שתף קטע נבחר
 

מענק המדינה לאינטל: 350 מיליון דולר

החברה תקבל את הכסף כמענק להרחבת מפעל הייצור שלה בקריית גת. מדובר במענק הבודד הגדול ביותר שניתן לחברה זרה בתולדות המדינה

המדינה תתן לחברת אינטל מענק של כ־350 מיליון דולר עבור הרחבת המפעל שלה בקריית גת - כך נודע ל"כלכליסט". סכום זה עומד על כ־7% מעלות הרחבת המפעל, שמשמש לייצור שבבים ומעבדים. מדובר במענק הגדול ביותר שניתן בתולדות המדינה להשקעה אחת של חברה זרה.

 

אינטל סוגרת את פרויקט המחשב הלביש. חשש מפיטורים בישראל

אינטל תשקיע 5 מיליארד ד' במפעל בקרית גת ותתחייב לגייס עובדים

אינטל: ייצוא ב-3.6 מיליארד דולר ובונוס של 2.5 משכורות לעובדים

 

אינטל והמדינה, בראשות משרדי האוצר והכלכלה, נמצאים על סף חתימה על הסכם לפיו המדינה תשתתף בכ־350 מיליון דולר מעלויות הרחבת המפעל. לפי ההערכות הראשוניות בנושא, המענק של המדינה היה אמור להיות בטווח של 250‑500 מיליון דולר.

 

ועדה משותפת למנכ"לי משרדי האוצר והכלכלה ורשות המיסים שהתכנסה אישרה עקרונית את המתווה, אותו הציעה אינטל. כעת, על החברה להגיש תוכנית מפורטת לרשות ההשקעות במשרד הכלכלה, במסגרת החוק לעידוד השקעות הון, לבדיקה פרטנית. המענק צפוי לגדול ככל שאינטל תתחייב להעסיק יותר עובדים מהפריפריה בשכר יותר גבוה.

מצג רחפני חברת אינטל ביום העצמאות

מצג רחפני חברת אינטל ביום העצמאות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בפברואר האחרון, מנכ''ל אינטל ישראל יניב גרטי ומנהל המפעל בקריית גת דני בן עטר הודיעו לשר הכלכלה והתעשייה אלי כהן על הכוונה להרחיב את המפעל. עד השבוע, המדינה לא קבעה את היקף הסיוע שתתן לחברה. השקעה קודמת שביצעה אינטל בהרחבת המפעל בקריית גת, בהיקף של 6 מיליארד דולר, זיכתה אותה במענק של 300 מיליון דולר.

  

ההשקעה ההיא הפכה את המפעל בקריית גת לאחד ממפעלי הייצור המתקדמים ביותר של אינטל. ההשקעה הנוכחית אמורה להתאים את המפעל לטכנולוגיות חדישות עוד יותר.

  

לפי הדו"חות הכספיים של אינטל, היקפי הייצוא של החברה גדלו במהלך 2017 בעקבות ההשקעה הקודמת, והם צפויים לגדול גם בשנת 2018 עקב ההרחבה הנוספת.

  

אינטל היא מענקיות ההיי טק הבולטות ביותר בסצנה הישראלית; היא פועלת בישראל מאז 1974 השקיעה בארץ 35 מיליארד דולר ומעסיקה כ־6,900 עובדי פיתוח ויותר מ־3,000 עובדי יצור.

  

במסגרת חוק עידוד השקעות הון, 82 מפעלים קיבלו בשנה האחרונה כתבי אישור להקמה, הרחבה והעתקה של מפעלים בפריפריה, בהשקעה מוכרת של 1.8 מיליארד שקל. משרד הכלכלה מימן 20% מההשקעה, כ־362 מיליון שקל. לפי נתוני המשרד, המענקים ייצרו 1,263 משרות חדשות. לא ידוע מה היקף הטבות המס שקיבלו החברות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים