שתף קטע נבחר

 

בן 104 קבע תור לסיים את חייו: אני לא מאושר

דיוויד גודול, המדען המבוגר ביותר באוסטרליה, נאלץ לטוס בחודש הבא לשווייץ כדי לבצע המתת חסד משום שהצעד אינו חוקי בארצו: "לאדם מבוגר כמוני צריכות להיות זכויות אזרח מלאות כולל הזכות למות בהמתת חסד"

המדען המבוגר ביותר באוסטרליה, בן 104, יטוס לשווייץ בחודש הבא כדי לשים סוף לחייו, וסיפורו מעורר ויכוח ציבורי נוקב במדינה בנושא המתת חסד.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

שמה קץ לחייה עם "ערכת המתת חסד" שקנתה ברשת

 

דיוויד גודול לא סובל ממחלה סופנית, אבל מצבו הרפואי הולך ומידרדר והוא קבע תור לביצוע המתת חסד בסוכנות בבאזל. כך סיפרו אנשים שתומכים בהמתת חסד. "אני מצטער מאוד שהגעתי לגיל הזה", אמר האקולוג הקשיש בריאיון לרשת ABC האוסטרלית ביום הולדתו בתחילת החודש. "אני לא מאושר. אני רוצה למות. זה לא עצוב במיוחד. מה שעצוב זה אם מונעים את המהלך הזה", הוא אמר. "התחושה שלי היא שלאדם מבוגר כמוני צריכות להיות זכויות אזרח מלאות כולל הזכות שיעזרו לי לשים קץ לחיי", הוא הוסיף.

 

דיוויד גודול מדען בן 104 מ אוסטרליה נוסע ל שווייץ לעבור המתת חסד למות מוות (צילום: AFP)
עבד בקמפוס עד לאחרונה. המדען האוסטרלי דיוויד גודול(צילום: AFP)

המתת חסד מנוגדת לחוק ברוב מדינות העולם ובאוסטרליה היא נאסרה, עד שמדינת ויקטוריה החליטה להיות הראשונה שהתירה אותה בחוק בשנה שעברה. אלא שהחוק במדינת ויקטוריה, שייכנס לתוקף ביוני 2019, חל רק על חולים סופניים בעלי דעה צלולה ושלא צפויים לחיות יותר משישה חודשים.

 

"מוות שלו ומכובד מגיע לכל מי שרוצה אותו"

מדינות אחרות באוסטרליה ניהלו בעבר ויכוח ציבורי נוקב בסוגיית המתת חסד, אבל הצעות שהועלו לאשר את הפרקטיקה בחקיקה תמיד נדחו - האחרונה שבהן במדינת ניו סאות' ויילס בשנה שעברה.

 

ארגון Exit International, שקורא לבצע המתות חסד בעולם ומסייע לגודול עם נסיעתו לשווייץ, מסר שאין זה צודק ש"יכפו על אחד האזרחים המבוגרים והבולטים ביותר באוסטרליה לנסוע לצד השני של העולם כדי למות בכבוד".

 

הארגון כתב באתר האינטרנט שלו ש"מוות שלו ומכובד מגיע לכל מי שרוצה אותו. ולא צריך לאלץ אדם לעזוב את ביתו כדי להשיג את זה". הארגון השיק קמפיין למימון המונים כדי לרכוש למדען הקשיש כרטיסי טיסה ולעובד סיעודי שמטפל בו. עד כה גויסו 17 אלף דולר אוסטרליים (13 אלף דולר) במסגרת הקמפיין.

 

גודול, עמית כבוד באוניברסיטת אדית קוואן בפרת', עלה לכותרות בעולם ב-2016 כשמוסד הלימודים שבו עבד קבע שאינו כשיר להמשיך להגיע לקמפוס. לאחר מאבק ציבורי גדול ומתוקשר ועם עזרה ממדענים עמיתים, בוטלה ההחלטה וגודול, אז בן 102, המשיך להגיע לעבודתו. במהלך הקריירה שלו הוא חיבר עשרות מחקרים ומאמרים ועד לאחרונה עוד ביצע עבודות של עריכה וביקורת עבור כתבי עת בנושא אקולוגיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים