שתף קטע נבחר

"אבל תגידי, למה לא כל החרדים כמוך?"

יעל מזרחי היא אם ל-11 ילדים, ביניהם רביעיית בנים. כשגדלו ילדיה ולמרות שלא ידעה לשלוח מייל או פקס, יצאה לעבוד כמנהלת לשכה של שני שרים והצטיינה בעבודתה. במסגרת שיתוף פעולה בין ynet מעורבות למרכז הבינתחומי בהרצליה, נביא כאן מדי שבוע סיפורים וקולות של קהילות, שקולן לא תמיד נשמע בחברה הישראלית

"מסתכלים עלינו החרדים, כעל גוש אחד שחור. אנחנו לא. אנחנו גוונים ואנחנו תת-גוונים", מסבירה יעל מזרחי. יעל נולדה בדימונה אך עברה לירושלים ושם גידלה 11 ילדים מתוכה רביעיית בנים, כיום, בגיל 47, היא גם סבתא לשני נכדים. על דימונה היא מספרת ש"את כל הדברים הטובים שהיו, בשנות ה-70, השכונה, החברות.. אני עוד מוצאת אותם שם". 

 

את הידיעה על נשיאת הרביעיה, כיום בני עשרים, ברחמה היא זוכרת כך: "כשהודיעו לי שיש לי רביעייה, כשעשיתי אולטרסאונד, זה סוג של לזכות בלוטו, ממש. זה... כאילו איך הקדוש ברוך הוא מכולם, בחר בי לשאת את הדבר הזה. הרגשתי סופר שליחות, סוג של חשובה, סוג של שיחקתי אותה", ולמרות הקושי הרב בגידולם בגיל הרך היא שמחה על מזלה הטוב.

 

לאחר שגדלו הילדים החליטה לצאת לעבוד בלשכת השר לאזרחים ותיקים, סגנית השר ד"ר לאה לס קיבלה אותה בזרועות פתוחות: "היא אמרה לי, אם את ניהלת בית

של אחד עשר ילדים, את יכולה גם להיות מנהלת לשכה". כיום היא כותבת בפייסבוק ומייצעת מתוך ניסיון חייה לנשים רבות מכלל המגזרים, "יש בינינו הרבה יותר משותף ומאחד

מהלא מאחד", היא מסכמת.

 

צפו ביעל מזרחי מספרת:

הכתבה מלווה בכתוביות להנגשה לכבדי שמיעה

הכתבה מלווה בכתוביות להנגשה לכבדי שמיעה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 הכתבה מלווה בכתוביות להנגשה לכבדי שמיעה

 

 

סיפורה של יעל הוא חלק מתמונת הפסיפס של החברה הישראלית, שלעיתים אנו שוכחים לראות את החלקים האנושיים בה, במיוחד אלו הפחות מוכרים. מתוך ההכרה הזו, לכבוד שנת העצמאות ה-70 של ישראל, יצאו כ-150 סטודנטים מכל בתי הספר במרכז הבינתחומי הרצליה, לספר את הסיפור הזה.

 

 

"היא קראה לי אילנה, ואני רציתי להתנער מעצמי"

 

במסגרת הפרויקט, שנקרא "מעשה ב-70", הם אספו 70 סיפורים אנושיים, אישיים ומרגשים ב-70 סרטונים קצרים, שצולמו באמצעות הטלפונים הסלולריים של הסטודנטים. המיזם נולד כחלום שדחפו ד"ר עדי קול, דיקנית הסטודנטים והבוגרים, ופרופ' אלון רוזן, מרצה וחוקר בבית ספר אפי ארזי למדעי המחשב, בשיתוף עם מיזם 'דיבור אחר'.

 

מטרת הסרטונים היא לתת במה וקול למגוון רחב של קהילות, אוכלוסיות וזהויות בחברה הישראלית - גם כאלה שבדרך כלל קולן אינו נשמע וסיפורן פחות מוכר. הסרטונים מציגים סיפורים מרגשים ואותנטיים על אזרחים שונים במדינה - יהודים, נוצרים, מוסלמים, מכל חתכי הגיל, המוצא והעדה. המפגש מאפשר לצופים להיחשף לנקודות המבט השונות בחברה הישראלית, להכיר את המרכיבים אותה וליהנות מהפסיפס החברתי המגוון.

 

מדי שבוע יעלה ב-ynet מעורבות , סרטון אחד מ-70 הסרטונים שהופקו במסגרת הפרויקט .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים