מאוסטרליה ועד ברזיל: הלבנונים בחו"ל עושים היסטוריה
ביום ראשון ייערכו בחירות כלליות בארץ הארזים אחרי תשע שנים, ולראשונה יכולים אזרחי המדינה בחו"ל לתת את קולם. גם שיטת הבחירות חדשה, אבל השחקנים המרכזיים לא התחלפו - מחנה חרירי נגד מחנה חיזבאללה
אזרחים לבנונים שגרים בחו"ל החלו היום (יום א') להצביע בבחירות הכלליות הראשונות בארץ הארזים לראשונה זה תשע שנים.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
בית הנבחרים הנוכחי בביירות האריך כמה פעמים את כהונתו בנימוק של איומים ביטחוניים שקשורים למלחמה בסוריה השכנה. המערכת הפוליטית במדינה הערבית היא דמוקרטיה פרלמנטרית על בסיס עדתי-דתי והמשרות הבכירות מתחלקות בין העדות באופן שווה על בסיס מפתח קבוע. מה שעוד קבוע בלבנון זו השליטה של המפלגות שמונהגות על ידי שושלות משפחתיות שלחמו זו בזו במלחמת האזרחים במדינה (1990-1975).
מצביעים לבנונים באביג'אן, חוף השנהב:
ההצבעה היום ב-33 מדינות נערכת יומיים אחרי שאלפי לבנונים הצביעו בשש מדינות ערביות.
מיליוני לבנונים גרים בחו"ל, אבל לא כולם זכאים להצביע
זו הפעם הראשונה שאזרחים לבנונים ששוהים בחו"ל רשאים להצביע בבחירות בארץ מוצאם. מיליוני לבנונים גרים בחו"ל, אולם לפי סוכנות הידיעות הממלכתית מספר המצביעים הרשומים מחוץ למדינה עומד על 82,970. ההצבעה בלבנון עצמה תיערך ביום ראשון הקרוב.
באוסטרליה יש את המספר הגבוה ביותר של מצביעים לבנונים בעלי זכות הצבעה - 12 אלף. בקנדה 11,438 ובארצות הברית כעשרת אלפים.
סאו פאולו, ברזיל:
סידני, אוסטרליה:
פריז, צרפת:
בברזיל, ביתם של אלפי אזרחים ממוצא לבנוני, הצביעו היום רבים בקלפיות. "ההצבעה היום חשובה מאוד משום שלראשונה יהיה לנו קול בעניינים הלבנוניים", אמרה ליילה סמידי, אם לארבעה ילדים בת 30 שחיה ב-11 השנים האחרונות בברזיל. סמידי הצביעה בקונסוליה הלבנונית בסאו פאולו. כ-1,500 אזרחים לבנונים בעלי זכות בחירה צפויים להצביע בבחירות.
הבחירות הכלליות בלבנון נערכות לפי חוק הבחירות החדש שמבוסס על השיטה היחסית - לראשונה מאז עצמאות המדינה ב-1943. המצביעים הלבנונים יבחרו רשימה אחת של מועמדים כמו גם את מועמד מועדף מתוך אותה רשימה.
בפרלמנט הלבנוני 128 מושבים והוא מחולק בצורה שווה בין מוסלמים לבין נוצרים. כהונת בית הנבחרים הנוכחית הייתה אמורה להסתיים ב-2013, אבל המחוקקים אישרו מאז כמה פעמים את הארכת כהונתו.
התחרות העיקרית בבחירות תהיה בין שתי קואליציות - אחת שמובלת על ידי ארגון חיזבאללה השיעי שנתמך על ידי איראן ושנייה שמובלת על ידי ראש הממשלה סעד אל-חרירי ("תנועת העתיד"). חרירי נחשב לבעל ברית של המערב, הוא מחזיק בדרכון סעודי ונחשב למבקר חריף של איראן.
למרות היריבות בין מחנה חרירי לבין חיזבאללה, השניים חברים בממשלת אחדות לאומית וככל הנראה יהיו חברים גם בקבינט הבא שיוקם לאחר ההצבעה בשבוע הבא.