים קשיחים ופריכים כגון תפוח, גזר או סלרי עוזרים לנו לנקות את השיניים בזמן שאנחנו אוכלים אותם. פשוט תדאגו שזה יהיה הקינוח לאחר הארוחה.

  

ללא כתמים של מאכל או שתייה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ללא כתמים של מאכל או שתייה(צילום: shutterstock)

 

4. שימרו על לחות הפה

השיניים שלנו הם המכשיר שבעזרתו אנחנו מצליחים לאכול. הדברים שאנחנו מכניסים לפה משפיעים על השיניים. שתיית כוס מים פעם בשעה שוטפת את החיידקים מהפה, מונעת מחלות חניכיים ושומרת על שיניים נקיות ללא כתמי מאכל או שתייה.

 

5. לעיסת מסטיק

הגומי הנפלא שאנחנו נוטים ללעוס שומר על רמת חומציות תקינה, בתנאי שמדובר במסטיק ללא סוכר. הוא עשוי לסייע בהפחתת כתמים על השיניים ונפטר משאריות המזון שבפה.

 

6. לכו לשיננית פעם בחצי שנה. על מנת למנוע עששת, צריך להגיע לשיננית כדי לנקות את השיניים. מניעה היא הדרך הטובה ביותר לשמור על השיניים והחניכיים שלכם.

 

7. השתמשו במי פה

שטיפת פה באמצעות שימוש במי פה משלימה את הצחצוח עם משחת השיניים ופוגעת ברובד החיידקים במקומות אליהם למברשת השיניים קשה להגיע. הניסיון הוכיח כי שילוב של שימוש במשחת השיניים עם שימוש במי פה לשטיפת הפה, משפר את מצב החניכיים ושומר על ניקיון הפה.

 

השלימו את הניקיון עם שטיפת הפה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
השלימו את הניקיון עם שטיפת הפה(צילום: shutterstock)

 

8. להעביר חוט דנטלי או קיסם

מברשת השיניים שלנו לא מגיעה לכל מקום בפה. ניקוי עם אביזר בין השיניים עוזר להיפטר מחתיכות אוכל ופלאק מבין השיניים, שאחרת היו נרקבות וגורמות לשלל בעיות כמו גירוי בחניכיים ועששת.

 

9. נקו גם את הלשון

עם צחצוח השיניים, אל תשכחו לנקות גם את הלשון. מצטבר עליה רובד חיידקים, וניקיונה יעזור למנוע מהם להגיע לשיניכם, וישמור על ריח פה רענן לאורך זמן רב יותר. לרוב מברשות השיניים יש מגרד לשון בצד האחורי שמיועד לשם כך.

 

10. אל תפחדו מביקור אצל רופא השיניים שלכם

הפה הוא פתח כניסה מרכזי לגופנו והינו אחד האיברים העסוקים ביותר – ככזה, הפה מחייב טיפול ותחזוקה שוטפים. רובנו מכירים בחשיבותו של ביקור אצל רופא שיניים גם כשלא חשים כל כאב, מפני שהטיפולים הנדרשים הם גם תחזוקתיים וגם מניעתיים.

 

מוגש כשירות לציבור מטעם פורום המומחים לרפואת שיניים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shuttetstock
לנקות את השיניים
צילום: shuttetstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים