שתף קטע נבחר
 

4 מתכונים עם גבינה לבנה לשבועות

ארבעה מתכונים מתוקים עם גבינה לחג הכי לבן בשנה: שושני מרנג, עוגת גבינה כמו של סבתא, בראוניז שוקולד וגבינה וגם קינוח חגיגי בכוס של קרם גבינה ומוס תות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוגיות שושנים מרנג

המצרכים (לכ-35 עוגיות):

לבצק -

200 גר' חמאה, בטמפרטורת חדר

150 גר' גבינה לבנה 5%

3 חלמונים

350 גר' (1/4 3 כוסות) קמח

5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה

קליפה מגורדת מלימון טרי אחד

30 גר' (2 כפות) סוכר

 

למילוי - 

3 חלבונים

קורט מלח

200 גר' (1 כוס) סוכר

80 גר' (1 שקית) אינסטנט פודינג וניל

ביסקוטי שבועות עוגת גבינה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק במהירות בינונית במשך 3 דקות, או עד שהבצק מתגבש ומתאחד. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך לילה או כמה שעות.
  2. מכינים את המילוי - בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את החלבונים עם המלח והסוכר במשך 5 דקות לקצף יציב. מוסיפים את האינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים. חלק אחד משאירים במקרר. מרדדים את הבצק למלבן כמה שיותר דק, כחצי ס"מ, ומורחים עליו מחצית מכמות הקצף. מגלגלים לרולדה, ומכניסים למקפיא לשעה. חוזרים על הפעולה עם הבצק שנשאר בקירור.
    ביסקוטי שבועות עוגת גבינה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    ביסקוטי שבועות עוגת גבינה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מוציאים מהמקפיא. חותכים לחתיכות בעובי ס"מ ומסדרים על תבנית, כך שהמרנג יפנה כלפי מעלה.
    ביסקוטי שבועות עוגת גבינה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    ביסקוטי שבועות עוגת גבינה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-20 דקות, עד להזהבה קלה של העוגיות.

 

חיתוכיות בראוניז שוקולד וגבינה

המצרכים (לכ-16 יחידות):

לבראוניז -

200 גר' חמאה

200 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

3 ביצים

260 גר' (1/4 1 כוסות) סוכר

15 גר' (1/2 1 כפות) קקאו

70 גר/ (1/2 כוס) קמח

50 גר' שוקולד חלב קצוץ

 

לגבינה - 

3 ביצים

80 גר' (1/2 כוס ועוד 2 כפות) סוכר

1 כפית גדושה קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגורדת מחצי לימון טרי

150 גר' (3/4 גביע) שמנת חמוצה

250 גר' (1 גביע) גבינה לבנה 9%

250 גר' (1 גביע) גבינת שמנת 30%

ביסקוטי שבועות עוגת גבינה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

לשטרויזל - 

30 גר' קמח (3 כפות)

20 גר' אבקת סוכר (2 כפות גדושות)

20 גר' אבקת שקדים (2 כפות)

30 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבראוניז - ממיסים את השוקולד המריר עם החמאה במיקרוגל לתערובת אחידה, מערבבים ומשהים בצד לצינון. מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר במשך 3-2 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת בהירה.
  2. יוצקים את תערובת השוקולד והחמאה לתערובת הביצים, ומערבבים במרץ עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים את הקמח והקקאו עם שוקולד החלב הקצוץ ומוסיפים למיקסר, מערבבים היטב עוד 2-1 דקות. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית משומנת קלות בקוטר 20*30 ס"מ.
  3. מכינים את מסת הגבינה - בקערה רחבה, טורפים את הביצים והסוכר עד להתמוססות הסוכר בביצים, מוסיפים את הקורנפלור, תמצית הווניל וגרידת הלימון, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגבינות והשמנת החמוצה, וטורפים היטב לתערובת חלקה. יוצקים בעדינות את מסת הגבינה על הבראוניז שכבר בתבנית.
  4. מכינים את השטרויזל - במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החומרים לשטרוייזל עד לקבלת תערובת פירורית.
  5. מפזרים את השטרויזל על מסת הגבינה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30-25 דקות עד לקבלת גוון זהוב עדין ומראה יציב של גבינה. מצננים לטמפרטורת החדר, ומכניסים למקפיא למשך כשעתיים.
  6. לאחר שהבראוניז קפוא דיו, פורסים לאורך התבנית, חוצים את הבראוניז לשני מלבנים ארוכים ופורסים כל מלבן ל"אצבעות" ברוחב ס"מ וחצי-שני סנטימטר. מומלץ להגיש קר.
    ביסקוטי שבועות עוגת גבינה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

עוגת הגבינה של סבתא

המצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):

לתחתית העוגה -

300 גר' ביסקוויט פתי בר

100 גר' חמאה מומסת + מעט חמאה מומסת לתבנית

מעט קמח לתבנית

 

לעוגה -

6 ביצים מופרדות

200 גר' (1 כוס) סוכר

750 גר' גבינה לבנה 9%

200 גר' (1 גביע) שמנת חמוצה 15%

קליפה מגורדת מלימון טרי אחד

1 כפית תמצית וניל

1/2 1 כפות קמח

3 כפות קורנפלור

ביסקוטי שבועות עוגת גבינה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מברישים את תחתית תבנית האפייה והדפנות בשכבה דקיקה של חמאה מומסת, ומיד לאחר מכן מקמחים את דפנות התבנית.
  2. מכינים את התחתית - מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים, ומעבירים לקערה. מערבבים עם החמאה היטב ומהדקים לתחתית התבנית.
  3. מכינים את המלית - בקערת מיקסר מקציפים בעזרת מטרפה את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר (100 גרם), עד לקבלת קצף יציב.
  4. בקערה נפרדת מערבבים היטב בעזרת מרית את הגבינה, השמנת החמוצה, יתרת הסוכר, גרידת הלימון ותמצית הווניל. מוסיפים את החלמונים המופרדים, ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים את הקמח והקורנפלור, וטורפים היטב עד שלא נשארים גושים של חומרי הגלם היבשים.
  5. מקפלים אל המסה שליש מהחלבונים שהוקצפו עד לקבלת תערובת אחידה, וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות עד שכל החלבונים מעורבבים היטב במסה (שימו לב: חשוב לקפל בתנועות עדינות את החלבונים אל המסה, על מנת לשמור על תערובת אוורירית ואחידה).
  6. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בתחתית הביסקוויטים הטחונים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 5 דקות.
  7. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-140 מעלות, ואופים במשך כשעה-שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה אך מעט רוטטת עדיין במרכזה. בתום האפייה, משאירים את העוגה בתנור כבוי וסגור למשך שעה.
    ביסקוטי שבועות עוגת גבינה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

טיפים:

• מומלץ לסנן את הנוזלים מהגבינה במשך כחצי שעה.

• מומלץ להוציא את הביצים מהמקרר כחצי שעה לפני הכנת העוגה.

• במהלך ההגשה אפשר לפדר את העוגה במעט אבקת סוכר.

 

קינוח שכבות של קרם גבינה, מוס תות ושטרויזל

המצרכים (ל-8 קינוחים):

לשטרויזל - 

300 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

300 גר' (1/2 1 כוסות) סוכר

280 גר' (2 כוסות) קמח

 

לקרם תות - 

500 מ"ל (2 מכלים קטנים) שמנת מתוקה

2 כפות גדושות ריבת תות איכותית

2 כפות סוכר

 

לקרם גבינה - 

250 גר' (מכל) שמנת מתוקה

500 גר' (2 גביעים) גבינה לבנה 9%

100 גר' (1/2 כוס) סוכר

קליפה מגורדת מתפוז טרי אחד

1 כפית תמצית וניל

 

להגשה -

תותים טריים, חצויים או פרוסים לפרוסות בינוניות

ביסקוטי שבועות עוגת גבינה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השטרויזל - במעבד מזון, מערבבים בפולסים את החמאה עם הסוכר והקמח עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים את פירורי השטרויזל על מגש אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15-10 דקות עד להזהבה. מצננים ומפוררים את פירורי השטרויזל האפויים, עד לקבלת גרגירים גסים של שטרויזל.
  2. מכינים את קרם הגבינה - מקציפים את השמנת המתוקה לקצף רך אך יציב, ומניחים בצד.
  3. מערבבים היטב בעזרת מטרפה את הגבינה יחד עם הסוכר וגרידת התפוז במיקסר במשך 2 דקות, עד להמסת הסוכר. מקפלים את שתי המסות לתערובת אחידה.
  4. מכינים את קרם התות - בקערת מיקסר מקציפים במשך כ-5 דקות את השמנת עם הסוכר וריבת התות במהירות בינונית, ולאט-לאט מגבירים את המהירות עד לקבלת קרם רך ויציב.
  5. מרכיבים את המנה - מפזרים בתחתית הכוס כשתי כפות פירורי שטרויזל, מזלפים שכבה של גבינה קרה, מזלפים מעל את השכבה של קרם התות, מפזרים כשתי כפות נוספות של פירורי שטרויזל, מזלפים שכבה נוספת של גבינה קרה ומעליה שכבה נוספת של קרם תות.
  6. מקשטים את הכוס בחצאי או בפרוסות תותים טריים, ומגישים. 

 

טיפ:

אפשר לשלב תותים טריים חתוכים בין שכבות קרם הגבינה ומוס התות.

 

המתכונים באדיבות השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית "ביסקוטי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עוגת הגבינה של סבתא
צילום: ירון ברנר
מומלצים