פורטנייט: המדריך המלא למבוגר המבולבל
אם יש לכם ילדים עם מחשב או קונסולת משחקים, כנראה ששמעתם את השם "פורטנייט" וככל הנראה אין לכם מושג על מה מדובר או על איך זה כבש למעלה מ-20 מיליון משתמשים. אם ככה, המדריך הבא הוא בדיוק בשבילכם
נתחיל בבסיס, פורטנייט החל את דרכו בשנת 2011 כמשחק הישרדות זומבים שמאפשר לשחק כשחקן יחיד או עם חברים במצב co-op כלומר, משחק משותף. לאחר שש שנים של פיתוח וניסיון ללכת לכמה כיוונים שונים, חברת Epic Games - יוצרת המשחק, זיהתה את ההצלחה של המשחק הפופולארי Player Unknown Battleground הידוע גם בכינוי PUBG, משחק שהחל לסחוף את הגיימרים והחליטה לנסות את מזלה עם משחק מז'אנר דומה שנקרא Battle Royal.
הז'אנר המוצלח שצובר תאוצה בשנים האחרונות הוא מצב משחק של עד מאה שחקנים שנוחתים על אי בודד עם נשקים ותחמושת שפזורים עליו, על השחקנים להצטייד במהרה בכל מה שהם יכולים ולהרוג את יריביהם לפני שימצאו את מותם על ידי אחרים בעצמם, את כל זאת הם צריכים להשיג בזמן שהאיזורים הבטוחים למחיה במפה מצטמצמים על ידי סופה מסוכנת שעוטפת אותם ויוצרת כל פעם עיגול פנימי שהופך להיות קטן יותר ויותר ומחייב את השחקנים לנוע ולצמצם את מיקומם לאזור הבטוח.
המציאות הזו מאלצת את השחקנים להיתקל אחד בשני באופן תכוף יותר ויותר והאחרון ששורד, מנצח את המשחק. סוג של "משחקי הרעב" להמונים אם תרצו.
ואמנם, לאחר חודשיים של עבודה מאומצת נולד ה-Battle Royal של פורטנייט והוא הפך להצלחה אדירה בתוך פרק זמן קצר ביותר. למה זה קרה בעצם?
ובכן, סיבה אחת יכולה להיות שהמשחק ניתן להורדה בחינם לכל פלטפורמות המשחק השונות, כולל מחשב, אבל הסיבה העיקרית היא ככל הנראה בצורה שבה פורטנייט מצליח לבדל את עצמו ממשחקי Battle Royal אחרים.
בעוד PUBG, המתחרה העיקרי של פורטנייט הוא משחק יותר ריאליסטי, עם דמויות אנושיות, ביגוד יומיומי שמשפיע על המשחק כמו קסדות או אפודי מגן ונשקים שקיימים בעולם האמיתי, פורטנייט מוצג כקריקטורי וארקיידי יותר, עם תלבושות מגוונות ומצחיקות כמו אסטרואנטים, דינוזאורים, נינג'ות ועוד. לתלבושות אגב אין השפעה על המשחק והן קוסמטיות בלבד.
כלי הנשק בחלקם ריאליסטים כמו m-16, וחלקם בידיוניים כמו "רימון הבוגי" - רימון שגורם לפצוח במחול למשך כחמש שניות לכל מי שנמצא ברדיוס הפיצוץ וכך משאיר את השחקן חשוף ללא אפשרות להגן על עצמו. במשחק קיימות גם מלכודות מתוחכמות שניתן לבנות בתקווה ששחקן אחר יתקל בהן. פה אגב בא לידי ביטוי ההבדל הגדול בין פורטנייט לבין היתר: היכולת לבנות.
בניגוד ל-PUBG, בו אנו צונחים בידיים ריקות ואמורים להצטייד בנשק, שחקני פורטנייט מתחילים את המשחק תמיד עם מכוש, שאמנם יכול לשמש כנשק, אבל הוא לא פרקטי מול רובים. תפקידו של המכוש הוא לאסוף חומרי גלם. במפה של פורטנייט כמעט הכול ניתן להריסה, החל מעצים וקירות ועד רכבים ועמודי חשמל. חומרי הגלם מחולקים לשלושה סוגים: עץ, לבנים ומתכת, כשעץ הוא חומר הגלם החלש ביותר אבל שנבנה הכי מהר ומתכת הכי חזקה ועמידה אבל נבנית יותר לאט.
היכולת לבנות משנה לחלוטין את הטקטיקה ואת סגנון המשחק, כך שאם יורים עלינו לדוגמא, במקום לתפוס מחסה, אנחנו יכולים לבנות מחסה. היכולת לבנות קיר שמגן מפני הירי, ומיד אחרי זה לבנות מגדל שמעניק יתרון גובה הוא בדיוק מה שעושה את ההבדל בין שחקן טוב לשחקן גרוע, שכן אתה יכול להיות השחקן עם הירי הכי מדויק בעולם, אבל אם אתה לא יודע לבנות, רוב הסיכויים שלא תצליח להיות השורד האחרון ולזכות ב Victory Royal המיוחל.
אז איך יכול להיות שמשחק שניתן בחינם מצליח להכניס סכומים כאלה?
בפברואר האחרון הצליח פורטנייט לעקוף את PUBG בהכנסות שעמדו של 126 מיליון דולר, בעוד PUBG הכניס 108 מיליון דולר. בזמן שההכנסות של PUBG תלויות בכמות העותקים שהמשחק מוכר במחיר של כ30$ למשחק, בפורטנייט קיים סחר פנימי באמצעות כסף וירטואלי שנקרא V-Bucks, שאיתו ניתן לקנות שלל מוצרים, כמו את הSeason Pass שמאפשר לקבל יותר מתנות כמו סטיקרים, תלבושות וריקודים חדשים ככל שעולים ברמה, בניגוד לאופציה החינמית שמחלקת את המתנות בצורה הרבה יותר מתונה. את ה-V-Bucks ניתן לרכוש בכסף אמיתי, ושם פורנייט עושים את הכסף שלהם.
כל עונה בפורטנייט נמשכת כארבעה חודשים ויש לה נושא משלה שמקיף את המשחק. העונה השלישית שמסתיימת בימים אלו הייתה בסימן חלל ואסטרונאוטים, ואילו העונה הרביעית שתיפתח בתחילת מאי תהיה על טהרת גיבורי העל. חשוב לציין שמצב המשחק המקורי של פורטנייט עם הזומבים שנקרא Save The World עדיין קיים, אמנם כרגע הוא בעלות אך גם הוא צפוי לפוך לחינמי עד סוף השנה.